Zobacz pełną wersję : blokada autofocusa
witam czy mial ktos problem z blokowaniem sie autofocusa?raz zalacza sie innym razem nie,dodam ze dzieje sie to po zmianie migawki czy ma to cos wspolnego?od dwoch dni aparat jest u mnie i jakby autofocus coraz czesciej reagowal czy to mozliwe czy moze jakis wiekszy problem?
Jak często zmieniasz migawkę?
kwiatek88
19-06-2014, 22:09
witam czy mial ktos problem z blokowaniem sie autofocusa?raz zalacza sie innym razem nie,dodam ze dzieje sie to po zmianie migawki czy ma to cos wspolnego?od dwoch dni aparat jest u mnie i jakby autofocus coraz czesciej reagowal czy to mozliwe czy moze jakis wiekszy problem?
Przeczytaj co napisałeś i sprecyzuj jeszcze raz o co Ci chodzi !
sory za nie sprecyzowanie,ale myslalem ze to jasne chyba kazdy wie ze Nikon w ramach gwarancji lub nawet po niej wymienia migawki w nikonach d600,wiec takowa mam wymieniona i po tej wymianie nastapily problemy z autofocusem,silniczek sie zacina chyba zapytalem na forum czy ktos ma jakis pomysl co sie dzieje?czy teraz wszystko jasne cos mam jeszcze dodac?
No wreszcie napisałeś jaki masz aparat, napisz jeszcze jaki masz obiektyw.
obiektyw Nikon AF-S 24-85 f/3.5-4.5 G ED VR
podalem jaki obiektyw i temat sie skonczyl?