PDA

Zobacz pełną wersję : Justyna i Grzegorz

kurczeblade
02-05-2014, 21:31
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/05/aaaa-2.jpg
źródło (http://www.lukaszsztybe.pl/wp-content/uploads/2014/05/aaaa.jpg)

sailor
02-05-2014, 22:17
Czy to jedno z tych zdjec przy ktorych matryca d700 wymieka i ktore ogladaja swiatlo dzienne dopoero po super profesjonalnym postprocessingu?

Onsajt
02-05-2014, 22:28
Słodkie.
Tylko nie wiem po co zatrudniać fotografa do takich zdjęć.

kurczeblade
02-05-2014, 22:59
wymieka :)

sufenta
02-05-2014, 23:17
okropne swiatlo, okropne barwy, okropna fryzura pana mlodego...wszystko okropne

barracuda
03-05-2014, 12:30
Pomijając już zażartą dyskusję na temat D700 :) to to zdjęcie jak dla mnie niczego ciekawego nie przedstawia. Kadr mało interesujący, GO trochę zbyt duża przez co para zlewa się z tłem, dość krzykliwym kolorystycznie. Taki sobie pstryk, ale jak to bywa w zdjęciach ślubnych, Młodym pewnie będzie się podobało.

zoom2
03-05-2014, 15:33
Monidło prima sort

kurczeblade
03-05-2014, 16:50
Młodym pewnie będzie się podobało.

Podobało się i to bardzo! a o to właśnie w tym chodzi :) W końcu to dział "fot. okolicznościowa i albumowa" :)

barracuda
03-05-2014, 20:31
Podobało się i to bardzo! a o to właśnie w tym chodzi :) W końcu to dział "fot. okolicznościowa i albumowa" :)

Chyba nie ma już komu odpowiedzieć :)

Benny_Bennasi
03-05-2014, 23:20
Najważniejsze ,że swoje 3000 skasował ;]

manfred
04-05-2014, 06:28
Ech a Tobie co do tego ale to takie pOLSKIE zaglądać komuś do gara.

dammiz
04-05-2014, 20:55
Zdjęcie, jak zdjęcie... poprawne technicznie, ale nie ma nic co przyciąga na dłużej. Pisanie o nim, że złe to też moim zdaniem przesada. Ot, rzemieślnicze.

wed
05-05-2014, 13:44
Panowie, wasze komentarze to dno i metr mułu. Zwłaszcza że większość z Was prezentuje dużo gorszy poziom, bądź w ogóle nie zaprezentowało żadnych prac na forum.

Zdjęcie jest poprawne i nie widzę powodów aby się czepiać na siłę.

sailor
05-05-2014, 13:55
Panowie, wasze komentarze to dno i metr mułu. Zwłaszcza że większość z Was prezentuje dużo gorszy poziom, bądź w ogóle nie zaprezentowało żadnych prac na forum.
tak oczywisice masz racje :)

Zdjęcie jest poprawne i nie widzę powodów aby się czepiać na siłę.
proponuje ocenic zdjecie w kontekscie eksperckich wypowiedzi autora - zyskuje wtedy nowy wymiar :)

wed
05-05-2014, 15:06
Sailor, tak przypuszczałem że się odezwiesz :) Kto jak kto, ale Ty właśnie jako doświadczony fotograf, powinieneś pisać troszeczkę mniej kąśliwe posty. A jeżeli chodzi o poziom, to sam przyznasz że mam rację, bo jechać jak po łysej kobyle to każdy potrafi, ale pokazać swoje umiejętności to już gorzej. A co do eksperckich wypowiedzi autora - to fakt, nie czytałem.
Nie zmienia to faktu że niektórym przydał by się kubeł zimnej wody.

Andrzej1974
05-05-2014, 15:08
Zdjęcie może i zdaniem wielu nie porywa (z różnych powodów) ale i nie jest kompletnie do bani...
Hmm... jeżeli młodym się podoba i... nie są (pro)ekspertami od foto, to nie ma sensu się pastwić na autorem tego zdjęcia. Tym bardziej, że nie ma on możliwości obrony...

bryk77
05-05-2014, 16:14
Zrobił się off top więc tylko dołożę swoje trzy grosze.

