Zobacz pełną wersję : zdj w klubie jakie swiatelko
ostatnio ogladam czesto zdj z delite club w wwa spoko ktos tam robi zdj jak sadzicie jak doswietla te osoby
https://www.facebook.com/deliteclub/photos/pb.155871832286.-2207520000.1398279193./10152344173737287/?type=3&theater
i ew na lozy
https://www.facebook.com/deliteclub/photos/pb.155871832286.-2207520000.1398279193./10152344171107287/?type=3&theater
plus ew cos z obrobka pewnie expozycja dodana i mikrokontrast w lr
swiatelko fajne bardzo mi sie podoba bo mieciutko ja ostatnio wale na wprost z stoffenem ale kiszka myslalem nad minisoftboxem ale uzyskam takie cos? czy raczej ciezki temat?
Lampa w sufit i tyle ze światłem.
A obróbka jest wg. mnie bardzo słaba - ot tak aby zrobić efekt WOW... ale nie zdjęcia.
gonzo fakt wsufit spoko ale widzialem zdj z tego klubu i na sali tez takie ostre jasne swiatlo a pamietaj ze klient nasz pan i czasem wymaga cos co mu sie spodobalo gdzies tam gdzies tam...stad moje pytania :)
Borat1979
23-04-2014, 22:58
ostatnio ogladam czesto zdj z delite club w wwa spoko ktos tam robi zdj jak sadzicie jak doswietla te osoby
i ew na lozy
plus ew cos z obrobka pewnie expozycja dodana i mikrokontrast w lr
swiatelko fajne bardzo mi sie podoba bo mieciutko ja ostatnio wale na wprost z stoffenem ale kiszka myslalem nad minisoftboxem ale uzyskam takie cos? czy raczej ciezki temat?
Pierwszy raz widzę żeby się ktoś jąkał pisząc :lol:
ach ok :)
w każdym bądź razie jak sadzicie to tylko od sufitu odbita lampa? czy coś innego bo ja kombinuje jak mogę i bieda u mnie bo ściany i sufit daleko :) a fajnie by było jakość podkręcić troszkę
Borat1979
23-04-2014, 23:06
w każdym bądź razie jak sadzicie to tylko od sufitu odbita lampa? czy coś innego bo ja kombinuje jak mogę i bieda u mnie bo ściany i sufit daleko :) a fajnie by było jakość podkręcić troszkę
Jezu napisz chociaż raz po polsku bo się tego bełkotu czytać się nie da.
Jak masz daleko sufit to już będzie inaczej. Drugą sprawą jest zmasakrowanie tych zdjęć przez pojechanie suwakami na maksa. Kontrast, ekspozycja, pewnie i clarity, kolory.
No i szkło UWA, aby robiło kosmitów z ludzi.
chcheckitout
24-04-2014, 10:30
Byłem w tym klubie kilka razy i widziałem, że koleś odbija od dużej białej kartki. Często światłem stroboskopowym.
pozdr.
Byłem w tym klubie kilka razy i widziałem, że koleś odbija od dużej białej kartki. Często światłem stroboskopowym.
pozdr.
Ten "stroboskop" to nic innego jak TTL. Na zdjęciach nie ma śladu po użyciu wielokrotnego błysku.
A dużą białą kartkę żaden problem sobie zrobić - bierzesz laminowany lub kredowy karton i sobie wycinasz.
Wiele osób coś takiego używa.
chcheckitout
24-04-2014, 18:28
TTL błyska kilkanaście razy ? Zastanawiałem się po co by miał stroboskopowo świecić. Może akurat te zdjęcia, które są zamieszczone na stronce były zrobione pojedynczym błyskiem. Co do ścian i sufitu to tam za bardzo nie ma jak odbijać. Stąd ten duży bounce card.
pozdr.
nie kumam zachwytu nad tymi zdjęciami - atmosfery klubu czy zabawy nie ma tam za grosz ?
chcheckitout
24-04-2014, 22:20
Bo to moda :) kilka "gwiazdek" zostało opłaconych i teraz wiele osób też chcę tam być :)
pozdr.
adrianek32
24-04-2014, 23:51
te zdjecia sa dla mnie slabe
ogólnie to się zapytano mnie czy bym nie mógł podobnie zrobić zdj... cóż stad moje pytania o światełko pomyśle z brystolem jak się uda to ok jak nie to 2 zl w plecy :) mnie tez średnio się podobają dla mnie za dużo mikrokontrastu i crosowanie delikatne no ale są gusta i guściki
ogólnie to się zapytano mnie czy bym nie mógł podobnie zrobić zdj... cóż stad moje pytania o światełko pomyśle z brystolem jak się uda to ok jak nie to 2 zl w plecy :) mnie tez średnio się podobają dla mnie za dużo mikrokontrastu i crosowanie delikatne no ale są gusta i guściki
Ciężko czyta się twoje posty - taki swobodny przepływ myśli.
Jeżeli według ciebie problem tych zdjęć polega na tym co napisałeś pod koniec postu to luz.. ;) Oby twoje były lepsze
Przeca te foty są przejarane na maxa i jeszcze pewnie ciągnięte w górę w post processie. Do tego często robione szerokim kątem - masakra jakaś. Jest w tym jednak metoda: przepał ukrywa wiele rzeczy.
kurczeblade
29-04-2014, 13:12
uwielbiam oglądać ludzi w HDR :/
adrian9627
29-04-2014, 15:30
Na sali najlepiej strzelac w kryształowe kule ; )
Efekt bajeczny , polecam.
A w lożach ok 45-60 stopni w bok do góry.
Czasami z karteczką czasami bez zależy od klubu.