Zobacz pełną wersję : Monopod i pilot do D5100. Co kupić?
Androctonus
18-05-2014, 17:40
Witam,
krótko i na temat jaki w miarę dobry monopod do mojego lusterka D5100?
Otóż kolega mi kiedyś pożyczył monopod i byłem bardzo zadowolony, natomiast mój dawny statyw Slik F630 roztrzaskał się doszczętnie, na szczęście kiedy nie było na nim mojego lustra.
Lekcja na przyszłość jak statyw to tylko z obciążeniem... a SLIK'a porwał wiatr (nie tornado i nie orkan) fakt był mocny i głowica się roztrzaskała uderzając o kamień.
Druga sprawa, jaki pilot polecacie do D5100? Oryginalny kosztuje ok. 100zł w AB Foto mi powiedzieli, a nie chcę tyle wydawać.
Budżet:
monopod do 200zł z KW (koszty wysyłki),
pilot powiedźmy do 50zł + KW.
Dzięki za odp.
Pozdrawiam.
monopod - jest ich cała masa różnego typu do wyboru. Ja mam Fotopro NRA-55 bo szybko rozkładalny, a do tego lekki, tylko trzeba sobie dobrać jakąś głowicę.
pilot - dowolny na allegro za nie więcej jak 10zł.
Androctonus
18-05-2014, 21:29
tylko co to ma wspolnego z dzialem studio?
Przepraszam, wstawiłem temat w dziale, który mi się wydawał w miarę zbliżony. Nie unoś się tak :neutral:
monopod - jest ich cała masa różnego typu do wyboru. Ja mam Fotopro NRA-55 bo szybko rozkładalny, a do tego lekki, tylko trzeba sobie dobrać jakąś głowicę.
pilot - dowolny na allegro za nie więcej jak 10zł.
Dzięki za rady :)
Archibald6803
19-05-2014, 00:01
Witam,
........... jaki w miarę dobry monopod do mojego lusterka D5100? ................ jaki pilot polecacie do D5100...............Dzięki za odp.
Pozdrawiam.
Monopod ? - tani i lekki ; pilot ? - jak pisał Gonzo - za 10 zł na All.
kwiatek88
19-05-2014, 16:38
Również polecam Fotopro NRA-55.Super lekki i niewielki po złożeniu.Pilot jak wyżej.
Androctonus
19-05-2014, 20:50
Pilot zamówiony, co do monopodu Fotopro podoba mi się, ale czy mógłby mi ktoś coś więcej napisać nt. tej firmy? To jest polski producent? Druga sprawa, nie chcę kupić byle czego bo kolejne zakupy to lampa i parę innych akcesoriów. Wygląda obiecująco + ma etui co mi się podoba, a nie jak w Manfrotto osobno trzeba dokupić albo w najwyższych modelach.
Dzięki za wszelkie rady.
Pilot zamówiony, co do monopodu Fotopro podoba mi się, ale czy mógłby mi ktoś coś więcej napisać nt. tej firmy? To jest polski producent? Druga sprawa, nie chcę kupić byle czego bo kolejne zakupy to lampa i parę innych akcesoriów. Wygląda obiecująco + ma etui co mi się podoba, a nie jak w Manfrotto osobno trzeba dokupić albo w najwyższych modelach.
Dzięki za wszelkie rady.
Nie ma polskich producentów, czegokolwiek. Wszystko zamawiane w Chinach, tylko inne naklejki dają.
A Fotopro to rasowy Chińczyk: http://www.fotopro.com/
NRA-55 to chyba jeden z bardziej amatorskich wyrobów tej firmy, a czy jest na lata - jak walniesz na niego 10kg, to wytrzyma jeden dzień, jak będziesz używał z lekkim sprzętem (1-2kg), to wytrzyma tak długo, aż go sam nie popsujesz.