PDA

Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Natalia "na mokro" :)

kurczeblade
03-05-2014, 00:24
1

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/05/natural1-2.jpg
źródło (http://www.lukaszsztybe.pl/wp-content/uploads/2014/05/natural1.jpg)

2

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.lukaszsztybe.pl/wp-content/uploads/2014/05/DSC_6604.jpg)

3

źródło (http://www.lukaszsztybe.pl/wp-content/uploads/2014/05/cDSC_6571.jpg)

4

źródło (http://www.lukaszsztybe.pl/wp-content/uploads/2014/05/DSC_6544.jpg)

5

źródło (http://www.lukaszsztybe.pl/wp-content/uploads/2014/05/xNatalia1.jpg)

GonzoG
03-05-2014, 00:28
Ta "porowata" cera nie wygląda najlepiej. Bardziej jak u jakiegoś zwierza niż u człowieka.

kurczeblade
03-05-2014, 00:45
makijaż na mokro, raczej nie ma wyglądać jak zdjęcia powyżej. Tutaj trochę lepiej wygląda : https://www.facebook.com/photo.php?fbid=720392061346780&set=a.728368850549101.1073741972.129377190448273&type=1&theater

wunat
03-05-2014, 00:50
nie znam sie kompletnie na beauty, ale b czesto widze poze jak na 4 a przeciez ona jest turbonieatrakcyjna ;/

jacek_wozniak
03-05-2014, 11:08
nie znam sie kompletnie na beauty, ale b czesto widze poze jak na 4 a przeciez ona jest turbonieatrakcyjna ;/

Jest "turbonieatrakcyjna" jeżeli jest źle wykonana, bo jest to bardzo popularna poza podkreślająca (a nawet zwiększająca) długość nóg modelek. Wystarczy zniżyć się trochę z aparatem, żeby obiektyw nie był na wysokości głowa-tors, tylko na wysokości pas-kolana i wtedy optycznie dół modelki się wydłuża.

dla przykładu (zdjęcia znalezione na szybko z facebookowej strony Fashion World (https://www.facebook.com/all.about.fashion.world))

http://bootlovers.typepad.com/.a/6a00d83452747269e2017d40f60cdc970c-pi[/IMG] [IMG]http://depfashion.com/Uploaded/admin/2012_10_05/Ha%20Dang_resize.jpg

Mi trochę przeszkadza asymetryczność na pierwszym zdjęciu, bo wszystko jest przekrzywione pod tak niewielkim kątem, ze wygląda to bardziej niedbale niż umyślnie. Jakby wyrównać linię oczy to myślę, że byłoby spoko :) tak jak na dwójce jest twarz.

Przy krawędzi bluzki na zbliżeniach widać też cień jakby od przyciemniania wypalonego białego materiału...

Nie szaleję za obróbką, ale sesja spoko :) Modelka ma bardzo fajne usta :)

kurczeblade
03-05-2014, 11:47
Jacku też to inaczej wygląda z perspektywy tych modelek, widać że są pro. i wysokie szczupłe. Natalia ma zupełnie inną figurę i jest amatorką "z ambicjami" :)
Ale dzięki w końcu za konstruktywny komentarz ! :)

jacek_wozniak
03-05-2014, 11:49
wiadomo, ze nogi też są różne :) ale myślę, że jakby kucnąć bardziej i np zamiast długich spodni dać szorty to też byłby bardzo długi "efekt nożny" :)

kurczeblade
03-05-2014, 11:53
Były szorty, ale dobrze to nie wyglądało. Głównie skupialiśmy się na twarzy modelki, bo ma fajne duże oczy i pełne usta :)
Jak znajdę trochę wolnego czasu to więcej obrobię:)

sailor
03-05-2014, 14:51
Jest "turbonieatrakcyjna" jeżeli jest źle wykonana, bo jest to bardzo popularna poza podkreślająca (a nawet zwiększająca) długość nóg modelek.

tutaj jest perfekcyjnie zle wykonana. wlasciwie ciezko by bylo wykonac gorzej.

to inaczej wygląda z perspektywy tych modelek, widać że są pro. i wysokie szczupłe. Natalia ma zupełnie inną figurę i jest amatorką "z ambicjami"

profesjonalizm modeki nie ma nic do rzeczy. to od fotografa zalezy co pokaze i jak pokaze. w wizjerze wszystko widac jak na dloni wiec nie ma problemu ze skorygowaniem postawy. tyle tylko ze sam pisales ze nie zwracasz uwagi na szczegoly bo sa niewazne. jak widac sa.