Czy to jedno z tych zdjec przy ktorych matryca d700 wymieka i ktore ogladaja swiatlo dzienne dopoero po super profesjonalnym postprocessingu?

Pierwszy komentarz do zdjęcia doskonale odzwierciedla naszą polską naturę. Kolejne tylko to potwierdzają. Piłsudski doskonale to podsumował.

Co do zdjęcia: lekko bym przekadrował w prawo. Wydaje mi się, że para za bardzo jest rozjaśniona, bo trochę nienaturalnie to wygląda w stosunku do drugiego planu. Poza tym jest dobrze choć wzroku na dłużej nie zatrzymuje. Jestem pewien, że młodzi byli zadowoleni.

foto4deg
18-05-2014, 01:34
Rozumiem trochę Sailora, bo autor swoimi wypowiedziami rzeczywiście budował wizerunek eksperta, który zrobił już ze 100 ślubów. Należałoby się więc spodziewać, że zdjęcie będzie rzucać na kolana/

Ja z zainteresowaniem wszedłem ten wątek, właśnie przez wypowiedzi autora i przyznam, że się rozczarowałem. Na stronie masz zdecydowanie lepsze zdjęcia, a to nie powala. Kompozycja ok, kolorystyka też (to moja subiektywna ocena), ale czegoś tu brakuje.
Sorry kurczeblade, ale widząc Twoje zdjęcia na stronie czy fb, masz większy potencjał niż to, co tu zaprezentowałeś.

kurczeblade
20-05-2014, 14:03
Wszystko ze względu na osobiste przepychanki z sailorem, które są tutaj od samego początku na forum. Nie toleruje tego człowieka , on mnie, zatem cokolwiek tu wystawie to pojawi się "ból dupy" i wcibskie prowokacyjne komentarze. Bawie się fotografia, uczę się ciągle, i sprawia mi to wiele satysfakcji, a porady z czepianiem się na siłę żeby kogoś celowo zniechęcić nie ruszają mnie, chyba że faktycznie ktoś swoje każde zdjęcie mierzy przez lupę i nakazuje każdemu robić tak szablonowo jak to robi on sam, tylko po co nakazywać, rozkazywac i się wkur :)

Po tym bananie na forum gratuluje tez komuś wyobraźni stworzenia na fb specjalnie fikcyjnego konta ze zdjęciami pewnej ruskiej modelki w celu pojazdów na moim fanpagu pod zdjęciami. :)

a tym czasem każdemu życzę dużo przyjemności z fotografowania i mniej spinania się bo nie o to w tym chodzi:)

mrozen4
20-05-2014, 14:19
Wszystko ze względu na osobiste przepychanki z sailorem, które są tutaj od samego początku na forum. Nie toleruje tego człowieka , on mnie, zatem cokolwiek tu wystawie to pojawi się "ból dupy" i wcibskie prowokacyjne komentarze. Bawie się fotografia, uczę się ciągle, i sprawia mi to wiele satysfakcji, a porady z czepianiem się na siłę żeby kogoś celowo zniechęcić nie ruszają mnie, chyba że faktycznie ktoś swoje każde zdjęcie mierzy przez lupę i nakazuje każdemu robić tak szablonowo jak to robi on sam, tylko po co nakazywać, rozkazywac i się wkur :)

Po tym bananie na forum gratuluje tez komuś wyobraźni stworzenia na fb specjalnie fikcyjnego konta ze zdjęciami pewnej ruskiej modelki w celu pojazdów na moim fanpagu pod zdjęciami. :)

a tym czasem każdemu życzę dużo przyjemności z fotografowania:)

Masz nauczkę na przyszłość. Na forum też trzeba być człowiekiem. A forumowym prowokatorom mówimy stanowcze NIE ;) Ignoruj wszelkie prowokacje i będziesz miał spokój. A swoją drogą Tobie też w powyższych dyskusjach niczego nie brakowało.

ciepol
25-05-2014, 02:09
Od dawna lubię Twojego FP i zgodzę się z przedmówcami że tam masz ciekawsze foty.W tym kadrze ja bym odsunął ich od tła tak by je rozmyć myślę że było by ciekawsze.Trzymam kciuki i czekam na lepsze kadry takie jak na FP

kurczeblade
26-05-2014, 19:13
dzięki ciepol za opinie :) niedługo coś się pojawi na FB. :P