PDA

Zobacz pełną wersję : Android (tablet)... migracja z 4.0 do 2.2

GrzesiekM
09-04-2014, 19:27
Witam serdecznie,

Próbowałem uzyskać sensowną odpowiedź na specjalistycznych forach, ale bezskutecznie, więc liczę na Szanownych, bo na Was zawsze liczyć można :)

Zatem, do sedna... używam tablecika GoClever R75 z Androidem 4.0 dość długo i często, i przyszło mi do głowy, że można go przyspieszyć cofając się do Androida 2.2...
Co do softu, korzystam w zasadzie z tylko z przeglądarki i programów audio/video play, więc cudów z wersji +4.0 nie potrzebuję. Preferuję wygląd jak najbardziej ascetyczny, więc wodotryski odpadają... i tu moje pytanie...
- czy taka migracja ma sens?
- czy przyspieszenie będzie odczuwalne?
- jak to (łopatologicznie) zrobić?

Za wszelką pomoc dziękuję Pozdrawiam

qualin
09-04-2014, 19:37
W ten sposob bys go tylko przymulil, a nie przyspieszyl. Kazdy nowszy android jest lepiej zoptymalizowany i szybszy.

Poza tym temat od tabletow jest tutaj: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=190349
I pokrewny o smartfonach tutaj: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=140062

gusi
09-04-2014, 19:50
Ja bym przeskoczył od razu na 1.6 ;)

RAF7705
09-04-2014, 20:12
Nie ma sensu.
Ale żeby zejść w dół, bynajmniej w telefonach samsung, trzeba wgrać system z plikiem partycionujacym z linii do której się chce zejść lub z niższej.

Wysłane z mojego GT-I9300

GonzoG
09-04-2014, 21:23
Nie ma co gdybać - nie da się.

RobertMiernik
09-04-2014, 21:27
Nie, no dać to się da, ale jest jak strzał z półobrotu by Strażnik Walker, może i czasem mentalnie potrzebne, i merytorycznie wskazane, ale zdecydowanie nieprzyjemne.

GrzesiekM
09-04-2014, 21:28
ooo i jak zawsze... ktoś, coś powie :) zatem lepiej dać sobie spokój i nie kombinować...dzięki :)

GonzoG
09-04-2014, 21:32
Nie, no dać to się da, ale jest jak strzał z półobrotu by Strażnik Walker, może i czasem mentalnie potrzebne, i merytorycznie wskazane, ale zdecydowanie nieprzyjemne.

Nie da się, bo nigdy nie było 2.2 dla R75.

No chyba, że samemu się napisze sterowniki, skompiluje odpowiednie jądro, przygotuje i skompiluje cały system.

mini21
09-04-2014, 21:45
Żeby się dało, przedewszystkim musi być rom w tej wersji (oficjalny czy nie - tego nie wiem).
Trochę mnie dziwi ten krok, bo ja od razu po pojawieniu się Kitkat'a, pożegnałem się z "Galaretkową Fasolką" i przesiadłem się.

Jak dla mnie z każdym kolejnym Update'em systemu jest całkiem spory skok w jakości użytkowania urządzeń.

A pierwsze, co mi pomogło w przyśpieszeniu działania urządzenia, to zmiana Launcher'a na Nova.