w sumie to przyznam ze strasznie sie ciesze ja wrzucasz zdjecia na forum. bo w komentarzach mamy do czynienia z mistrzem ktoremu matryca d700 to za malo i ktory nie wypuszcza z reki zdjec bez hiperprofesjonalnego retuszu a potem pojawiaja sie klopsy takie jak na przyklad ten watek i caly czar pryska ;)

Głównie skupialiśmy się na twarzy modelki, bo ma fajne duże oczy i pełne usta :)

no to wszystko co ma fajne udalo ci sie zmasakrowac.

1)
modelka ma niesymetryczne oczy. w sensie prawe jest mniejsze. nie jest to nic zlego bo mnostwo ludzi tak ma. poprawienie tego zajmuje chwile.
usta sa "wklejone" i niestety ponownie niesymetryczne
nos swieci sie jak u renifera rudolfa

2)
uwagi jak powyzej - dodatkowo zamkniecie kadru olbrzymim ramieniem.
dodatkowo - modelka ma bardzo wysokie czolo i bardzo krotka brode. taki kadr wyolbrzymia te fakty zamiast je ukrywac. efekt poglebia uczesanie i cien pod ustami.

3)
wielka reka zombi gniotaca glowe modelki. modelka broni sie z calych sil tak ze az napiely sie miesnie szyi.
paskudny cien pod ustami i sztuczne usta. wycinka z tla/filtr niezbyt dobrze zrobily bluzce na jej krawedziach, podobnie jak malo dokladna wycinka na dloni i wlosach

4)
modelingowa masakra. zniszczyles wszystkie atuty modelki. wyeksponowales wszystkie wady. za duze buty, fatalnie dobrane spodnie do figury, wykoslawione kostki. sine rece i nogi. jedna reka na biodrze przez to ze jasniejsza - optycznie o wiele wieksza od drugiej. Naprawde nie widzisz takich rzeczy robiac zdjecia?

5)
szkoda nawet komentowac. to nie jest zdjecie "mokrego" makijazu. to kiepsko zblurowane zdjecie chorej kobiety trawionej wysoka goraczka.

reasumujac - podoba mi sie jak wyszedl naszyjnik - to najladniejszy fragment calego setu. jakbym mial wybrac to zastanawialbym sie miedzy 2 i 3 .. ale to wybor ktory nie jest wyborem

kurczeblade
03-05-2014, 15:19
"wymiekam" :D i po tym tekście dalej czytam saterycznie "profesjonalizm modeki nie ma nic do rzeczy" dlatego przy reklamach itp. biorą przypadkowe osoby z ulicy :-)

Sailor, swoją drogą, a dbasz już o kondycje ? :)
Nie uraź się tym co napiszę, modelka ma wielką rękę, jedno oko większe od drugiego itp, sztuczne USTA(tak twierdzisz) :D. Ty np. masz wielki brzuch i cierpisz na otyłość i nic z tym nie robisz oprócz trollowania na internecie. "nie jest to nic zlego bo mnostwo ludzi tak ma" Takie cechy ludzi. :)

sailor
03-05-2014, 15:45
"wymiekam" :D i po tym tekście dalej czytam saterycznie "profesjonalizm modeki nie ma nic do rzeczy" dlatego przy reklamach itp. biorą przypadkowe osoby z ulicy :-)

zdaje sie ze nie robiles reklamy tylko foty portfolio modelki?
fotografia glamour polega m.in. na pokazywaniu zalet a nie wad. srednio rozgarniety fotograf nie ma problemu z zauwazeniem ze modelka zle stoi. i nie ma znaczenia ze modelka jest poczatkujaca. dla mlodych modelek sesja to nauka - a fotograf jest nauczycielem. to fotograf ma zwracac uwage na to jak stoi modelka i eliminowac bledy. troche dziwi ze nie rozumiesz tak prostych rzeczy i wciaz tego nie zauwazasz. nie zauwazasz podstawowych bledow jakie popelniasz i na nic zwracanie ci na nie uwagi bo przeciez jest to pokazanie ze krol jest nagi a to niedopuszczalne - marne wiec szanse by twoj warsztat ewoluowal inaczej niz w dol.

