Zobacz pełną wersję : Gdzie wywołać zdjęcia do portfolio?
Undertaker
27-05-2014, 20:31
Możecie polecić jakiś lab, który wywoła mi zdjęcia do teczki? Format 30x45 lub większe, głównie czarno-białe. Najchętniej na śląsku, jestem spod Tarnowskich Gór. Oczywiście biorę pod uwagę laby także spoza śląska. Zależy mi na wysokiej jakości. :)
Z góry dzięki za odpowiedź!
Z jakością z pewnością sobie poradzimy. Problemem może być tylko format (max 25x38). No i niestety nie Śląsk.
Co w zamian? Np piękny papier Fuji Professional DPII Matte. Jest bardzo ładnie odbielony. Dzięki temu sprawdza się super w BW.
Dostępny jest profil, można sobie zrobić softproof i sprawdzić.
Pozdrawiamy
Undertaker
27-05-2014, 21:35
Dzięki za ofertę. Pewnie bym skorzystał, ale 30x45 to minimum, niestety mniejsze być nie mogą, takie mam wymogi. ;)
Wywolac? Jest sporo labow, ktore dobrze wolaja. Nie wiem, co ma wolanie do rozmiaru odbitek / wydrukow, ale jeśli chodzi jeszcze o drukowanie, to goraco polecam: http://estimo.co/ . Lepiej się wydrukowac w Polsce chyba nie da. Jakosc swietna, cena adekwatna. Papier Hahnemühle, ale i inne. Co do wywolywania, znajdz lab, gdzie mozesz ustalic rodzaj wywolywacza oraz sposob wolania.
Undertaker
27-05-2014, 23:29
Franek, mój błąd. Dzięki za polecenie, myślę, że się zdecyduję.
Swoją drogą mam też trochę negatywów do wywołania, ale chyba sam się za to wezmę jak wygospodaruję trochę więcej czasu. :)
Jeśli o druk chodzi, to zdecydowanie polecam. Kontakt z Tomkiem jest swietny, robilem u niego jeden projekt, konsultacje często i gesto, w tym nawet rozmowy telefoniczne kolo polnocy. Na pewno bedziesz zadowolony z jakosci.
Możesz jeszcze odezwać się do kolegi Czornyj. Jest z Krakowa.
charmside
28-05-2014, 10:05
Ja ostatnio oddawałem do FotoJokera z zaznaczoną opcją "bez korekcji" i szczerze byłem zaskoczony jakością, kolory takie jak na monitorze. Zamówienie składałem przez internet.
Undertaker
28-05-2014, 22:28
Dzięki Panowie za opinie. Zdecydowałem się ostatecznie na usługi Estimo. Pan dobrze doradził i wytłumaczył. Za ponad dwa tygodnie pewnie będę miał wydruki, spodziewam się wile. ;)
Undertaker
12-06-2014, 21:00
ostatecznie zrobiłem portfolio u pana Tomka (Estimo). Mogę śmiało polecić, naprawdę jakość przednia, kontakt świetny, duża pomoc merytoryczna.