Zobacz pełną wersję : Promocja na statyw - szybkie pytanie
Witam ;)
W sklepie Euro pojawiła się dzisiaj promocja: http://www.euro.com.pl/statywy/vanguard-abeo-323av.bhtml?from=ceneo&p=349&cr=1#opis. Z 900 zł na 350zł myślę że warto. Akurat szukam statywu pod d800 (maksymalnie będzie na nim d800 + 70-200 + grip). Tą głowicę zawsze mogę sprzedać i kupić inną a i tak będę z zyskiem, chyba, że ta jest dobra. Na statywach mało się znam wiec proszę o opinię, ponieważ chce dzisiaj zamówić. Tak więc szybkie pytanie: Czy warto? Proszę o krótkie uzasadnienie
Pozdrawiam
PS. O mobilność się zbytnio nie martwię i gabaryty nie są jakąś wielką przeszkodą
A ja właśnie o mobilności i gabarytach bym pomyślał teraz bo może się okazać, że jak kupisz duży, stabilny itd. to zabierzesz go dwa razy i będzie stał w szafie bo jest zbyt duży i ciężki. Przerobiło to dwóch moich znajomych.
Sam statyw - nie wiem ale na mnie jakoś szczególnego wrażenia nie robi. Myślę, że w tej cenie można kupić coś fajniejszego ale wszystko zależy czego oczekujesz po statywie.
no właśnie zastanawiam sie czym różni się taki statyw za 900 zł od statywu za 350 zl. Nie znam tego tematu w ogóle. Zamówiłem i jeśli mi się nie spodoba to mam czas 10 dni na zwrot.
3kg - to dość sporo. Nie wiem czy waga jest już podana z głowicą czy nie.
Ja wolę mniejsze/lżejsze statywy, które zapewniają większą mobilność. Mały nie jestem ale śmigam na rowerze, z buta po górach itd. i tam waga i gabaryty mają ogromne znaczenie.
Ja używam Benro A550 i głowicę HD-18 (też benro).
Dobry stosunek wielkość/waga/udzwig/cena. Ogarnia D700 z gripem i 16-35 czy 24-70
Zobacz sobie jak to wygląda to może będziesz miał odniesienie.
no właśnie zastanawiam sie czym różni się taki statyw za 900 zł od statywu za 350 zl. Nie znam tego tematu w ogóle. Zamówiłem i jeśli mi się nie spodoba to mam czas 10 dni na zwrot.
najłatwiej się przekonać po 15 latach użytkowania :)
No dobra dobra, ale czym on się praktycznie różni poza cena od statywu za 350 zł? Nie sądzę, że producent zrobił statyw i dał cene 900 za statyw jakości tego za 300, bo wtedy przecież nikt praktycznie by tego nie kupił.
RobertMiernik
22-04-2014, 22:24
No dobra dobra, ale czym on się praktycznie różni poza cena od statywu za 350 zł? Nie sądzę, że producent zrobił statyw i dał cene 900 za statyw jakości tego za 300, bo wtedy przecież nikt praktycznie by tego nie kupił.
Jakością wykonania, materiałów i trwałością.
Też dostępnością serwisu czy części.
Więc pewnie w porównaniu do tego co posiadam obecnie to będzie ogromny skok dla mnie, więc pewnie będę zadowolony ze wszystkiego. Mam jeszcze takie pytanie skąd bierze się taka obniżka? Przecież chyba nikt zdrowo myślący nie daje rabatu 550 zł czyli ponad 60%.
Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
czyszczenie półek i pozycjonowanie sklepu
Czyli chyba dobrze zrobiłem, że kupiłem
MasterM16
23-04-2014, 15:19
Według Was to opłacalny zakup? 350zł jestem w stanie dać za statyw, więc mógłbym się na niego skusić.
Borat1979
23-04-2014, 16:16
Według Was to opłacalny zakup? 350zł jestem w stanie dać za statyw, więc mógłbym się na niego skusić.
W takiej cenie to jak za darmo. Bierz i się nie zastanawiaj. Jak ci nie będzie pasował to za miesiąc sprzedasz go za 550-600 zł i jeszcze będziesz do przodu dwie stówy :)
A ta głowica jest dobra, czy do zmiany?