Sailor, swoją drogą, a dbasz już o kondycje ? :)
Nie uraź się tym co napiszę, modelka ma wielką rękę, jedno oko większe od drugiego itp, sztuczne USTA(tak twierdzisz) :D. Ty np. masz wielki brzuch i cierpisz na otyłość i nic z tym nie robisz oprócz trollowania na internecie.

roznice w wielkosci oczu da sie zauwazyc nawet na tak malym powiekszeniu. ciebie to smieszy, dla kazdego profesjonalnego grafika jest norma przy obrobce, lub dla wizazysty przy robieniu makijaz - nie ma problemu by optycznie powiekszyc oko. sztuczne usta sa masakrycznym wytworem twojej obrobki. niczym wiecej. wieka reka to kwestia kadru a raczej braku umiejtnosci kadrowania, a sinosc reki wynika z nieumijeetnosci obrobki. tylko tyle i az tyle
reszte personalnejwycieczki zostawie moderatorom. mam nadzieje ze wyciagna odpowiednie konsekwencje. znizanie sie do twojego poziomu i odpowiedanie na poziomie piaskownicy powoduje bol kregoslupa a w moim wieku to juz nie przelewki.

kurczeblade
03-05-2014, 15:59
Bawisz mnie facet, że aż miło ! :) Sztuczne usta hah, dorabiane śrubokrętem :) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=722495481136438&set=a.717705241615462.1073741955.129377190448273&type=1&theater :)

wunat
03-05-2014, 16:40
jacek_wozniak: dzieki za zwrocenie uwagi na ta poze, ale jak dla mnie to nie sa te same pozy. na przykladach podanych przez Ciebie wygladaja jeszcze calkiem naturalnie, tu na zdjeciu numer 4 niestety wyglada strasznie ;/

sailor
03-05-2014, 16:42
Bawisz mnie facet, że aż miło ! :) Sztuczne usta hah, dorabiane śrubokrętem :) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=722495481136438&set=a.717705241615462.1073741955.129377190448273&type=1&theater :)

a co ma udowodnic ten backstage? twoja nieudolnosc obrobki czy skopany makijaz? bo jakie usta modleka naprawde widac na nieszczesnej 5tej focie.

kurczeblade
03-05-2014, 16:42
wunak ok :-) dziękuję za komentarz, każda wskazówka jest cenna:) ps. ta sesja nie opiera się tylko na zdjęciu nr. 4 :)

sailor, kompleksy na bok :-) majówka jest, po co sobie ciśnienie podnosisz - nerwy źle wpływają na zdrowie i podobno cholesterol się podnosi i takie tam... a sam napisałeś "w moim wieku to juz nie przelewki" dlatego miłego i zdrówka chłopie:)

zoom2
03-05-2014, 17:45
kurczeblade,
jaki masz cel w pokazywaniu kiepskich zdjęć?
chcesz pokazac przyklady fotek ktorych powinno sie wstydzic?

kurczeblade
03-05-2014, 17:46
kurczeblade,

Czy ten dział jest po to żeby pokazywać zdjęcia światowej klasy, idealne, najlepsze. Odpowiedź mi?!
Rozumiem że z takim podejściem, dlatego nic nie pokazujesz swojego ... ?! :) Jak się mylę, to sprostuj moją wypowiedź, proszę .

Ja tutaj nie widzę żebym napisał gdziekolwiek, że moje zdjęcia tryskają z*******ością, tak samo jak nie widzę nigdzie żeby było tutaj napisane że zdjęcia pokazywane tutaj mają być na światowym poziomie i przed wystawieniem trzeba pokazać je rzeczoznawcom :-) Tylko sailor jak zwykle poci niepotrzebnie tłuszcz przed klawiaturą (z osobistych powódek) :-)

kurczeblade
03-05-2014, 18:06
Hahaha...! Usta koszmarne. Najlepiej wyglądają na najgorszym zdjęciu, na piątce. Czwórka, klasyczny taboret. Wsadzić rękę między nogi i zaklekotać...A piątka. Boże...Chyba to na rozkładówkę do pisma dla piłeczek golfowych.

dziekuje za bardzo konstruktywna krytyke :) Twoje slowa duzo mnie naucza :)

zoom,to odpowiesz na wczesniej zadane pytanie ?

zoom2
03-05-2014, 18:14
Czy ten dział jest po to żeby pokazywać zdjęcia światowej klasy, idealne, najlepsze. Odpowiedź mi?!
Rozumiem że z takim podejściem, dlatego nic nie pokazujesz swojego ... ?! :) Jak się mylę, to sprostuj moją wypowiedź, proszę .

