Zobacz pełną wersję : Poszukiwania kompakta ze zdalnym sterowaniem
kuchar504
18-05-2014, 12:00
Witam wszystkich forumowiczów.
Jestem na etapie poszukiwania aparatu kompaktowego.
Jednak kluczowym elementem dla mnie jest to aby ten kompakt miał możliwość wyzwalania migawki bezprzewodowo.
Czy znacie jakiś model który ma taką opcje?
Najlepiej Nikona ale jeśli jest jakiejś innej firmy to również to rozważę.
Pozdrawiam
kuchar504
basidion
19-05-2014, 14:42
Kompakt.. Może nie kompakt, ale też mały, a mianowicie Samsung NX2000 i aplikacja na androida (samsung smart camera app) za pomocą której masz podgląd wyświetlacza i możlwiosc zdalnego uruchomienia migawki. Ja dzięki temu rozwiązaniu przywiozłem znad morza zdjecia, na których jestem razem z żoną i synkiem :). Cieszy, bo mało mamy wspólnych zdjęć , a teraz pojawiły się możliwości ( tzn przedtem tez byly, ale nie bylo tak wygodnie :)))
Pozdrawiam i przepraszam, za mały OT, chcialem tylko rzucic światło na troche alternatywne rozwiązanie :)
Ja używam Canona G1X albo G11, które wyzwalam za pomocą wyzwalaczy do lamp Yongnuo RF-603C (mają taką możliwość).
Sony RX-100II?
"The live view feed from the lens shows up on your phone's screen, but controls are limited. You can choose from still or video capture, fire the shutter, adjust the zoom, activate the self-timer, and adjust flash settings."