PDA

Zobacz pełną wersję : Koniec wymiany gum w ramach NPS?

Jarek78
23-04-2014, 18:06
Doszły mnie ostatnio słuchy, jakoby zaprzestano wymiany gum w serwisie Nikona w ramach NPS bo sie podobno "jakieś wałki zaczęły robić" i handel na lewo. Czy ktoś ostatnio był w serwisie Nikona i wymieniał gumy? Może potwierdzić/zaprzeczyć?

Powoli odłazi mi guma w D800 a nie chciałbym bawic sie w żadne kropelki butapreny itd itd.

JArek

mini21
23-04-2014, 18:58
Ja dostałem odp. z serwisu (to było jakiś czas temu, ale już po nowym roku), że wymiana gum za free jest możliwa tylko w wypadku innej naprawy.
W tej chwili NPS robi się coraz mniej atrakcyjny...

Jarek78
23-04-2014, 19:08
No ja słyszałem że zaczęły sie handle na lewo, ludzie brali gumy do samodzielnego założenia (co moze oznaczac , że niekoniecznie to zrobili) i potem szły w obieg.
Coż - chciałoby sie napisać - "to takie polskie".

mini21
23-04-2014, 19:16
A z drugiej strony - równie dobrze Nikon chcąc ciąć koszty, pozbył się "przykrego" obowiązku i w ten sposób zaoszczędził sporo grosza na NPS'ie.

Władca Pixeli
23-04-2014, 19:25
No ja słyszałem że zaczęły sie handle na lewo, ludzie brali gumy do samodzielnego założenia (co moze oznaczac , że niekoniecznie to zrobili) i potem szły w obieg.
Coż - chciałoby sie napisać - "to takie polskie".
A co za problem wymieniać za darmo w serwisie a jak wysyłkowo to odpłatnie.

Swoją drogą to Nikon za karę powinien za darmo dożywotnio wymienić gumy, bo obecne gumy to kpina.
Mam stare obiektywy Nikona i gumy nadal wyglądają jak nowe.

Jarek78
23-04-2014, 19:36
Mnie sie też wydaje że skoro zanoszę sprzęt osobiscie do serwisu i prosze o wymianę, to logiczne, że nie będe nimi handlował na prawo i lewo. Szkoda - jeśli okaże sie że będe musiał płacic 250 zł za wymiane gumy gripowej albo że wymiana bedzie tylko wtedy jak rozwali mi sie aparat to zaczne korzystać częściej z ofert Ebaya.

Argument że aparat za kilka tyś a na płatne gumy szkoda nie trafia do mnie. Znam lepszy sposób na wydanie 500 zł niż felerne ogumienie.