Ja tutaj nie widzę żebym napisał gdziekolwiek, że moje zdjęcia tryskają z*******ością, tak samo jak nie widzę nigdzie żeby było tutaj napisane że zdjęcia pokazywane tutaj mają być na światowym poziomie i przed wystawieniem trzeba pokazać je rzeczoznawcom :-) Tylko sailor jak zwykle poci niepotrzebnie tłuszcz przed klawiaturą (z osobistych powódek) :-)

tylko po to by pokazywac fotki ciekawe (na podobnym poziomie jakich wiele mozna zobaczyc na amatorskich portalach)
i po to by z definicji nie "ustawiac" tego forum jako portalu pokazujacego miernote.
podciagniesz warsztat to publikuj.
Na te chwile nie masz czego.

kurczeblade
03-05-2014, 18:19
tylko po to by pokazywac fotki ciekawe (na podobnym poziomie jakich wiele mozna zobaczyc na amatorskich portalach)
i po to by z definicji nie "ustawiac" tego forum jako portalu pokazujacego miernote.
podciagniesz warsztat to publikuj.
Na te chwile nie masz czego.

oj przepraszam Cie mistrzu, ze musiales ogladac moja miernote. A teraz odpowiedz mi na pytanie, jakie ma przenaczenie ten dzial, jak Ci sie wydaje !?

swider
03-05-2014, 20:55
Wątek trochę posprzątałem.
Przy okazji jedna refleksja -- komentarze takie jak poniżej:

Hahaha...! Usta koszmarne. Najlepiej wyglądają na najgorszym zdjęciu, na piątce. Czwórka, klasyczny taboret. Wsadzić rękę między nogi i zaklekotać...A piątka. Boże...Chyba to na rozkładówkę do pisma dla piłeczek golfowych.
raczej nie sprzyjają dyskusji w przyjaznej atmosferze. Można wyrażać swoje opinie w nieco inny sposób. Mniej złośliwy, bez szydzenia.

stock
05-05-2014, 08:50
ooo widze kurczeblade zbanowany... :) Co było powodem ? całokształt działalności na forum ? :)

swider
05-05-2014, 16:17
No przecież czytałeś wątek (pisałeś nawet), to co się dziwisz? :p

Piotrek B.
08-05-2014, 13:20
Hmm.. Czegoś na tym forum nie czaję.. Większość zdjęć jakie tu lądują to pstryki na zasadzie kupiłem aparat to pokażę co on robi i wtedy większość klaszcze. Jak pojawi się ktoś ze zdjęciami szczebel wyżej to zaczyna się jazda.. No chyba, że jest z lokalnego TWA..
Zdjęcia są OK, choć większość wypunktowanych uwag z 1 postu sailora pewnie ma sens. Ale na tej zasadzie do większości zdjęć można się przyczepić, jak się chce i szuka to się znajdzie..

cz4rnuch
08-05-2014, 15:03
Zależy kto czego oczekuje. Jeden wrzuca zdjęcia i liczy na oklaski, drugiemu może to nie wystarczyć i chce się dodatkowo czegoś nauczyć,poprawić warsztat itd. Jeśli komuś bliższe jest to drugie to nawet najbardziej jadowite komentarze sailora obróci na swoją korzyść. Tylko, że jak widać panowie Marynarz i Blady kurczak siebie najzwyczajniej na świecie nie trawią a przez taką barierę trudno jest się przebić.

salvdali
13-05-2014, 19:18
Pomysł miał szanse być fajny i niewątpliwie sporo pracy zostało włożone w zrobienie tej sesji, niestety nie mnie się nie podoba. Generalnie nie lubię takiego modelingu, w którym modelka ma minę jakby robiła łaskę, że żyje. Niestety jest to dość powszechny sposób ekspresji tych pań (pomijając chlubne wyjątki) co mnie niezmiernie martwi...
A wracając do fotografii: 1 niepotrzebnie MZ ucięta od góry, 2 i 3 - fatalne pozowanie. Naprawdę, jako coś takiego widać w wizjerze, to trzeba modelce powiedzieć, żeby się ogarnęła... 4 - fotka mogłaby być fajna, gdyby nie całkowicie skopana stylizacja. Rozumiem konkretny zamysł artystyczny, ale za duże buty, źle dopasowane spodnie i poza, która zdaje się mówić "który k...wa teraz..." nie są w stanie usprawiedliwić niczego innego niż złego smaku. Najlepsze z tego setu jest 5, ale makijaż niestety nieapetyczny.