MasterM16
23-04-2014, 18:15
A też sobie zamówiłem. :)
Już pawie też zamówiłem, ale .... ta głowica jest 2-kierunkowa - do filmowania.:mad:
No ja wiem wiem, zdarza mi się popełnić trochę filmów, a i do makro się przyda, bo większa precyzja. W reporterce nie przydał mi się jeszcze statyw, a jak zajdzie potrzeba to dokupię głowicę kulową
No wygląda bardzo solidnie. Jeszcze się łamię :) Cena super :)
Jak mówi Borat - zawsze możesz sprzedać.
Borat1979
23-04-2014, 19:48
Już pawie też zamówiłem, ale .... ta głowica jest 2-kierunkowa - do filmowania.:mad:
A co za problem sprzedać głowice i kupić inną?
No właśnie też już zamówienie poszło :)
Patrzyłem z ciekawości na ebay'u. Za ten zestaw trzeba dać powyżej 200$ + przesyłka.
Ostatnio sprzedawali Vanguard Alta+ 263AB 100 za 399 zł. Wtedy sobie odpuściłem. A tutaj pojawiła się jeszcze lepsza oferta :)
Jak się rozkręcę to może dołożę do tego np taką http://www.euro.com.pl/statywy/vanguard-sbh-100.bhtml głowicę w opcji 10 X 30 zł. :)
Ta głowica była sprzedawana z tym zestawem o którym pisałem powyżej. Dokładnie to: http://www.euro.com.pl/statywy/vanguard-alta-263ab-100.bhtml#akcesoria było sprzedawane za 399. Wszystko fajnie, ale cena już ponad budżet i udźwig za mały (lepiej mieć trochę tego zapasu)
Właśnie dostałem maila:
Z przykrością informujemy, że zamówiony/zarezerwowany przez Ciebie produkt:
STATYW VANGUARD ABEO 323AV
508458
349,00zł
1
349,00zł
Obecnie jest niedostępny w sklepie internetowym RTV EURO AGD. Serdecznie przepraszamy za niedogodność związaną z niedostępnością produktu.
W przypadku zainteresowania innym produktem dostępnym w sklepie www.euro.com.pl prosimy o przesłanie nazwy wybranego sprzętu w celu zmiany produktu.
Na wybrany model postaramy się zaproponować atrakcyjną cenę.
:mad: Chyba się spóźniłem :evil:
dj_tomek
24-04-2014, 18:58
Ja również dostałem......
Borat1979
24-04-2014, 19:04
Czyli ta promocja to zwykła ściema żeby przyciągnąć uwagę do sklepu a przy okazji z kilkuset osób składających zamówienie może kilka zamówię coś innego z oferty sklepu.
Cóż. Dawno temu przestaliśmy wierzyć w bajki ..... trzeba przestać wierzyć w 60 % rabaty :)
dj_tomek
24-04-2014, 19:09
Dokładnie tak. gdyby to nie był fake to system nie dopuściłby do złożenia zamówienia gdyby brakowało towaru.
Nie ściema. Do mnie doszedł, jutro będę miał go w rękach, bo dzisiaj gdy kurier przyjechał nie było mnie w domu, to poprosiłem go o dostarczenie statywu do rodziny w pobliskiej miejscowości. Dla niedowiarków mogę zrobić zdjeciem dowodu zakupu razem ze statywem :P
Pewnie zrobili promocję na kilka sztuk. Ja w podobny sposób kupiłem u nich N16-35. Nie było rabatu 60% ale było jakieś 500pln. taniej niż wszędzie na rynku :) Załapało się kilka osób a później cena wróciła do normy.
MasterM16
24-04-2014, 21:08
Dla mnie też brakło. :(
pudlox napisz chociaż jakie wrażenia. Będziemy wiedzieli co przeszło nam koło nosa :).
Dzisiaj wieczorem, albo jutro rano ;)
Dorwałem go :D
Powiem tak, jest ogromny. Ja mam 188 cm wzrostu, a on po rozłożeniu w najwyższej opcji jest sporo wyższy ode mnie. Jest bardzo stabilny i wytrzymały - o swój sprzęt na pewno się nie będę martwił. I na deser świetna głowica - do filmowania idealna. Ma taki piękny gładki opór, co pozwala na bajeczne zjazdy kamerą bez żadnych wstrząsów. Podsumowując jestem bardzo zadowolony. Teraz tylko napisze do Vanguarda, czy byłaby możliwość dokupienia jakiegoś pokrowca, bo widziałem że w i innym modelu był więc jest szansa że mi go sprzedadzą jako dodatek.
No to pozostaje tylko pogratulować zakupu.:mrgreen: