Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] freestyle...
...wśród gór...
***Zapraszam***
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/04/3small-1.jpg
źródło (https://lh6.googleusercontent.com/-UhO3Ucr7vKU/U2Fgo6Si_MI/AAAAAAAABec/vDFKVTYjV70/w1000-h700-no/3-small.jpg)
Pozdrawiam
Janusz
smutniacha
02-05-2014, 10:16
Moim zdaniem to jest dobra, albo b.dobra fotografia.
Szkoda tylko, że nie wiem gdzie to jest :?:
Pozdrawiam.
Moim zdaniem to jest dobra, albo b.dobra fotografia.
Szkoda tylko, że nie wiem gdzie to jest :?:
Pozdrawiam.
Zdjęcie robione z Zielonego stawu Kieżmarskiego- żleb między spiską grzędą, a czarnym szczytem. Jeśli dobrze wynalazłem w internecie, to są to "dzikie spady"
salvdali
02-05-2014, 16:32
Ostre, dobrze naswietlone, dobry WB ale nie widzę motywu przewodniego, zdjęcie nie opowiada historii.
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
Fajnie poukładane w kadrze, kontrast, WB (w zimowych b. ważne), ostrość, zdecydowanie "na TAK"
Ostre, dobrze naswietlone, dobry WB ale nie widzę motywu przewodniego, zdjęcie nie opowiada historii.
...i tu się z kolegą nie zgodzę. Jest tam dwóch freestyler'ów, zjeżdżających na nartach (poza szlakiem).
Tytuł jak najbardziej trafiony, a fot Gitarka ...
zbyszekD7000
03-05-2014, 22:13
Dopiero teraz jak napisałeś to szukałem tych gości, faktycznie są, to zupełnie zmienia postać rzeczy :-)
Nie dość, że jest tam ich dwóch, to na dodatek ten u góry był z pieskiem;D
salvdali
05-05-2014, 20:43
Sorry, nie kupuję... 2 dni mi zajęło dopatrzenie się narciarzy. Czas chyba sobie nowe okulary zafasowac... ;)
Sorry, nie kupuję... 2 dni mi zajęło dopatrzenie się narciarzy. Czas chyba sobie nowe okulary zafasowac... ;)
I to nie takie słabe;D
Akurat w tym dniu co byłem, bardzo dużo osób zjeżdżało tamtędy.
Parę minut później zeszła malutka lawina z prawej strony;) na szczęście bez zagrożenia dla narciarzy.
salvdali
06-05-2014, 11:11
Hmmm, im dłużej się wpatruję w to zdjęcie, tym bardziej niejednoznaczne mam uczucia. Niewątpliwie jest coś, co przyciąga wzrok, ale MZ od góry kadr jest nieco niezrównoważony, brakuje trochę nieba i /lub grani. Historia staje się jasna dopiero po wyjaśnieniach...
dla ścisłości to FREERIDE (freestyle mógłby być jakby ktoś się stoczył w dół ;) )
Zdjęcie w kategorii krajobraz, ale tu kadr taki nijaki i widać skupienie na narciarzach, natomiast od strony sportowej to zjazd jak zjazd - szeroko i dość płasko. generalnie pamiątkowo
jarekf34
07-05-2014, 22:29
Widoczek fajny, ale mz prawa strona zbyt odciąga wzrok od tytułowych "freestylerów". Może by tak ciąć w kwadrat pozbywając się prawej...