Zobacz pełną wersję : Żelazko do 150 zł
Witam
Długo się zastanawiałem co mojej rodzicielce naa 50-te urodziny kupić. Przeszukałem cały dom i większość rzeczy posiada. Parę dni temu dopiero zauważyłem, że mamy stare (ledwo działające) żelazko. Pogadałem z siostrą i kupujemy na spółacza. Kwotę jaką ustaliliśmy to 150 zł. Co polecacie w tej kwocie? Niechcę kupić jakiegoś kiczu więc pytam tutaj - może się ktoś zna (lub kupował z rok temu i ma się dobrze).
Pozdrawiam
sokolnik
06-04-2014, 23:13
polecam Tefal - mam model Tefal 3510. Mama ma (chyba) takie same, oba działają dobrze. Ja mało prasuje, mama więcej. Ja mam od ponad roku i wszystko działa.
Cudów nie ma, do koszul itp lekkich rzeczy w zupełności wystarcza.
a wypowie się ktoś może o zelmerze?
sokolnik
07-04-2014, 00:16
a wypowie się ktoś może o zelmerze?
Zelmer S.A. – polskie przedsiębiorstwo przemysłu elektromaszynowego z siedzibą w Rzeszowie. Producent sprzętu AGD oraz silników komutatorowych małej mocy.
22 marca 2013 roku BSH Sprzęt Gospodarstwa Domowego sp. z o.o., polska spółka należąca do koncernu BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH, została większościowym udziałowcem Zelmer S.A. W efekcie tego Zelmer stał się częścią Grupy BSH. Obie firmy - Zelmer i BSH będą obecnie ściśle współpracować w Polsce i na innych rynkach.
Proszę :)
Czy to forum gospodyń domowych? Kolejny temat będzie o mopach? No litości.
@SOkolnik dzięki :D
Noo wiesz...jak pojawiają się tu tematy o pilarkach, zegarkach, konsole i inne rzeczy niezwiązane z fotografią to czamu nie napisać nic o żelazkach? :D
Również coś dla gospodyń:
http://forum.nikoniarze.pl/showpost.php?p=3290024&postcount=700
Również coś dla gospodyń:
http://forum.nikoniarze.pl/showpost.php?p=3290024&postcount=700
No to sami widzicie :D
Z resztą jak sama nazwa podforum wskazuje są tu porady niefotograficzne :)
Biorąc pod uwagę, że uczestniczyłeś aktywnie w wątku o ekspresach, uznaję to za trolling :)
http://www.ceneo.pl/401968
Tu masz 686 opinii. Miłego czytania :)
Biorąc pod uwagę, że uczestniczyłeś aktywnie w wątku o ekspresach, uznaję to za trolling :)
Śledzę też wątki o telefonach, zegarkach a i do alkoholowego tez czasem zajrzę..
Jednak pytania o żelazko uważam już za przegięcie. eot
Śledzę też wątki o telefonach, zegarkach a i do alkoholowego tez czasem zajrzę..
hahaha - a czym się rózni pytanie o ekspres od tego o żelazko ?
hahaha - a czym się rózni pytanie o ekspres od tego o żelazko ?
Po dobrej kawie lepiej mi się zdjęcia robi ;-)
Szkoda ze do tej pory zadnego nie pokazałeś. Po kawie i w wyprasowanej koszuli trzaśniesz od razu fote życia :)
Szkoda ze do tej pory zadnego nie pokazałeś. Po kawie i w wyprasowanej koszuli trzaśniesz od razu fote życia :)
:D
Nie zgadzam się. Ja kupiłem żelazko i okazało się tandetą- teraz śledzę temat bo muszę kupić coś co będzie prasować.
Jeszcze muszę kupić sporo klamotów typu odkurzacz, toster, mikrofala więc cena odgrywa znaczącą rolę.
Nie zgadzam się. Ja kupiłem żelazko i okazało się tandetą- teraz śledzę temat bo muszę kupić coś co będzie prasować.
Jeszcze muszę kupić sporo klamotów typu odkurzacz, toster, mikrofala więc cena odgrywa znaczącą rolę.
Noo to tak więc prosimy o polecane produkty bo chciałbym jutro zamówić. Jak na razie na celu jest ten philips
ja mam takkie od dobrych 3 lat, może uda Ci się znależć gdzieś troche taniej
http://www.euro.com.pl/zelazka/braun-texstyle-5-ts515.bhtml
moja mama ma identyczne, z 5 juz może, bo to w sumie stary model, ale ciągle prasuje świetnie.
.:Gerard:.
07-04-2014, 20:03
Polecam firmę Siemens, prasowanie zaczyna być przyjemne :-)
Mam Siemens TS 12150 wiem ze kosztuje 2razy tyle ale,
padło zaraz po gwarancji, kupiłem identyczne które po miesiącu przepuszczało parę i wydawało dziwne odgłosy, wymienili na nowe i dalej cieszymy się żelazkiem,
chodzi mi tylko o to ze wszystko się psuje nawet wyższe modele :wink: mimo awarii nadal będę polecał te markę :wink:
...prasowanie zaczyna być przyjemne :-)
...chyba przesadzasz
.:Gerard:.
07-04-2014, 20:40
...chyba przesadzasz
:wink:
A teraz poważnie, to są słowa mojej zony która jedyna ze znanych mi osób na świecie mówi ze lubi prasować i twierdzi ze tez Siemens jest dobry.
Ok. Zamówiłem tego philipsa za 155. Temat można zamknąć ;)
Mały off topic z przymrużeniem oka - jak to zamknąć, to nie będzie kolejnej kłótni jak w innych wątkach :)
Sorry, nie mogłem się powstrzymać.
zolton - spoko, że udało się coś wybrać :)
Oo! Watek o mojej znienawidzonej czynnosci, ktora uprawiam przy prasowaniu koszuli rano. Szczerze, kup cokolwiek co ma ceramiczna stopke, zadnych tam teflonow czy polerowanych stali a juz z daleka od aluminium, oraz cos co nie jest zbyt lekkie. Lekkie zelazko jest upierdliwe, poniewaz mozna cholery dostac probujac rozprasowac cos na bawelnie.
Inna dobra funkcja jest samowylaczanie sie zelazka w pozycji bezruchu. Dobre dla zapominalskich jak ja. Nigdy nie pamietam czy je zostawilem wlaczone czy wylaczone.
Pomijam juz roznego rodzaju wkladki odkamieniajace wode, poprostu uzywa sie wody demineralizowanej i po sprawie.
Wybrałem właśnie ciężkie ze stopą ceramiczną. 2400W mocy więc się szybko nagrzeje.
Nigel kto się chce kłócić? :D
zolton - akurat w tym wątku nie. I to bardzo dobrze :)
ale rzuć okiem na inne, co wątek to flame :(