Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Kerry, dzis rano
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/05/2jfn8nb-2.jpg
źródło (http://i61.tinypic.com/2jfn8nb.jpg)
Mega fajny kadr i kolory. Najs :)
RobertSoul
31-05-2014, 08:54
Kadrowo ok nic odkrywczego, natomiast przykuwają uwagę świecące krawędzie szczytów ;)
Ogólnie ładnie ale jak dla mnie dół trochę za jasno.
Pozdr
Kadrowo nie jest źle ale jednak przeszkadza mi ta łódka, na pewno masz kadry bez niej.
widze z gregiem byłeś:) podobnie jak u niego, za duzo w kadrze, światła też tu znikomo, nic nadzwyczajnego zwykły pstryk. moim zdaniem 100 razy lepsze zdjecia są gdy łódki są na wodzie, nie dało sie jej uruchomić?:)
widze z gregiem byłeś:) podobnie jak u niego, za duzo w kadrze, światła też tu znikomo, nic nadzwyczajnego zwykły pstryk. moim zdaniem 100 razy lepsze zdjecia są gdy łódki są na wodzie, nie dało sie jej uruchomić?:)
Za duzo w kadrze - czego? Wg. mnie, to trochę za mało, szczególnie dołu.
Światła znikomo? Hee ...?
Nic nadzwyczajnego zwykły pstryk
Aha ... :-) :-)
Moim zdaniem 100 razy lepsze zdjecia są gdy łódki są na wodzie.A jeszcze "lepszejsze" jak są w powietrzu.
Nie dało sie jej uruchomić? Jeszcze jakieś życzenie?
Pewnie, ze każdy inaczej odbiera pewne rzeczy, ale to co tu nabazgrałeś, to już lekka przesada.
Oprócz świecących wierzchołków gór i min. braku dołu, nie można tej focie dużo zarzucić.
gatewayfl
01-06-2014, 08:00
Bardzo fajny kadr, miły dla oka.
Czy masz może podobny tylko z słońcem już częściowo wynurzającym się za wzgórza?
P.S. uwagi na temat łódki lepszej na wodzie, obecnej w kardze czy nie..... bezsęsowne.
Podejrzewam, żę prywatną własnością autora zdjecia nie była, więc jak może ingerować w jej być albo nie być czy wysyłać ją na tafle wody... A o tej porze pewenie graniczyło by z cudem spotaknie tam jej właściciela i spełnienie wymagań nie których komentujących ;)
Zgadzam się co do obwódek na styku niebo-góry - musze to dopracować. Natomiast uwagi na temat braku łódek, braku światła i rzekomych "pstryków" pozostawię bez komentarza. ;)
Pozdrawiam.
Łączyłeś dwa lub więcej zdjęć czy to z jednego strzału ?
Łączyłeś dwa lub więcej zdjęć czy to z jednego strzału ?
No właśnie sprawa wygląda tak, że ja łączyć nie muszę bo posiadam s3Pro, zdjęcie jest robione z jednej klatki, a łączenie góry-niebo po prostu niedopracowałem. Jednak to jest jedna i jedyna klatka. Niebo wyciągane z na pozór - kompletnego przepału, ale matryca SSCD jest świetna.
katatjuta
02-06-2014, 20:47
Podoba mi się , takie delikatne światło, naprawdę widać spokój i na tym zdjęciu.
Przyjemny kadr, fajne warunki, ale poza wspomnianymi szczytami razi to, że niebo jest ciemniejsze od swojego odbicia w wodzie - zazwyczaj jest na odwrót, teraz to wygląda trochę nienaturalnie.