PDA

Zobacz pełną wersję : Ankieta do pracy magisterskiej dla żony :)

jamirq
12-05-2014, 20:31
Jestem studentką zarządzania na UMK w Toruniu. Piszę pracę magisterską na temat zarządzania kryzysem w mediach społecznościowych.

Zwracam się z prośbą do Państwa o wypełnienie ankiety niezbędnej do przeprowadzenia badań w powyższym temacie. Ankieta znajduje się pod linkiem http://webankieta.pl/ankieta/wv1c3205 . Jest całkowicie anonimowa. Jej wypełnienie zajmie Państwu kilka minut. Będę wdzięczna za pomoc, a tym samym wsparcie w badaniach.

Dziękuje w imieniu żony i własnym za pomoc :D

RobertMiernik
12-05-2014, 20:43
poszło

velaskez
12-05-2014, 20:51
poszło

amirez
12-05-2014, 21:09
Też ;)

zako
12-05-2014, 21:32
Poklikane.

MARTINK
12-05-2014, 22:05
Moze glupie pytanie ale co konkretnie oznacza:
zarządzanie kryzysem w mediach społecznościowych lub kryzys w mediach społecznościowych

chodzi o jakies "oczernianie"/"hate'owanie" itp ?

Kurtz
12-05-2014, 22:15
Może to chodzi o to, jak twoja nowa samo<ekhm> dostanie mniej "like" niż reklama ogórków konserwowych? Albo liczba polubień fanpage Twojego jednoosobowego zespołu grającego alternatywny marokański grunge drastycznie spadnie w ciągu miesiąca o 100% ( z 1 do 0 ) ?
Również nie za bardzo rozumiem - prosiłbym o wyjaśnienie.
Nie widzę też opcji "media społecznościowe to dzieło szatana, powinny spłonąć na stosie", szkoda.

doktor
12-05-2014, 22:20
Zarządzanie kryzysem to taki eufemizm, który oznacza, że kierownictwo firmy dało ciała olewając klientów/niewywiązując się*z zobowiązań gwarancyjnych/sprzedając uszkodzony towar (niepotrzebne skreślić) na tak dużą skalę, że klienci rozpoczęli protest w sieci, zorganizowali się, zebrali kilkaset tysięcy ludzi i mainstreamowe media zajęły się sprawą, co oznacza, że dotrze to do właściciela. Eufemizm jest niezbędny by właściciel nie wyrzucił ze stanowiska idioty, który jest prezesem/szefem działu sprzedaży/obsługi klienta/logistyki (niepotrzebne skreślić), a jednocześnie kierownictwo zachowało szansę na roczną premię za doskonałą pracę i świetne wyniki oraz zadowolenie klientów.

jac0205
12-05-2014, 22:23
I ode mnie. Powodzenia.

zolton
12-05-2014, 22:51
Firmy nie mam a pomógłbym.
Można się oprzeć o działalność gosp. moich rodziców?

jamirq
12-05-2014, 23:34
Spokojnie mozesz tak zrobić.

Doktor obrazowo pokazał na czym polega taki kryzys. Dla innego przykładu to kryzys w sklepie będzie kiedy jest pełno klientów, pracownik źle obsługuje niezadowolonego klienta i ten zaczyna robić awanturę na cały sklep. Chodzi o to aby zapobiegać takim sytuacjom, a umozliwic klientowi komunikację w taki sposób

foto4deg
13-05-2014, 00:22
Dziękuje w imieniu żony i własnym za pomoc :D
UMK :) Stare, dobre czasy! Poszło!

Władca Pixeli
13-05-2014, 04:09
Zarządzanie kryzysem to taki eufemizm, który oznacza, że kierownictwo firmy dało ciała olewając klientów/niewywiązując się*z zobowiązań gwarancyjnych/sprzedając uszkodzony towar (niepotrzebne skreślić) na tak dużą skalę, że klienci rozpoczęli protest w sieci, zorganizowali się, zebrali kilkaset tysięcy ludzi i mainstreamowe media zajęły się sprawą, co oznacza, że dotrze to do właściciela. Eufemizm jest niezbędny by właściciel nie wyrzucił ze stanowiska idioty, który jest prezesem/szefem działu sprzedaży/obsługi klienta/logistyki (niepotrzebne skreślić), a jednocześnie kierownictwo zachowało szansę na roczną premię za doskonałą pracę i świetne wyniki oraz zadowolenie klientów.

Doktor obrazowo pokazał na czym polega taki kryzys. Dla innego przykładu to kryzys w sklepie będzie kiedy jest pełno klientów, pracownik źle obsługuje niezadowolonego klienta i ten zaczyna robić awanturę na cały sklep. Chodzi o to aby zapobiegać takim sytuacjom, a umozliwic klientowi komunikację w taki sposób
Mam nadzieję, że pracownicy Nikona to przeczytają. :mrgreen:

elanek
13-05-2014, 08:22
done

zolton
13-05-2014, 11:53
zrobione :)

jamirq
13-05-2014, 12:07
Dziękuję :)

pawl_s
13-05-2014, 13:07
zrobione

velaskez
13-05-2014, 18:11
Moze glupie pytanie ale co konkretnie oznacza:
zarządzanie kryzysem w mediach społecznościowych lub kryzys w mediach społecznościowych

chodzi o jakies "oczernianie"/"hate'owanie" itp ?

Ja zrozumiałem to jako totalne wyłączenie fejsbuka. Chyba źle :D

jamirq
13-05-2014, 18:15
Chodzi o to, ze sytuacja kryzysowa która powstała np na fb ma inna charakterystykę od np zwykłej reklamacji klienta. Tutaj od razu więcej osób wie i od właściwego działania firmy wiele zależy, a klientowi jest bardzo łatwo z mediów społecznościowych korzystać w komunikacji