Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Clare Glens
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/)
Greg widzę ze zmieniasz tematykę zdjęć :-) ,mi się podoba,
chociaż wole jak w takich kadrach rozmyta woda jest bardziej biała , ale pewnie w rzeczywistości była taka jak Przedstawiles na zdjeciu.
Greg widzę ze zmieniasz tematykę zdjęć
Nic nie zmieniam, jestescie przyzwyczajeni do moich zdjec i tyle, tak jak ja do Moraw, czy Toscanii, kiedys serce szybciej bilo na takie widoki a teraz juz wcale, proste.
Miejsce pokazuje co czas jakis bo chodze tam z zona na spacery, wczoraj jednak to byl wypad typowo fotograficzny z kolega Locterem
Bardzo ładnie to wyszło.
Troszkę ciąży lewa strona kadru powodując efekt przechylania się w lewo, ale to złudzenie oczywiście.
Czekałem aż się*zazieleni, mam wielką ochotę*odwiedzać trochę*takie miejsca.
Troszkę ciąży lewa strona kadru powodując efekt przechylania się w lewo, ale to złudzenie oczywiście.
A już myślałem, że źle widzę albo coś. Ale faktycznie to tylko złudzenie.
Poza tym fotka piękna jest i tyle
MasterKzaM
12-05-2014, 09:22
mega ciekawy kadr, fajna fota.
PiciuD300
12-05-2014, 09:57
Dla mnie za ostre, ale de gustibus non est disputandum. Kompozycja ciekawi, co tam jest dalej po prawej.
Bartekkw
12-05-2014, 09:58
Grzesiu - fajne miejsce ale mam wrażenie że jest trochę płasko. To może przez te zielenie i kontrast jednorodny
geralttt
12-05-2014, 10:21
W takich warunkach fociłem wielokrotnie. Lubię ten nastrój. Fajnie, że prześwitów za drzewami masz niewiele. To zawsze szpeci w takich przypadkach i ileż to już fot mam w cyfrowych szufladach przez ten feler.
Generalnie fota ok. :)
Mnie się bardzo podoba, głównie za sprawą kolorystyki, pięknie jest.
Fajnie, że prześwitów za drzewami masz niewiele. To zawsze szpeci w takich przypadkach i ileż to już fot mam w cyfrowych szufladach przez ten feler.
Widzisz, to zdjecie nie bylo nigdy pokazane gdyby tam byl przepal, byl szary i brzydki dzien, to co widzisz pomiedzy drzewami to niebo...dlatego tez pewnie jak Bartek wspomnial "zdjecie jest plaskie".
geralttt
12-05-2014, 22:38
Greg ale ja właśnie o tym pisałem. Znam warunki, znam też niebo, sam korzystam z zasłaniania w takim klimacie, bo to najrozsądniejsze wyjście przy takiej scenerii mz. :) A czy zdjęcie jest płaskie to nie wiem. Nie znam się na tym. :) Jak wieszam na ścianę to zawsze jest. :)
No dobra, chodzi o to, ze nie bylo zadnego swiatla, zadnych swiatlo cieni i dlatego moze wydawac sie plaskie, choc ja go tak nie odbieram, mialem tutaj szara polowke z miekkim przejsciem.
No dobra, chodzi o to, ze nie bylo zadnego swiatla, zadnych swiatlo cieni i dlatego moze wydawac sie plaskie, choc ja go tak nie odbieram, mialem tutaj szara polowke z miekkim przejsciem.
dokładnie tak to odbieram, takie kadry jednak potrzebuja swiatła, gdyż brak kontrastów powoduje ze wszedzie jest podobnie i dlatego siada plastyka. Bardzo dobry kadr, i kolorystyka tez dobra , swiatło zmieniłoby wszystko na plus :) pozdrófka