PDA

Zobacz pełną wersję : Spider Holster czy zwykłe szelki na dwa body

pawelo1991
28-05-2014, 14:31
tak jak w temacie co polecacie bardziej do ślubów. Szelki czy spider holster na dwa body ?

phantomek
28-05-2014, 14:55
Czy ktoś uważa że ten wynalazek spider holster może być wygodny? i to jeszcze na dwie puszki?

mplutek
28-05-2014, 23:00
Cały poprzedni sezon używałem takich szelek. (http://allegro.pl/szelki-reporterskie-na-2-body-reporter-dual-rs-i4253463415.html) Duża wygoda gdy pracuje się na 2 body równocześnie. Szelki jak dla mnie mają 2 małe wady:

1 - ciężko prowadzić samochód mając na sobie dwa body, jeden trzeba odpinać
2 - może trochę się rysować body przez karabińczyk

Ps: Jak jesteś zainteresowany kupnem używanych to pisz na do mnie prv

Alinell
30-05-2014, 19:38
Też jestem ciekawa wrażeń ze Spiderem, sama zastanawiam się nad kupnem, głównie z powodu przeniesienia ciężaru na biodra, z plecami mam problem. Gdzieś na fejsie widziałam ktoś sprzedawał i zachwalał właśnie.

PanAmeba
05-06-2014, 00:40
Szelki są fajne, dają błyskawiczny dostęp do każdego korpusu. Jedyną wadą jest to, że trzeba uważać na aparaty (zwłaszcza jeśli masz zapiętą lampę błyskową na którymś aparacie). A przy tym drugim patencie bałbym się że mi spodnie spadną. :D

GonzoG
05-06-2014, 01:27
Miałem okazję kiedyś sprawdzić rozwiązanie podobne do "Spider'a" - jak jest się w ruchu, to jest to bez użyteczne. Ciężko się z tym normalnie poruszać, co chwila się aparatem o coś zahacza, a o lampie na body to już nie ma co myśleć. Nie mówiąc już o próbie powieszenia 5-6 kg na pasku od spodni...

Szelki są o wiele praktyczniejsze. Ale trzeba się nauczyć z nich korzystać. Inaczej niemal pewne że gdzieś się huknie aparatem.