Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Tulipany o wschodzie którego nie było
Pojechałem na farmę tulipanów o wschodzie aby zrobić trochę kwiatów skąpanych delikatnym różem wschodzącego słońca, niestety niebo było kompletnie pochmurne, więc nici z planów. Zrobiłem jednak parę zdjęć mimo wszystko, nie tak udanych jakby były przy słońcu, ale trzeba się cieszyć z tego co się ma.
Jednak obiecuję że tam wrócę jak pogoda się poprawi. Chyba że tulipany zdążą zwiędnąć do tego czasu... :(
Oto jedno z tych zdjęć:
http://www.themarts.com/galeria/tulips1srgb.jpg
No i drugie:
http://www.themarts.com/galeria/tulips2srgb.jpg
cyrusvirus
24-04-2007, 23:10
o żesz... piekne zdjecia!!! Piekne kolorki na obu a na drugi to sie rozmarzyłem przy jakze pieknej klasyce zmotoryzowanego rolnictwa jakim jest John Deere (kolory marki niezmienne) ;)
Jeszcze raz gratulacje!!! Piekne!!!!!!!!!!!!!!! po prostu miodzio......... EXTRA!
Przy 1 wlazlbym nieco wiecej w grzadke (korzystajac z chwilowej nieuwagi wlasciciela ;) ).
No, panie swiatlo, bardzo ładne te dwie fotki. Powiedz mi, jakiś filterek stosowałeś, bo te kolorki dość takie nasycone ładnie jak na taką pochmurną pogodę (chyba, że PS). I jeszcze jedno pytanko: jakim szkiełkiem robione?
PZDR
No, panie swiatlo, bardzo ładne te dwie fotki. Powiedz mi, jakiś filterek stosowałeś, bo te kolorki dość takie nasycone ładnie jak na taką pochmurną pogodę (chyba, że PS). I jeszcze jedno pytanko: jakim szkiełkiem robione?
PZDR
Filtra niet. Trochę PS-a: dopasowanie kontrastu i jasności, ale niewiele. Nasyceniem się nie bawiłem. Kwiaty były już wystarczająco nasycone. Jak się robi tulipany, to czasami trzeba nawet odsycić...
No i musiałem wystemplować parę plam z nieba z powodu zabrudzonej matrycy, bo kit do czyszczenia dopiero w drodze :)
Obiektyw: moja największa obecnie miłość, i coraz bardziej odwzajemniona, czyli Tamron 28-75/2.8. Chyba najlepszy zakup jaki zrobiłem w fotografii do tej pory.. :)
cyrusvirus
24-04-2007, 23:40
Obiektyw: moja największa obecnie miłość, i coraz bardziej odwzajemniona, czyli Tamron 28-75/2.8. Chyba najlepszy zakup jaki zrobiłem w fotografii do tej pory.. :)
hm... napisane jest o tym juz chyba wszystko ale najlepiej oczywiscie przetestowac, zastanawiam sie czy warto zmieniac 18-70 na tego tamronka z mysla rowniez o pozniejszym mega szerokim kacie...
taki OT - glosno mysle :)
ładne zdjątka:), może też coś przywiozę niedługo z królestwa tulipanów.
Przyjemne zdjęcia. Niecierpliwie czekam na poprawę pogody ;)
Witam,
Jedynka świetna! Kolory i kadr, nie wspomne o tym samotnym drzewie :).
Dwojka bardzo fajna, tylko bym kadr dał bardziej w prawo by traktora miał gdzie jechać ;) mimo że nie jedzie;) ale to IMHO;). Hmm może jakieś jeszcze jedno zdjęcie?:) Z chęcią bym zobaczył.
Pozdrawiam:
AMI
Ładnie podniesiony kontrast (high pass?), ładna kompozycja! Dopracowane zdjecia, i mimo braku pogody mamy sukces!
Megazordon
25-04-2007, 18:19
Świetne fotki. Jedynka nieco lepsza. Szkoda, że Ci słoneczko nie przyświeciło, ale i tak jest super.
Wczoraj w jakiejś gazecie widziałem zdjęcie pól tulipanów w Holandii, ale z lotu ptaka. Jak to pięknie wygląda...
Dzięki za przychylne opinie, i ku mojemu zaskoczeniu cieszę się że niektórym to się podobało :)
Mam nadzieję jeszcze tam wrócić dopóki tulipany nie zwiędną. Może pogoda będzie bardziej współpracować.
Zdjęcia były w ramach projektu szkolnego na temat porannego światła, którego zresztą nie wykonałem z powodu braku owego światła. Tak więc projekt będzie musiał jeszcze poczekać na wykonanie...
piekne, aczkolwiek 2 widzialbym z ciagnikiem po prawej stronie :))
Sebastiann
26-04-2007, 15:51
Oba swietne ale dwojka naaaaj
DonMaliniacco
27-04-2007, 04:11
Dwojeczka aligancka :)
No i drugie:
No i drugie: jest super :-)
orgia kolorów pod smutnym niebem
duży plus
nikoniara
29-04-2007, 19:24