Zobacz pełną wersję : Czytnik kart nie działa pod USB 3.0
Hej ;)
Dzisiaj mi przyszedł czytnik kart. Jest to Kingston FSR-HS3. Gdy go podłączę pod USB 3.0 to komputego go "nie widzi" - jednak pod 2.0 działa.
Z lapkiem jest wszystko ok z racji tego iż kolega ma dokładnie taki sam czytnik i już go nie raz i nie dwa razy używałem pod swój port 3.0
Co może być nie tak?
Ta jakie sterowniki?
Pisałem, że kolega ma taki sam czytnik i u mnie działa.
A inne urządzenia USB3.0 Ci działają na tym porcie ? Można spróbować zaktualizować sterownik do nowszej wersji jeśli jest, ja mam mniejszy czytnik Kingstone'a i działa bez problemu. Testowałem ostatnio prędkości kart Extreme pro 95MB/s na nim na kilku laptopach i na każdym działa bez zarzutu.
nie mam innych urządzeń :(
Sterowniki, albo zasilanie - mam taki problem w jednym kompie: cześć portów z płyty głównej na sferach Intela działa ze wszystkim, kilka dodatkowych USB 3.0 (sterowniki od ASRocka) nie widzi części sprzętu, a część działa od czasu do czasu: co chwile "znikają".
OMG :D
Miałem zamiar powtórzyć, że kolegi czytnik działa a ma taki sam więc stery nie są potrzebne ale pierwsze podłączyłem czytnik z ciekawości i okazało się, że jednak działa :D
Temat do zamknięcia ;)