Zobacz pełną wersję : Plecak Pro Trekker Backpack
Witam serdecznie!
Wiem, że to kolejne wirtualne pytanie, ale może jednak
ktoś miał okazje spotkać się z tym plecakiem...
http://cgi.ebay.com/Pro-Trekker-Backpack-to-DSLR-Film-Camera-Laptop-Bag-C6C_W0QQitemZ200103555259QQihZ010QQcategoryZ64336Q QtcZphotoQQcmdZViewItem
obejrzeć można tylko zdjęcia, jednak rozmiarowo bardzo by mi pasował,
mocowanie statywu centralne, pokrowiec.
Co o tym myślicie?
Nazwa wzięta z Lowepro, bo dokładnie taki ma ta firma. Z ceny podejrzewam, że to chińska podróbka. Jeśli to prawda to spokojnie można przymierzyć Lowepro i ewentualnie podjąć ryzyko kupna. Ja osobiście bym tego nie kupił, bo wolę solidne i prawdziwe Lowepro.
No tak ale Lowepro sporo kosztuje a Chińczycy i nie tylko robią niezłe produkty
Muszę doprecyzować. Pisząc o ryzyku kupna miałem na myśli tą chińską podróbkę.
Ja rozumiem, bo na przykład Vanguard czy inne firmy tez robią w Chinach swoje wyroby, ja dostałem taką ofertę od jedne z chińskich firm i naprawdę wymiękłem....produkty są takie że głowa boli i kosztują 10 razy mniej...skośne chłopaki sporo się nauczyli...:)
Lowepro są też robione w Chinach, ale kontrola jakości jest zupełnie inna niż przy no-name. Choć być może jestem trochę zbyt sceptyczny co do chińskich wyrobów, i może wkrótce będzie tak samo jak kiedyś z japońskimi. Kiedyś symbol bylejakości, a teraz solidności.
ja te produkty miałem w ręku, są dobre poza tym wystawiali sie na Targach Photo Kina w Koloni i teraz w USA i co jest ważne są naprawdę tani, jak rozmawiałem z jedną z amerykańskich firm co już w Polsce utopiły się na dystrybucji to było wrażenie, że traktują cię z góry i sprzedają złoto za które masz zaszczyt zapłacić...a Chińczycy dzwonili codziennie pytali co słychać czy podobają sie produkty że będą mieli nowe itp. zupełnie inne podejście...
witam wyszedł fajny nowy plecaczek zrobiony z 22 plastikowych butelek po napojach czyli ekologiczny...
nazywa się to: Eco Warrior a wyszło spod igły lowepro
więcej info powinno być na www.lowepro.co.uk - jak dla mnie super sprawa ;)
Primus AW http://www.lowepro.com/Products/Backpacks/allWeather/Primus_AW.aspx
Jakos ten Primus to mnie nie przekonuje?
Jak do tej pory nigdy nie miałe plecaka, czy takie rozwiazania jek te prezentowane w Primusie w/wspomnianym
sparwdzaja sie w praktyce? np to obracanie tył_przód i+ dostep od tyłu i boku.
Bo jak dla mnie to troche gadżetowe rozwiązanie, poprawcie mnie jezeli się myle.
A co do tych Chinskich produktów to chyba rzeczywiscie takiej strasznej tragedii nie ma, jakis czas temu
kupiłe zamiennik MB-16 i wykonanie przynajmniej dobre...
dlatego tak ten plecak mnie kusi, nie wiem czy zauwazyliscie dodatkowe gąbki na główny obiektyw...małe a cieszy,
Lowepro czegos takiego nie ma w porównywalnych rozmiarowo plecakach.
ja mam 2 plecaki - ale ja dużo targam :P i jeszcze więcej łażę :D tak że spoko jak ktoś żągluje obiektywami to fakt mało praktyczne ale jak ktoś ma w miare stabilny zestaw + dodatki to plecak spoko sprawa :D
a jeśli chodzi o lowepro to wykonanie jest bardzo dobre i sprzęt w srodku bezpieczny ;) pozdrawiam
a co myślicie produktach Case Logic?
Troche odswieze temat.
Nabylem wlasnie droga kupna Primus-a AW, od braci Chinczykow.
Wykonanie bez zastrzezen, cena tez (polowa ceny wolanej na allegro z dostawa!)
Jeszcze nie sprawdzalem w boju wiec jak sie nosi napisze po pewnym czasie lub jak ktos zapyta.
Solidne wykonanie jak na LOWEPRO przystalo.
Maly "minus" na starcie to kupujac u braci z CHRL swiadomie pozbylem sie wieczystej gwarancji.
No cos za cos.
Też myślę o ty, plecaku. Ciekawy jestem jak się sprawuje i czy dostęp do sprzętu jest rzeczywiście taki łatwy.
Zastanawiam się patrząc na zdjęcia czy pas biodrowy jest w nim odpinany czy też na stałe?
Jako alternatywę rozważałem Lowepro FastPack 250. Może ten plecak ktoś już testował?
Cena jego jest zdecydowanie rozsądniejsza.