Zobacz pełną wersję : SIGMA 50-150mm OS VS SIGMA 70-200mm
Witam!!!
...roznica wagi nie wielka,zakres...nie robi wiekszej roznicy,cana podobna...
chodzi mi o obiektyw do focenia "sportu" moich dzieci ;)
zastanawialem sie nad nikon 85mm ale bylbym tylko ograniczony do 85mm.
nie posiadalem 50-150 ani 70-200 chodzi mi o szybki AF i oczywiscie o ladny obrazek.
Propozycje mile widziane....
Dzieki za pomoc!
Tu (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?p=2270531) masz chyba wszystko.
Pytanie jaki sport i jakie odległości. Oba obiektywy mają w oczywisty sposób inne zastosowania ze względu na ogniskowe
kolego @Jarkod przeczytalem ten temat i nie mam odpowiedzi ;)
@Daimon sport moje dzieci z ADHD ;)
zakres moj 17-50 jest zbyt szeroki!!! szukam czegos waskiego myslalem o N85 albo S50-150 vs S70-200 wiem ze to rozne ogniskowe wiec najbardzien mnie interesuja dwa ostatnie tylko nie wiem ktory da mi lepszy obrazek ...
Jak ogniskowa będzie wystarczająca to 50-150 da lepszy obrazek
Jak po tamtym wątku nie masz jeszcze odpowiedzi, to zajrzyj jeszcze na testy optycznych. Jeśli i tam jej nie znajdziesz, to nie ma dla Ciebie ratunku.
zakres moj 17-50 jest zbyt szeroki!!! szukam czegos waskiego myslalem o N85 albo S50-150 vs S70-200 wiem ze to rozne ogniskowe wiec najbardzien mnie interesuja dwa ostatnie tylko nie wiem ktory da mi lepszy obrazek ...
Zdefiniuj lepszy obrazek.
Archibald6803
25-05-2014, 10:17
@Daimon sport moje dzieci z ADHD ;)
Obecnie , jeżeli musi być lekko i poręcznie to ==> 85/1,8G ; jak może być ciężko ale uniwersalnie to ==> 50-150/2,8 ;
Gdy planowane jest przejście na FX (pełną klatkę) i ma być lekko i poręcznie to ==> 85/1.8 , a jeżeli może być ciężko lecz uniwersalnie to ==> 70-200/2,8
70-200 wcale nie jest ciężki ani nieporęczny. Wystarczy ponosić troche szkiełka ważące ~3kg i perspektywa jest zupełnie inna ;)