Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] The Staffage
Marzec 1986
http://wpkx.pl/OLD_1883_35C%20The%20Staffage%20640.jpg
źródło (http://wpkx.pl/OLD_1883_35C%20The%20Staffage.jpg)
(Kliknięcie powiększa.)
Aj lajjjkkk nawet z tym ucietym drzewem (a moze dlatego?)!
Dziwne gusta macie Panie Shao ;-)
Moze dlatego, ze ja wiem co to znaczy sztafaz... ;)
Kurdę straszne jest to zdjęcie. Chyba za dużo naoglądałem się Japońskich horrorów:-P A samo zdjęcie bardzo mi się podoba!
Dziwne gusta macie Panie Shao ;-)
dokładnie...kolejny raz dorabianie ideologii do zdjęcia nie "najwyższych" lotów...
Napisanie, ze lubie to zdjecie i to, ze wiem co to znaczy sztafaz jest dorabianiem ideologii? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Wojtek maznalbym to drzewo jednak ale moze juz nic nie bede pisal bo bedzie, ze jestem Hitlerem fotografii skoro doprawiam ideologie do wszystkiego ;)
To nie było do Ciebie.
Po prostu niektórzy tutaj mają już odruch Pawłowa i sam fakt wrzucenia przeze mnie zdjęcia jest "dorabianiem ideologii". :D
A co do drzewa, to pierwotna wersja była jak powyżej, po czym wykadrowałem, aby zadośćuczynić wymogom kompozycji.
Jednak czegoś mi brakowało (pewnie tego drzewa :mrgreen:) i zrobiło się nudno, więc przywróciłem.
Dziękuję za komentarze. ;)
Kupuję to zdjęcie. Brak kolorów (poza czarnym i białym) dodaje klimatu.
Kupuję to zdjęcie. Brak kolorów (poza czarnym i białym) dodaje klimatu.
Nie sprzedam Ci.
Albowiem jam tym sztafażem i ludzie zaczęliby szeptać...
;)
maniak666
27-04-2014, 22:11
Przepraszam, a jesteś w ogóle fotografem, żebyś tu zdjęcia pokazywał?
No myslę ze wielu tutaj czeka az nam w koncu cos sam zaprezentujesz.
W klepaniu w klawiature niczym gimbus na onetach czy innych tam pokazałes juz sporo, a nie o to tutaj zawsze chodzi.
Wpadasz co jakis czas i zachowujesz sie jak czerwona soldaterka po wojnie...
Co stopka jakos tam uzasadnia.
Sorry Wojtek za OT, ale nie wytrzymałem.
A foty miałes juz duzo lepsze.
miron19j
28-04-2014, 07:56
@ maniak
ale w tym przypadku akurat ma rację. O ironii Ty słyszał?
Wojtka zdjęcia znam i cenię, ale niestety, nie wpasowują się w trynd panujący na forum.
maniak666
28-04-2014, 10:31
@ maniak
ale w tym przypadku akurat ma rację. O ironii Ty słyszał?
Wojtka zdjęcia znam i cenię, ale niestety, nie wpasowują się w trynd panujący na forum.
Miron co do Wojtka zdjec mam tak samo, co do tej konkretnej pracy wypowiedziałem sie.
O ironii słyszał i sam czesto bywam-aż zanadto niekiedy.
A wpis dotyczył całosci słowotoku cytowanego przeze mnie usera.
Przejrzyj jak Ci się chce-dostrzeżesz o czym piszę
P.S Tęskno czasem za U-boot-em :)
No tak. Bo hałda nie symetryczna, trawa nie zielona, a nawet biała-czarna. I gór nie ma w tle. A i jeszcze mgła...I woda jest potrzebna. Morze. Takie na wolnym czasie, jak budyń z penia...No i kolory potrzebne, pastele jakieś...Albo różowy.
W sumie to powinieneś zrobić makro.
