Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wschód słońca
Witam,
Przedstawiam wchód słońca, zapraszam do komentowania
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/843/o0sx.jpg)
Pozdrawiam
Kolorystycznie jest fajnie, ale w kadrze brakuje jakiegoś motywu głównego, czegoś co przyciągnie uwagę. Mam też wrażenie, że zdjęcie jest przeostrzone.
przemas-J
09-04-2014, 11:57
Szkoda ze z deka przestronne :(
A sam wschód na wypasie kolorki super szkoda ze brak jakiego 1 planu kamień patyk czy cuś
Trochę za agresywna obróbka, zamiast wody na dole są chmury, powinno być ich odbicie.
Niebo się piękne trafiło, ale zgadzam się, że brakuje jakiegoś mocnego akcentu, który skupiłby uwagę. ;)
Dziękuje za uwagi.
Właściwie poza zwiększeniem kontrastu i nasyceniem kolorów nie było innej obróbki tego zdjęcia. "Woda na dole" to nieźle falujący ocean, a nie spokojne jeziorko czas naświetlania 10s.
Pozdrawiam
Kolor i mocne niebo robią tą fotę .Pozdrawiam
Wspaniałe kolory i dość trudne do opanowania warunki, jednak się*udało i dobrze!
Obróbka nie każdemu może się*podobać, ale dla mnie super ;)
Faktycznie brakuje pierwszego planu, ale to zdjęcia nie dyskwalifikuje!
Następnym razem zrób dwa naświetlania i pokaż niebo jak masz, a drugie naświetlanie na wodę zrób krótsze do 1s aby zachować ruch i będzie lepiej ;)
Kolor i mocne niebo robią tą fotę .Pozdrawiam
Dokładnie.
Kolorki super. Gratuluję.
szymon708
17-04-2014, 10:51
Świetna praca i tyle. Zazdrościć wschodu tylko :)
Byłeś Pan w świetnym miejscu o właściwym czasie. Nawet jeśli kolorki w rzeczywistości nie były aż tak intensywne. Kolejny moment do skatalogowania w swojej pamęici. Ładna fotka, gratulacje.
Witam , Dziekuje za komentarze.
Pozdrawiam
Boryszuk
18-04-2014, 09:16
Kolorystycznie jest fajnie, ale w kadrze brakuje jakiegoś motywu głównego, czegoś co przyciągnie uwagę. Mam też wrażenie, że zdjęcie jest przeostrzone.
Motywem głównym jest wschód słońca.
Świetna praca.
I bez mocnego sztafażu całość sprawia dobre wrażenie. Gra kolorów i światła w zupełności wystarcza.
fantasywings
18-04-2014, 18:58
wyszło bardzo ciekawie tylko dół jak dla mnie jest za ciemny.
zbyszekD7000
18-04-2014, 19:02
Dla mnie fota bajka, taka demoniczna atmosfera ;-)
Naprawdę nikomu prócz mnie nie przeszkadza kompletnie czarny ląd w głębi kadru?
zbyszekD7000
18-04-2014, 19:26
Co tam czarny ląd, tematem jest wschód słońca i jest on niesamowity, ja lubię takie wschody/zachody nie z tej ziemi :-)
Choć ta fota bardziej zachód niż wschód przypomina i gdyby nie tytuł to by się można było pomylić ;-)
geralttt
19-04-2014, 00:05
Ogień i lód walczą ze sobą na tej fotografii. Starcie kontrastów wyszło przesmacznie! :) Jest moc, a może właśnie brak wybitnego sztafażu wywołał tutaj taki efekt? :)