PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pod okiem Częstochowy

wolnyslimak
09-04-2014, 22:32
Jura Krakowsko-Częstochowska może mieć różne oblicze. Oto jedno z nich. Zapraszam.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.com/a/img812/4535/tibs.jpg)

moshica
10-04-2014, 14:27
Ślimaku nie pasuje mi tutaj ta dolna zabudowa, ściąłbym ponad dachami i zostawił wieżę i końcowy plan.

wolnyslimak
10-04-2014, 21:30
Ślimaku nie pasuje mi tutaj ta dolna zabudowa, ściąłbym ponad dachami i zostawił wieżę i końcowy plan.

Owszem. PrawyDolny i te cięte domy też trochę psują mi całość. Ale bez tych domków kadr jest dla mnie pusty. Brak wtedy odniesienia do trójpodziału. Wtedy też wieża na nikogo nie będzie patrzyła. Przynajmniej tak ja to widzę ale uwaga jest na bank słuszna. Dziękuję i pozdrawiam.

harb
11-04-2014, 20:27

dokładnie tak jak wyzej, zrób z tego panorame i bedzie bdb zdjecie

kazak
11-04-2014, 20:33
i ja się dopisuję. Pierwszy plan jest zbędny

jarekf34
11-04-2014, 22:55
zrób z tego panorame i bedzie bdb zdjecie
Ja też tak to widzę :)

Nubird
13-04-2014, 00:09
A dla mnie wszystko jest poukładane - i tak to widzę . Bardzo fajna fota

MarianS
13-04-2014, 06:50
Ładnie w delikatnej mgle , uwaga o pierwszym planie słuszna.Pozdrawiam

biegly
14-04-2014, 11:34
Koledzy już napisali jak można ulepszyć zdjęcie, ogólnie bardzo ładnie :)

wolnyslimak
14-04-2014, 21:29
Dziękuję Wam bardzo za wskazówki. Zostawię jak jest ale uwagę na bank zapamiętam. Do tego sobie przypomnę to zdjęcie oraz moment, w którym stoję na skale i sobie uświadamiam jak duży zrobiłem błąd nie zabierając 300-ki z samochodu. Nosiłem ją całą noc (waży 3kg i zajmuje sporo miejsca) pod każdy z zamków. W końcu 4:30, ciemno bardzo gdyż księżyc się schował za horyzont... Ja zmęczony więc zostawiam klamota w samochodzie. Półtorej godziny później uświadamiam sobie swój błąd. Wasze wskazówki plus ta historia nauczyła mnie jednego. Nie ma lekko trzeba dźwigać to żelastwo:)

loki_p
18-04-2014, 10:19
Powtórzę to co już napisano. Przesuwam stronę tak aby dół zdjęcie wyszedł poza ekran i od razu się uśmiecham.

geralttt
19-04-2014, 00:22
Przy odcięciu dołu jeszcze słup po lewej by 'drażnił' z tego co widzę. :)

Z tymi klamotami to tak zawsze. Ileż to razy nie brałem, by odchudzić plecak, a później żałowałem i ileż to razy targałem w pocie czoła i nie było szans na wykorzystanie.

Nigdy nie przewidzisz, ale dla tej pasji można się poświęcać. :)

MZ fot jest ok tak jak jest, z tym, że ujęcie z długiego też chętnie bym zobaczył. :)

wolnyslimak
21-04-2014, 12:47
... Z tymi klamotami to tak zawsze. Ileż to razy nie brałem, by odchudzić plecak, a później żałowałem i ileż to razy targałem w pocie czoła i nie było szans na wykorzystanie.

Nigdy nie przewidzisz, ale dla tej pasji można się poświęcać. :)...

Właśnie mam podobnie. Zawsze staram się przewidzieć co będzie mi potrzebne ale zawsze też jestem czymś zaskakiwany. I może tak być powinno...

Jeszcze raz dziękuję Wam za wizytę.