Pozdrawiam
no to się kolega popisał...śmieszny jesteś...a nie...inaczej...zabawny...
krokus66
28-04-2014, 14:36
A może kiedyś "ktoś" nie dorabiał ideologii. Może kiedyś "komuś" wydawało się, iż pisze bardzo wyraźnie.:):):)
Bardzo dawno nie byłem na forum, to zdjęcie jest jednak inne. Nie ukrywam, że poprzednie Twoje zdjęcia mnie intrygowały a raczej Ty Wojtku (jeśli dobrze pamiętam) zmuszałeś mnie trochę do myślenia.
Poprzednio wytyczałeś nowy kierunek w trudnej sztuce fotografii; obecnie mam dziwne wrażenie, iż poszedłeś na łatwiznę. Zdjęcie zatrzymuje na trochę, robi wrażenie fotografii sprzed bardzo wielu lat i przez to jest tak pociągające.
Nie ukrywam, że poprzednie Twoje zdjęcia mnie intrygowały a raczej Ty Wojtku (jeśli dobrze pamiętam) zmuszałeś mnie trochę do myślenia.
Poprzednio wytyczałeś nowy kierunek w trudnej sztuce fotografii;
obecnie mam dziwne wrażenie, iż poszedłeś na łatwiznę.
robi wrażenie fotografii sprzed bardzo wielu lat i przez to jest tak pociągające.
Nie ma to jak precyzyjne formułowanie myśli.
A zdjęcie do bani, do tego centralne kadrowanie. Amatorszczyzna.
Zdjęcie nie jest pociągające tylko Sztafaż. Wojtku, szykownie się nosiłeś jak na owe czasy.
A mi to drzewo pasuje akurat. Samo zdjęcie mi się bardzo podoba - kontrasty, linie, układ, te trawy na pierwszym planie.
Mój znajomy kiedyś miał swoją teorie, do której się stosował i która w sumie działała. Specjalnie robił na zdjęciach jakieś oczywiste "błędy" (cięcie w niepodręcznikowym miejscu etc), zostawiał jakieś elementy, które drażniły własnie po to, żeby ogladający na chwilę się zatrzymał przy przeklikiwaniu fot na portalach. Często ktoś coś napisał, można było nawiązać jakąś dyskusje. Poza tym... te zdjęcia często się zapamiętywało, bo ten "feler" potrafił byś naprawdę irytujący dla kogoś przyzwyczajonego do pstrykania od linijki, bez szumów, przepałów i tym podonych kanonów forumowych. No a poza tym te zdjęcia po prostu były bardzo dobre.
Nie sprzedam Ci.
Albowiem jam tym sztafażem i ludzie zaczęliby szeptać...
;)
Słusznie, pogadamy inną razą ;)
No tak. Bo hałda nie symetryczna, trawa nie zielona, a nawet biała-czarna. I gór nie ma w tle. A i jeszcze mgła...I woda jest potrzebna. Morze. Takie na wolnym czasie, jak budyń z penia...No i kolory potrzebne, pastele jakieś...Albo różowy.
W sumie to powinieneś zrobić makro.
uwielbiam dobry sarkazm :) zawsze jest dobry!
edit: musiałem ;)
pprofanum
04-05-2014, 20:49
Też to kupuję.
@ maniak
a to jest jakiś "trynd"? bo ja myślałem, że to miejsce gdzie ludzie kochający fotografować pokazują swoje prace innym pasjonatom żeby mieć o czym pogadać....
pprofanum
04-05-2014, 20:57
Trend jest,
ale taki,
jakiego byśmy nie chcieli.
Umieramy...
te zdjęcia często się zapamiętywało, bo ten "feler" potrafił byś naprawdę irytujący dla kogoś przyzwyczajonego do pstrykania od linijki, bez szumów, przepałów i tym podonych kanonów forumowych. No a poza tym te zdjęcia po prostu były bardzo dobre.
coś jest w tym co mówisz, sam wczoraj skomentowałem fotkę, że technicznie w opinii wielu leży, a mimo to było świetne foto, jedno z tych zapadających w pamięć.
sorki adminów, za taki spam w temacie ale odpisuje "w miarę czytania" wątku. Można połączyć jakby co