Fejton
03-06-2014, 21:11
Witam, zanoszę się z zamiarem zakupu pierwszego statywu. Uprzedzając odpowiedzi - Tak, tak, przeczytałem już większość opinii dotyczących tanich statywów. W związku z tym, iż mój budżet jest mocno ograniczony stąd pytanie: Czy inwestować w używany statyw z serii Sherpa, konkretnie Velbon Sherpa 200R czy nie ma sensu przepłacać i wybrać nowy Velbon DF61 / Velbon CX-444 bo to jest to samo ? Używam Nikona D3200 + Kit 18-55 + Nikkor 55-200 VR ED. Chwilowo nie zamierzam inwestować w nową optykę - chcę nauczyć się posługiwać tym co mam, później przyjdzie czas na taki skok. Wracając do tematu, chciałbym nauczyć się posługiwać statywem, odpowiednio ustawiać aparat pod zdjęcia produktowe (sprzedaję czasami na allegro), czasami jakiś portret, a najczęściej zdjęcia wieczorne nieba i okolic mojego domu. Zdjęcia zamierzam robić używając pilota lub samowyzwalacza.
Może ma ktoś jakiś sensowny, nieużywany statyw w dobrym stanie tak do 200zł ? (niestety nie mogę dodać jeszcze postu w dziale "Kupię").
Serdecznie dziękuję za wszelkie podpowiedzi.
Może ma ktoś jakiś sensowny, nieużywany statyw w dobrym stanie tak do 200zł ? (niestety nie mogę dodać jeszcze postu w dziale "Kupię").
Serdecznie dziękuję za wszelkie podpowiedzi.