Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Lampy Quantuum Move a wyzwalacz

zetakpowiem
25-05-2014, 14:46
Witam,
Szybkie pytanie, posiadam 4 lampki Quantuum Move, mam chiński wyzwalacz F&V wraz z odbiornikiem - 16 kanałów, działa na 2,4GHz. Niestety nie widzę nigdzie do kupienia samych odbiorników z tego zestawu. Jeśli podłączę inne odbiorniki ustawiając ten sam kanał to czy lampy zostaną wyzwolone?

GonzoG
25-05-2014, 15:11
Witam,
Szybkie pytanie, posiadam 4 lampki Quantuum Move, mam chiński wyzwalacz F&V wraz z 2 odbiornikami - 16 kanałów, działa na 2,4GHz. Czy podłączając do dwóch lamp inne odbiorniki (inna firma) - ale też 16k i wg specyfikacji 2,4 GHz będzie wszystko działało?

Nie. Tylko w pełni kompatybilne wyzwalacze będą razem działały. Jak nie ma podane, że działają razem, to nie będą.

zetakpowiem
25-05-2014, 15:18
GonzoG - dzięki za odpowiedź, czyli czeka mnie zakup dwóch kolejnych kompletów tej samej firmy. Trochę mnie dziwi, że nie ma w sprzedaży samych odbiorników bo w wielu innych firmach widziałam takie. Konkretnie o ten wyzwalacz chodzi:
http://allegro.pl/wyzwalacz-radiowy-do-lamp-16-kanalow-16k-230v-w-wa-i4216427247.html

r_m
25-05-2014, 16:24
Jeśli podłączę inne odbiorniki ustawiając ten sam kanał to czy lampy zostaną wyzwolone?
Działać będą tylko takie, które są w pełni zgodne. Niekoniecznie muszą być tej samej firmy, niekoniecznie musi być opisane, że "są zgodne z ..." (spora część wyzwalaczy opiera się na takich samych układach elektronicznych, dlatego jest szansa, że zadziała, ale ta szansa nie jest wielka) - niestety musisz to sprawdzić osobiście z konkretnym odbiornikiem (musi być na 2.4GHz, powinien mieć kilka kanałów). Ogólnie sporo zabawy i umiarkowana szansa powodzenia.

kikiz
26-05-2014, 13:07
Jeżeli kupisz odbiorniki tego samego producenta ale np. z innej serii to jest bardzo duża szansa, że zadziałają. Szczerze mówiąc jak masz możliwość to przetestuj to w praniu u jakiegoś znajomego z dowolnym odbiornikiem. Dziś często sprzęt różni się tylko zastosowaną obudową.