PDA

Zobacz pełną wersję : Kraków - gdzie wyczyścić matrycę w D70 ?

verus
24-04-2007, 17:46
Może tutaj ktoś pomoże...
Używam tylko jednego obiektywu i nie zdejmuję go ale mimo to pojawiło się kilka pyłków, które niestety widać na zdjęciach. Jako, że mam pecha i drewniane ręce nawet nie chcę próbować zabierać się samemu za czyszczenie.Gdzie w Krakowie jest miejsce, gdzie solidnie mi to wyczyszczą ? A może znajdzie się życzliwa osoba, która pomoże ? Odwdzięczę się symboliczną butelką płynu wysoko % :)

Adam Trzcionka
24-04-2007, 17:53
zanim zdecydowałem się na piewsze, samodzielne "przedmuchanie" matrycy w d50, dobry rok temu, podzwoniłem po krakowskich serwisach. panowie sobie słono za to liczą, od 50 do 100 PLN. a sprawa - jeśli nie p[rzykleiłeś do matrycy gumy do żucia jest raczej prosta. skrobnij na PW, postaram się pomóc.

verus
24-04-2007, 19:15
dzięki za odzew, już odpisałem i czekam na info

sadki
26-04-2007, 14:22
Jeśli to są tylko pyłki, to kup sobie gumową gruchę w aptece, wymyj ją wewnątrz tak, żeby śladu po talku nie było, wysusz dokładnie, i przedmuchaj sobie sam całe wnętrze. Uważaj tylko na listki migawki, bo są delikatne. Obiektyw też możesz potraktować gruchą. A jak się dalej boisz, to ja chętnie przyjmę % ;-)

milk
26-04-2007, 16:30
Jesli nie pomoże "samoróbka" to zaglądnij na ul. Czapskich do P.Kadei. Wyczyszczą Ci matrycę i lustro w cenie 40.-. W W-wie to samo za 100.- Na poczekaniu!

Pozdro

milk