PDA

Zobacz pełną wersję : Porównanie edytorów RAW

Pawel92
12-06-2014, 20:49
http://www.nomadlens.com/raw-converters-comparison

alf129
13-06-2014, 06:36
Super!

skoras
13-06-2014, 08:40
Boszzzzz... oczy krwawią jak patrzę na jego ustawienia przy LR, gościu nie ma najmniejszego pojęcia czym kręcić aby uzyskać odpowiedni efekt. Całe to "porównanie" IMHO można o kant d... rozbić.

Jacek z Nikonem też
13-06-2014, 16:31
Nie rozumiem w ogóle sensu tego artykułu. Poszczególne zdjęcie jest obrabiane w różny sposób różnymi programami - czego to ma dowodzić? Gdyby chociaż autor starał się osiągnąć identyczne wyniki - ale się nie stara, rezultaty się bardzo różnią. Skąd wiadomo, że w obu programach uzyskał to, co się dało?

siedemczwartych
14-06-2014, 10:46
Nie rozumiem w ogóle sensu tego artykułu. Poszczególne zdjęcie jest obrabiane w różny sposób różnymi programami - czego to ma dowodzić? Gdyby chociaż autor starał się osiągnąć identyczne wyniki - ale się nie stara, rezultaty się bardzo różnią. Skąd wiadomo, że w obu programach uzyskał to, co się dało?

poużywaj różnych to zrozumiesz, że nie da się uzyskać idealnie takich samych efektów.
Nawet ustawiając te same kelviny mamy inny obraz.
A spróbuj uzyskać zielony i/lub niebieski taki jaki daje C1P w adobe ACR..... ;) - powodzenia.
Przerobiłem color checkery, profile itp... i bez efektu. A jeśli już nawet się zbliżyłem, to tak wielkim nakładem pracy, że mija się to z celem i efekt nie jest powtarzalny.

Ten test potwierdza moje skromne i subiektywne doświadczenia - ACR jeszcze trochę odstaje od czołówki