Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Na krawędzi ostrza
Jedno zdjęcie z ostatniego wyjazdu w Co.Cork
Zapraszam do miejsca, którego wcześniej nikt nie pokazywał ;)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/04/bbb5435-1.jpg
źródło (http://img.webme.com/pic/r/rafalrozalski/bbb5435.jpg)
Dziękuje i pozdrawiam
Rafal
Jeśli przynudzam zbytnią ilością zdjęć ostatnio, mogę się*ograniczyć :)
No panie kolego. Jak można pytać, czy nie "przynudzam" oczywiście, że tak- ale ja lubię takie przynudzanie:D (sam chyba tez nudze:D)
Więc nawet jeśli zdjęcie nie jest porywające, urywające itp, to lubię patrzeć na miejsca w których się nie było:)
Proste, można pykać zdjęcia Giewontu w cudnych warunkach- ale w końcu się On przeje,
można też robić różnych miejsca, choć czasem na nich światła brak- ja wolę drugą opcję:)
a co do zdjęcia. Dla mnie dobrze, na niebie wiele się nie dzieje więc i go nie ma dużo, za to podłoga się wyróżnia. Aż chce się podnieść głowę wyżej i popatrzeć jaka daleko jest do dołu:D
Pozdrawiam
Janusz
Dziękuję*Januszu za komentarz,
Różnie to bywa i czasami rekcję są aż alergiczne lub podnoszące ciśnienie krwi ;)
Co do wysokości, to nie miałem odwagi dojść calkowicie do krawędzi i zerknąć w dół.
Tyle co widziałem, w 200% mi wystarczyło :p
Pozdrawiam
Ned Stark
30-04-2014, 13:57
Jak blisko stałeś krawędzi? Mi się twoje zdjęcia podobają, to również.
A ja się pokuszę o stwierdzenie, że znając Twoje zdjęcia z innego forum, to mnie się nie podoba. I do tamtych (4, 10, 18, 27, 36, 44) to mu bardzo daleko.
Jak blisko stałeś krawędzi?
Ja bym to ujął - wystarczająco blisko ;) Co tam w dole było, to już mnie nie interesowało :)
A ja się pokuszę o stwierdzenie, że znając Twoje zdjęcia z innego forum, to mnie się nie podoba. I do tamtych (4, 10, 18, 27, 36, 44) to mu bardzo daleko.
Franek_ - rozumie twoje rozczarowanie ;)
Zostało jeszcze mi 6 klatek do skończenia i tam też coś zawita z tego wypadu ( jeśli wszystko dobrze pójdzie ;) )
Dziękuję i pozdrawiam.
Ja bym to ujął - wystarczająco blisko ;)
Byle nie jak gieroj imć Robert Capa.
A co do zdjęcia - mam nadzieję, że zarówno rozumiesz, jak i nie czujesz urazy. No ale jak w swoim wątku na AO porównasz te wyszczególnione przeze mnie zdjęcia (moje Twoje ulubione), to ta windowsowa fototapeta blednie=)
Ja rozumie i znam różnicę, dla tego zawsze ze sobą mam dodatkowo jakiś*materiał światłoczuły :)
W analogu jeszcze pewnie się tak nie czuję, dopiero parę miesięcy go nawijam ;)
Więc mam to i to, jak i publikuję*tu i tu - tak by wszędzie mnie zrozumiano!
:)
Dziękuję, że ktoś w ogóle śledzi moje wypociny z tych dwóch różnych światów ;)
Pozdrawiam
PS. Zaraz tam dodam jakieś drzewko ze średniaka ;)
Miejsce robi wrażenie, miałbym obawy przed podejściem do krawędzi... Udało Ci się to pokazać na tym zdjęciu, gratki.
3/4 zdjęcia patrząc od dołu boska. Niedosyt jedynie stwarza w moim odczuciu mała ilość nieba. Ale i tak tonacja, kontrast i ukształtowanie klifu w tym kadrze są piękne.
Dziękuje Panowie,
Co do kadru:
Oryginalnie było więcej przestrzeni u góry, jednak że na niebie się nic nie działo i nic nie wnosiło postanowiłem aby skupiać się 3/4 dolnej kadru ;)
Pozdrawiam