Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Tatrzańsko panoramcznie
Bartekkw
04-05-2014, 20:11
Zapraszam. 16 pionowych kadrów
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/05/wpe1-2.jpg
źródło (https://imageshack.com/i/newpe1j)
dominikpl72
04-05-2014, 20:13
Prawie jak Patagonia :)
Bartekkw
04-05-2014, 20:15
Prawie jak Patagonia :)
Oj pojechał bym tam z dziką przyjemnością. Tu jest zdecydowanie bliżej ;)
zaje... fajny kadr i super światło.
ten domek faktycznie taki pokraczny? niby prosty a krzywy ;)
z ilu klatek?
Bartekkw
04-05-2014, 20:48
16 klatek. Chałupa niezbyt okazała, ale kawę mają dobrą ;)
Kawę i strucla(czy jak się to pisze) Świetnie to pokazałeś. Ale śniegu dużo już zjechało od kiedy tam byłem ostatni raz.
Pozdrawiam
Janusz
16? kurde... w tym formacie tego w ogóle nie widać, ale rozumiem że fotka nie na potrzeby tego forum robiona ;)
Nieźle, 16 pionów i bez śladu łączenia.
Wszystko pasuje, ...dla mnie SUPER.
Kawę i strucla(czy jak się to pisze) Świetnie to pokazałeś. Ale śniegu dużo już zjechało od kiedy tam byłem ostatni raz.
Pozdrawiam
Janusz
Strudel, prosze Pana, :D, ...i jeziorko odmarza ;)
Ale fakt Kawka i Strudel Pierwsza klasa
maniak666
04-05-2014, 21:55
Fajne to.
16-powiadasz. Myslę że 8 na górę i 8 na dół.
Bartekkw
05-05-2014, 09:22
16 po kolei od lewej do prawej. Podziału na górę i dół nie stosuje
maniak666
05-05-2014, 10:07
Format mnie nieco zmylił. Przy takiej ilosci klatek spodziewałbym się sporego jamnika. Ale widze że po prostu spore zakładki stosowales.
Fajny kadr, warunki dość ciężkie ale się udało !
Kupa roboty, i to należy docenić, ale wg mnie efekt niewspółmierny do tej pracy. Widać spore zniekształcenia, warunki też nie za dobre - niebo nudne, chmury ratowane z przepału, światło układa się tak że prawie całe zdjęcie jest w cieniu, co szczególnie boli w odniesieniu do pierwszego planu. Wielki kamień ułożony centralnie jak dla mnie za bardzo ciąży w kadrze, potęgując wrażenie "wygięcia" całości. Podsumowując, tym razem niestety będę "na nie" odnośnie efektu końcowego, mimo sentymentu do górskich widoków :(
16? :shock: To mozna bylo zalatwic 4 fotami, chyba ze robiles bracketing albo jakies inne bzdety.
Fota niezla, faktycznie jak Ameryka Pld. Troche mi brakuje swiatla z prawej bo z lewej bardzo przyjemnie zaswiecilo, chcialbym troche wiecej gorki z tamtej strony ;) A najchetniej chcialbym zamiast kamulca na srodku to odbicie w wodzie ;)
Bartekkw
06-05-2014, 09:38
16? :shock: To mozna bylo zalatwic 4 fotami, chyba ze robiles bracketing albo jakies inne bzdety.
Niezbyt. Nie przy szerokim kącie i pionowych kadrach - góry były bardzo blisko. Robiłem spore zakładki żeby później nie trzeba było ciąć nieba albo dołu do linii
Ładnie zbudowany kadr ,jest przestrzeń. Pozdrawiam
Niestety sposób przedstawienia tak fantastycznego (fotograficznie również ) miejsca do mnie nie przemawia. Technika panoramy nie zdała tutaj egzaminu. Wszystko jest ściśnięte i dramatycznie zniekształciło przestrzeń którą tam się zwykło zachwycać. Szczególnie widać to po Jastrzębiej T. i Kieżmarskim. Krótko mówiąc urocze miejsce pokazane w kontrowersyjny dla mnie sposób i tylko w takich kategoriach traktuj Bartku moją wypowiedź...
jarekf34
07-05-2014, 21:37
Dla mnie jest git... no poza tym powyginanym schroniskiem ;) Ogólnie fajna przestrzeń i całość przyjemnie się ogląda.
Bartekkw
08-05-2014, 09:27
Niestety sposób przedstawienia tak fantastycznego (fotograficznie również ) miejsca do mnie nie przemawia. Technika panoramy nie zdała tutaj egzaminu. Wszystko jest ściśnięte i dramatycznie zniekształciło przestrzeń którą tam się zwykło zachwycać. Szczególnie widać to po Jastrzębiej T. i Kieżmarskim. Krótko mówiąc urocze miejsce pokazane w kontrowersyjny dla mnie sposób i tylko w takich kategoriach traktuj Bartku moją wypowiedź...
Radku.....ciężko mi się odnieść. Myślę że panorama nie jest złym pomysłem, tyle tylko że tam jest taka przestrzeń i bliskość gór że takie zdjęcia trochę to zaburza. Co do zniekształceń i ściśnięcia to zgodzić się nie mogę - to po prostu kąt ponad 180 stopni i to może być mylące. Trudno tam wykroić jakiś ciekawy kadr tak wszystko jest wielkie dookoła. Miejsce zaiste piękne