PDA

Zobacz pełną wersję : Avast

grzegorzant
28-05-2014, 01:36
Kto z was robił przedłużenie subskrypcji Avasta ?
Już mnie !@#$%^&* bierze !
Przed wygaśnięciem, przez interfejs zapodałem przedłużenie, wpłaciłem stosowną kwotę i ... CISZA... 2 tyg. !
Napisałem pierdylion maili i CISZA !
Kontakt tel. to tam tylko Czechosłowacja jest ?? :)
może ktoś pomoże ? :/

Kurtz
28-05-2014, 03:12
Kup normalnego, dobrego antywirusa. Avast poległ w tak wielu testach, że trzeba być niepoprawnym optymistą, żeby wierzyć w to, że jest to sensowny program. To nie z żadnej złośliwości, żeby nie było wątpliwości.

charmside
28-05-2014, 08:38
To jakiego polecacie antywirusa? Z tych darmowych i z tych płatnych.

rychu_cmg
28-05-2014, 09:56
Z płatnych Kaspersky Internet Security 2014

siedemczwartych
28-05-2014, 13:33
od lat używam NOD'a i nigdy nie miałem żadnych problemów.
Także od siebie mogę go polecić.

puciek
28-05-2014, 13:57
Z darmowych używam AVG. Z płatnych NOD32 i AVG. I jednemu i drugiemu zdarzają się drobne bolączki, ale ogólnie nie są to złe antywirusy.

Johanan
28-05-2014, 17:40

NOD32 firmy Eset, sprawdza się wprost wyśmienicie i polecam zestaw antywirus+firewall.

Borat1979
28-05-2014, 17:53
NOD32 firmy Eset, sprawdza się wprost wyśmienicie i polecam zestaw antywirus+firewall.
Ten zestaw to oddzielny produkt pod nazwą ESET Smart Security :)

Kurtz
28-05-2014, 19:59
Sam antywirus nie zapewnia praktycznie żadnej ochrony przy dzisiejszych zagrożeniach.
Ja polecam Norton 360, używam i jestem zadowolony z ich produktów.
Kaspersky - jak nie przeszkadza Ci, że ruscy mają dostęp do Twoich danych i Twojego komputera, to czemu nie...

velaskez
28-05-2014, 20:17
Kiedyś używałem NODa i AVASTa, potem jak kupiłem komputer dostałem z nim pakiet Norton Internet Security. I jestem zadowolony. Myślałem, że będzie mnie to kosztować fortunę, gdyż wznowienie subskrypcji na stronie Nortona kosztowało jakieś 150-200PLN, ale na znanym portalu aukcyjnym znalazłem przedłużenie licencji w cenach baaardzo promocyjnych - 20-30PLN. Działa, i przy tym trwam.

Johanan
28-05-2014, 22:20
...
Myślałem, że będzie mnie to kosztować fortunę, gdyż wznowienie subskrypcji na stronie Nortona kosztowało jakieś 150-200PLN, ale na znanym portalu aukcyjnym znalazłem przedłużenie licencji w cenach baaardzo promocyjnych - 20-30PLN. Działa, i przy tym trwam.

I to jest legalne, bo jeśli nie do końca, to po co płacisz owe 20-30 złociszy jakimś allegorycznym cwaniaczkom?

Borat1979
28-05-2014, 23:57
na stronie Nortona kosztowało jakieś 150-200PLN, ale na znanym portalu aukcyjnym znalazłem przedłużenie licencji w cenach baaardzo promocyjnych - 20-30PLN. Działa, i przy tym trwam.
Jak wezmę sobie z roboty kod do NODa to też działa bo to licencja wielostanowiskowa. Pewnie taką samą "licencję" kupiłeś (jak wielu innych) na Allegro i jest tak samo legalna jak "darmowa" z torrenta :)

siedemczwartych
29-05-2014, 08:55
Jak wezmę sobie z roboty kod do NODa to też działa bo to licencja wielostanowiskowa. Pewnie taką samą "licencję" kupiłeś (jak wielu innych) na Allegro i jest tak samo legalna jak "darmowa" z torrenta :)

ale kto by się przejmował, że kradnie dobra intelektualne...? No chyba nie fotograf? :P

