Zobacz pełną wersję : Zmiana waluty, w której wpłacamy środki na paypal.
foto4deg
03-05-2014, 17:09
Jak w temacie.
W paypal wskazuje mi, że mogę wpłacać tylko i wyłącznie środki w pln-ach. Jak to zmienić na inną walutę?
Dodatkowe pytanie. Czy płacił ktoś na ebay funkcją Przelew Plus? Jak się sprawuje? Pay=pal ma kiepski przelicznik walut...
pozdrawiam
Musisz zalozyc konto w kraju, ktorego waluty chcesz uzywac do wplacania.
eristoff
04-05-2014, 00:06
Ja zrobiłem troszkę inaczej. Darmowy rachunek z darmową kartą do konta w SYNC w $ (teraz będzie t-mobiecośtam.pl) dodałem kartę do konta paypal, domyślnie się dodała jako PLN, ale po szybkim telefonie do obsługi paypal zmienili w kilka sekund na $. Wymieniam $ w internetowmkantorze pl.
Jedyny warunek żeby konto i karta były darmowe to przynajmniej jedno użycie karty raz na pół roku. Znając życie jak przejdzie bank pod t-mobile to coś zmienią.
Dokładnie, jak powyżej. Mam karty w kilku walutach i w opcjach przeliczania paypall wybrałem obciążanie w walucie sprzedawcy (nie trzeba do tego dzwonić na obsługę). Waluty kupuję w kantorze Alior (nie Sync) i tam też mam darmowe karty.
A w drugą stronę też się da? Dużo transakcji sprzedaży rozliczam w EUR lub GBP i wolałbym nie kupować od PayPala złotówek tylko wypłacić walutę na konto i dopiero wtedy wymienić.
Nie. Wypłata jest możliwa tylko w walucie kraju właściciela.