PDA

Zobacz pełną wersję : D50- wysyłka do serwisu

tajny
26-04-2007, 17:26
Witam szanownych forumowiczów.
Stałem się kolejną ofiarą wadliwie działającej lampy błyskowej w mojej d50tce. Chcę wysłać aparat do serwisu do Warszawy i chciałbym się Was zapytać jakie papiery należy im przesłać wraz z body? Jestem drugim właścielem aparatu i posiadam tylko dowód zakupu i gwarancję europejską- "Nikon European Service Warranty". Czy te papiery wystarczą? Niepotrzebna jest polska karta gwarancyjna?
No i jakiego kuriera polecacie?
pozdrawiam

Bonthyc
01-02-2008, 02:22
Jeśli aparat jest na gwarancji to karta gwarancyjna by się przydała, w przeciwnym wypadku i tak ty będziesz płacił za naprawę. Co do kurierów to ja korzystałem z DHL, UPS i innych mniej znanych... ale osobiście na Poczcie Polskiej też się nie zawiodłem nigdy (przynajmniej paczki ani listu poleconego priorytetowego nigdy mi nie zgubili, a swojego czasu sporo działałem w MTG i inne rzeczy na allegro ;) )

Ambrosious
02-02-2008, 00:38
Mnie powiedziaeli, że najważniejsza jest ta gwarancja europejska i paragon zakupu. Przyjęli do poprawki "hot`ów" bez tej polskiej, której zresztą nie mam.
Ale dlaczego twierdzisz, że lampa źle działa? Jakie są tego objawy?
Z całym szacunkiem.... ale może się mylisz? Co się dzieje?

maly5
02-02-2008, 00:53
jesli masz europejska karte gwarancyjna do aparatu i dowod zakupu to wystarczy. choc nie wiem czy nie wyslalbym im ksera dowodu zakupu, albo przynajmniej sobie takowe ksero zostawil

afterall
06-02-2008, 00:32
Karta europejska będzie potrzebna oraz kopia dowodu zakupu.
Jak pisał -maly5- oryginał sobie lepiej zostaw bo może zaginąc - choć to się rzadko zdarza.

Co do polskiej karty nie mam pewności. Zadzwoń najlepiej do serwisu. Możesz przy okazji zapytać od body zastępcze na czas naprawy.

Pozdrawiam

----
Sorki za male odkopanie wątku ;-P dopiero pozniej zauwazylem.