Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Mirek - czyli tata...
Radek Radziszewski
24-04-2007, 20:27
Jeszcze jeden portret
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.radziszewski.ovh.org/mirek.jpg)
Al Bundy
25-04-2007, 12:21
Z całym szacunkiem dla taty - nie chcę Cię zniechęcać do podsyłania zdjęć ale pokazując takie jak ostatnio i to obecne nie popisujesz się zbytnio i stąd brak komentarzy. Wiem że dla Ciebie są to osoby na które lubisz patrzeć ale nam nie jest potrzebny cały katalog twarzy Twojej rodziny jeśli nie będzie on naprawdę godny pokazania. Niestety to zdjęcie jest już poprostu pstryknięte...
Spróbuj oprócz powierzchowności powiedzieć o osobie fotografowanej coś wiecej. Może jakiś element zwiazany z zawodem, z hobby, lub chodźby sposób spędzania wolengo czasu (ogród, działka). Charakter przedstawisz też przez pokazanie relacji miedzyludzkich - jak kocha/przytula syna/wnuka/żonę.
Jesli zdjęcie ma być ciekawe, to albo musi robić wrażenie przez bogactwo detali (chmury, wnętrze domu, ciekawe rekwizyty, ciekawe ubranie) albo przez bogactwo uczuć (miłość, duma, śmiech) albo przez niezwykły pomysł na zdjęcie lub pokazanie niezwykłej sytuacji (tata gotując makaron ma go nawet na uszach).
Radek Radziszewski
25-04-2007, 13:18
Ależ mnie ten portret też się nie podoba, jednak dałem aby krytykę usłyszeć i za nią dzięki - zawsze jak ktoś wyrazi zdanie można się czegoś dowiedzieć
Al - przecież nie dajemy tu zdjęć tylko po to aby się popisać ale też po to aby wysłuchać różne opinie nawet jak są nie udane jak to -taka opinia jak wasza mobilizuje do wykonania drugiego :)
Spróbuj oprócz powierzchowności powiedzieć o osobie fotografowanej coś wiecej. Może jakiś element zwiazany z zawodem, z hobby, lub chodźby sposób spędzania wolengo czasu (ogród, działka). Charakter przedstawisz też przez pokazanie relacji miedzyludzkich - jak kocha/przytula syna/wnuka/żonę.
Jesli zdjęcie ma być ciekawe, to albo musi robić wrażenie przez bogactwo detali (chmury, wnętrze domu, ciekawe rekwizyty, ciekawe ubranie) albo przez bogactwo uczuć (miłość, duma, śmiech) albo przez niezwykły pomysł na zdjęcie lub pokazanie niezwykłej sytuacji (tata gotując makaron ma go nawet na uszach).
brawo !!!
ujales to idealnie i powinno to byc gdzies w FAQ jako obowiazkowa lektura przed wystawieniem pracy na forum.
a portret nudny moim zdaniem i jezeli sie tobie radzik100 nie podobal to nie pokazuj takich prac. rozumiem ze chciales informacji zwrotnych o popelnionych bledach ale przypuszczam ze masz pewien prog samokrytyki... albo tym razem sie zagalopowales.
Radek Radziszewski
25-04-2007, 14:20
Widzisz już dla komentarza ANDY_O było warto :)
Widzisz już dla komentarza ANDY_O było warto :)
zwracam honor !!! :)