Zobacz pełną wersję : Karta płatnicza... :(
Do dzisiaj to tylko było na filmach. Koleżanka z pracy skorzystała chyba z trefnego bankomatu. Chociaż urządzenie stoi pod bankiem. Wypłacono z jej konta 1000zł w dolarach w... Limie /Peru/. Karty nikomu do ręki nie dawała, pinu strzeże.
Niech zlozy reklamacje w banku. Uznaja takie rzeczy
Jeśli ma krajowe transakcje w tym samym dniu, to udowodnienie będzie dosyć proste.
Powinna też zgłosić sprawę na policji, żeby sprawdzili inne karty wypłacające w tym bankomacie.
Jak najszybciej zgłoszenie do banku i na Policję. Prawdopodobnie była nakładka, pokrzywdzonych może być więcej.
Zgłosiła. Tylko... bank się miga od zwrotu. Coś tam marudzą, że może w ciągu roku, bo muszą sprawdzić. Pytałem w innym /swoim/ banku. Podpowiedzieli, że banka ma 3 miesiące na rozpatrzenie szkody.
bank ma 30 dni. kiedys mialem taki przypadek z terminalem. tylko u mnie pani zapomniala o przyjetej reklamacji. skonczylo sie na wizycie u dyrektora banku ds klientow detalicznych, sprawa zostala rozwiazana w ciagu 2 dni lacznie z telefonem z przeprosinami.
Jeśli ma krajowe transakcje w tym samym dniu, to udowodnienie będzie dosyć proste.
Powinna też zgłosić sprawę na policji, żeby sprawdzili inne karty wypłacające w tym bankomacie.
Dokładnie tak. Czas rozpatrzenia takiej reklamacji jest ściśle określony więc wystarczy zerknąć do regulaminu danego banku.
Dobrą radą choć po fakcie jest zmiana limitów na karcie tak aby ustrzec się takich problemów.
Dobrą radą choć po fakcie jest zmiana limitów na karcie tak aby ustrzec się takich problemów.
tysiac pln to nie jest kwota dla ktorej ustala sie limity... wiec rada tak z kosmosu lekko
tysiac pln to nie jest kwota dla ktorej ustala sie limity... wiec rada tak z kosmosu lekko
To wszystko zależy.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15745725,Trefny_bankomat_na_Jezycach__Pie niadze_znikaja_z_kont_.html
ferenc-adam
07-04-2014, 14:47
Limit na karcie i szybka reakcja przy takich sprawach, niestety tylko tyle można aktualnie... Wiele zależy od banku :/
można ustawić limit na ścianę płaczu, wyciągnąć z bankomatu mogę jednorazowo 300PLN. Myślę, że mało kto wyciąga większą kwotę bez konieczności, a takową można przewidzieć:)
RobertMiernik
07-04-2014, 22:08
Chyba bym się zapłakał na śmierć wyciągając po 300 zł jednorazowo...
W tak ewidentnym przypadku reklamacja powinna być rozpatrzona pozytywnie, bez żadnego problemu. Karty należy pilnować i nic złego jej się nie stanie. Ustawianie chorych zabezpieczeń powoduje, że jej wartość użytkowa jest równa karcie zostawionej w domu, wtedy równie dobrze można ją dla bezpieczeństwa pociąć nożyczkami zaraz po otrzymaniu...