Kurtz
29-05-2014, 09:28
429 PLN za 3 stanowiska na 2 lata to nie jest majątek...
Licencje na allegro, w tak niskich cenach, na 99% nie są legalne i to tyczy się wszelkich programów.

velaskez
29-05-2014, 09:57
Tylko wiecie, ja na to dostałem fakturę VAT, więc w razie W pokaże fakturę, niech pukają do pana, który mi to sprzedał i pytają o legalność.

nigel
29-05-2014, 10:04
Może to będzie trochę pomocne :
http://avlab.pl/tanie-licencje-z-allegro-czy-masz-legalna-licencje

velaskez
29-05-2014, 10:14
Może to będzie trochę pomocne :
http://avlab.pl/tanie-licencje-z-allegro-czy-masz-legalna-licencje

Nu dobra, ale to nie rozwiązuje mojego problemu. Bo mam jakąś tam licencje, działa, nad zmianą zastanowię się za 198 dni.

mrozen4
29-05-2014, 10:41
NORTON Internet Security, używam od wielu lat i nigdy mnie nie zawiódł. Upgrade na następny rok ok. stówki. :)

nigel
29-05-2014, 11:07
Nu dobra, ale to nie rozwiązuje mojego problemu. Bo mam jakąś tam licencje, działa, nad zmianą zastanowię się za 198 dni.

Sęk w tym, że zakładając czysto teoretycznie, że Twoja licencja nie jest legalna, oznacza...........że nie masz licencji :)

Borat1979
29-05-2014, 11:24
Tylko wiecie, ja na to dostałem fakturę VAT, więc w razie W pokaże fakturę, niech pukają do pana, który mi to sprzedał i pytają o legalność.

I tą fakturę w sraczu możesz powiesić ;)

Johanan
29-05-2014, 11:38

To nie jest żadna podpórka, taka faktura z sufitu.

Gdy ktoś Ci proponuje sprzedaż Rolex-a za 50 złotych, to też uważasz, że wszystko jest OK, nawet gdy proponuje wydanie faktury?

Seś@
29-05-2014, 11:52
To nie jest żadna podpórka, taka faktura z sufitu.

Gdy ktoś Ci proponuje sprzedaż Rolex-a za 50 złotych, to też uważasz, że wszystko jest OK, nawet gdy proponuje wydanie faktury?

,,Szary człeczek'' nie jest w stanie ocenić ważności faktury. Kupując w sklepie np. Aleggro lub stacjonarnym, nikt nie będzie ganiał po rzeczoznawcach coby mi określił czy FV jest autentik.

Johanan
29-05-2014, 12:10
,,Szary człeczek'' nie jest w stanie ocenić ważności faktury. Kupując w sklepie np. Aleggro lub stacjonarnym, nikt nie będzie ganiał po rzeczoznawcach coby mi określił czy FV jest autentik.

Człowiek zdrowy na umyśle i mający dostęp do internetu, absolutnie nie może się tłumaczyć niewiedzą, szczególnie, gdy na stronie producenta oprogramowania widnieją kompletnie inne ceny.

mmluty
29-05-2014, 15:02
Nastąpiła zdaje się zmiana tematu - miało być jaki program kupić do ochrony komputera, a piszemy na temat: czego nie kupić, żeby uniknąć więzienia.
Jednak poważnie, dam przykład z własnego doświadczenia. Przed miesiącem skończyła mi się licencja na Norton Antyvirus, przejrzałem internet i kupiłem roczną licencję w wersji pudełkowej za 30 żł , z odbiorem w jednym ze sklepów Komputronik. Przy odbiorze spoglądam na półkę i widzę identyczne pudełka z ceną chyba około 80 zł. Więc pytam sprzedawcę czy to jest na pewno to samo. Otrzymuję odpowiedź: tak to samo. Jednak na te z internetu należało czekać około 3 dni. Dla mnie jest tylko jedno wytłumaczeni: polityka cenowa i marketing nie mają nic wspólnego z logiką przeciętnego kupującego, a to co bardzo tanie nie koniecznie musi być kradzione. Podkreślam była to wersja pudełkowa, zapieczętowana, z wszystkimi atrybutami autentyczności, której odbiór można było sobie wybrać w dowolnym sklepie w kraju w sieci Komputronik.

grzegorzant
30-05-2014, 00:31
ok ruszyło