Poprzednicy pisali na temat wizażu, zamiast się obrażać, weź sobie do serca, bo szczerze Ci chłopaki napisali.
Podsumowując najładniejszy jest naszyjnik. Można z niego zrobić cropa i cieszyć oko.

stock
13-05-2014, 20:06
No przecież czytałeś wątek (pisałeś nawet), to co się dziwisz? :p

ogólnie się nie dziwię, tylko nie wiedziałem że poleciał za ten wątek i przepychankę z Sailorem czy ogólnie za całokształt :)
No ale teraz to już mało istotne - grunt że człowieka nie ma.

KaarooL
13-05-2014, 20:36
Sailor elegancko wytknął mankamenty, nie ma co ponownie kopać leżącego.

Biorąc pod uwagę to jak kurczak się tu wymądrzał, wypadałoby tylko dopisać, że "focić ludzi korzystnie, to trza się naumieć" a to trwa, dłużej niż rok czy dwa.

Misher
13-05-2014, 21:01
Jeżeli mogę to i ja się wypowiem. Sailor zawsze daje cenne rzeczowe uwagi. Powiedziałbym nawet, że bardzo cenne. Mnie osobiście jego wypowiedzi na temat różnych zdjęć pozwoliły wyciągnąć wiele ciekawych wniosków do których musiałbym dochodzić przez długi czas. Zdaję sobie sprawę, że sposób jego wypowiedzi, tym którym brakuje krzty pokory nie będzie odpowiadał, ale przyzwyczaiłem się osobiście do tego, że ludzie na twardą rzeczową krytykę reagują bardzo ofensywnie.... szkoda dla nich, mogliby się wiele nauczyć.

A usprawiedliwianie się, że a bo nie zwróciłem uwagi, a bo inny był pomysł, a bo coś... no kurde, to następnym razem właśnie zwrócisz uwagę na to i owo, zmodyfikujesz pomysł, na bardziej dopracowany, będziesz dzięki temu staranniej patrzył. Niestey pokora i dystans do siebie i swojej twórczości jest dzisiaj na wagę złota...

Co do zdjęć, gdyby w 1-3 dopracować w postpro to o czym pisał sailor było by fajnie. 4-5 definitywnie na nie.

Archibald6803
14-05-2014, 10:41
A ja wezmę (nieco) w obronę autora wątku ; ........ focenie i tak idzie mu lepiej (co nie znaczy , że już dobrze) niż pisanie ..... ;-)
Ze dwa razy delikatnie mu to zasygnalizowałem ale nie zrozumiał , jak widać .....

emisiek
16-05-2014, 17:23
Ciekawe przerysowania :)

kurczeblade
20-05-2014, 19:16
kurczeblade,

kolego zatem jak zabroniles wystawiania tutaj zdjec, to prosilbym Cię o wyjaśnienie, i jak większości tutaj wstawiajacym swoje pracę... jakie zdjęcia możemy wystawiać na tym forum, w tych działach ?! Może jakiś przykład? Albo informacje jakie kryteria te zdjęcia mają spełniać żeby moc je tu pokazać?:)

będę wdzięczny jak mi pokazesz coś że swoich prac, tak z praktycznego punktu widzenia łatwiej będzie zrozumieć.

manfred
21-05-2014, 06:16
Chyba się nie doczekasz na te zdjęcia. Może by tak założyć dział miernoty wtedy wszyscy wielcy tego forum mieli by zakaz oglądania i komentowania tylko sieroty fotograficzne by pisały ;-)

wojtekwu
22-05-2014, 22:18
Obróbka za mocno plastikowo mz, na ostatnim pory wyglądają słabo, na wcześniejszych brak jakiejkolwiek faktury, światło trochę płasko. Kadry całkiem ok. Jakoś te zdjęcia mnie nie bardzo porywają.