PDA

Zobacz pełną wersję : Plecak Pro Trekker Backpack

RaB
25-04-2007, 12:11
Witam serdecznie!

Wiem, że to kolejne wirtualne pytanie, ale może jednak
ktoś miał okazje spotkać się z tym plecakiem...

http://cgi.ebay.com/Pro-Trekker-Backpack-to-DSLR-Film-Camera-Laptop-Bag-C6C_W0QQitemZ200103555259QQihZ010QQcategoryZ64336Q QtcZphotoQQcmdZViewItem

obejrzeć można tylko zdjęcia, jednak rozmiarowo bardzo by mi pasował,
mocowanie statywu centralne, pokrowiec.
Co o tym myślicie?

markB
25-04-2007, 18:07
Nazwa wzięta z Lowepro, bo dokładnie taki ma ta firma. Z ceny podejrzewam, że to chińska podróbka. Jeśli to prawda to spokojnie można przymierzyć Lowepro i ewentualnie podjąć ryzyko kupna. Ja osobiście bym tego nie kupił, bo wolę solidne i prawdziwe Lowepro.

to_ti
26-04-2007, 00:29
No tak ale Lowepro sporo kosztuje a Chińczycy i nie tylko robią niezłe produkty

markB
26-04-2007, 11:03
Muszę doprecyzować. Pisząc o ryzyku kupna miałem na myśli tą chińską podróbkę.

to_ti
26-04-2007, 12:02
Ja rozumiem, bo na przykład Vanguard czy inne firmy tez robią w Chinach swoje wyroby, ja dostałem taką ofertę od jedne z chińskich firm i naprawdę wymiękłem....produkty są takie że głowa boli i kosztują 10 razy mniej...skośne chłopaki sporo się nauczyli...:)

markB
26-04-2007, 13:14
Lowepro są też robione w Chinach, ale kontrola jakości jest zupełnie inna niż przy no-name. Choć być może jestem trochę zbyt sceptyczny co do chińskich wyrobów, i może wkrótce będzie tak samo jak kiedyś z japońskimi. Kiedyś symbol bylejakości, a teraz solidności.

to_ti
26-04-2007, 20:11
ja te produkty miałem w ręku, są dobre poza tym wystawiali sie na Targach Photo Kina w Koloni i teraz w USA i co jest ważne są naprawdę tani, jak rozmawiałem z jedną z amerykańskich firm co już w Polsce utopiły się na dystrybucji to było wrażenie, że traktują cię z góry i sprzedają złoto za które masz zaszczyt zapłacić...a Chińczycy dzwonili codziennie pytali co słychać czy podobają sie produkty że będą mieli nowe itp. zupełnie inne podejście...

peecee
26-04-2007, 20:15
witam wyszedł fajny nowy plecaczek zrobiony z 22 plastikowych butelek po napojach czyli ekologiczny...
nazywa się to: Eco Warrior a wyszło spod igły lowepro
więcej info powinno być na www.lowepro.co.uk - jak dla mnie super sprawa ;)

arthx
26-04-2007, 20:51
Primus AW http://www.lowepro.com/Products/Backpacks/allWeather/Primus_AW.aspx

RaB
26-04-2007, 22:51
Jakos ten Primus to mnie nie przekonuje?
Jak do tej pory nigdy nie miałe plecaka, czy takie rozwiazania jek te prezentowane w Primusie w/wspomnianym
sparwdzaja sie w praktyce? np to obracanie tył_przód i+ dostep od tyłu i boku.
Bo jak dla mnie to troche gadżetowe rozwiązanie, poprawcie mnie jezeli się myle.

A co do tych Chinskich produktów to chyba rzeczywiscie takiej strasznej tragedii nie ma, jakis czas temu
kupiłe zamiennik MB-16 i wykonanie przynajmniej dobre...
dlatego tak ten plecak mnie kusi, nie wiem czy zauwazyliscie dodatkowe gąbki na główny obiektyw...małe a cieszy,
Lowepro czegos takiego nie ma w porównywalnych rozmiarowo plecakach.

peecee
27-04-2007, 00:03
ja mam 2 plecaki - ale ja dużo targam :P i jeszcze więcej łażę :D tak że spoko jak ktoś żągluje obiektywami to fakt mało praktyczne ale jak ktoś ma w miare stabilny zestaw + dodatki to plecak spoko sprawa :D

a jeśli chodzi o lowepro to wykonanie jest bardzo dobre i sprzęt w srodku bezpieczny ;) pozdrawiam

to_ti
27-04-2007, 10:49
a co myślicie produktach Case Logic?

moli516
31-03-2008, 23:39
Troche odswieze temat.
Nabylem wlasnie droga kupna Primus-a AW, od braci Chinczykow.
Wykonanie bez zastrzezen, cena tez (polowa ceny wolanej na allegro z dostawa!)
Jeszcze nie sprawdzalem w boju wiec jak sie nosi napisze po pewnym czasie lub jak ktos zapyta.
Solidne wykonanie jak na LOWEPRO przystalo.
Maly "minus" na starcie to kupujac u braci z CHRL swiadomie pozbylem sie wieczystej gwarancji.
No cos za cos.

Asus
17-05-2008, 19:49
Też myślę o ty, plecaku. Ciekawy jestem jak się sprawuje i czy dostęp do sprzętu jest rzeczywiście taki łatwy.
Zastanawiam się patrząc na zdjęcia czy pas biodrowy jest w nim odpinany czy też na stałe?

Jako alternatywę rozważałem Lowepro FastPack 250. Może ten plecak ktoś już testował?

Cena jego jest zdecydowanie rozsądniejsza.