PDA

Zobacz pełną wersję : Futerał z gripem

flesz11
29-03-2014, 09:19
Witam. Szukam jakiegoś futerału na ramie aby zmieścić d90 wraz z gripem bez odkręcania go. Szukałem na allegro ale ciężko znaleść. Jeśli ma ktoś taki to prosze o jakieś info.

Bemko
29-03-2014, 19:06
Nie wiem co masz na myśli pisząc futerał, bo każda większa torba foto zmieści body z gripem. Jeżeli chodzi o kaburę to sprawdź ThinkTank Digital Holster 40 v2.0. Może być trochę za duża, ale 20 będzie raczej za mała patrząc na wymiary.
Rozejrzyj się jeszcze za Lowepro Inverse 100 AW - z założenia jest to torba biodrowa, ale ma też możliwość zamocowania paska na ramię. Mieści na styk D90 z gripem i zapiętym kitem 18-105 + 1 dodatkowy średniej wielkości obiektyw lub lampa.

flesz11
29-03-2014, 19:25
O to mi chodziło ThinkTank Digital Holster 40 v2.0 ale ciężko do kupienia w PL. Nie chodzi mi o torbę bo taką posiadam ale o futerał na ramie. Może masz coś jeszcze?

Kaczy_M
01-04-2014, 09:20
Ja do d90 z gripem, używam LOWEPRO TOPLOADER PRO 65 AW. I bardzo sobie chwalę. Jest kilka modeli Toploader'a różniązych się głębokością, w zależności od wielkości obiektywu.
Może nie jest to taki kompaktowy futerał jak wspomniany przez Ciebie - ThinkTank, tylko bardziej torba, ale za to bardzo praktyczna.

Szumek
03-04-2014, 08:23
Podobnie jak kolega wyżej posiadam LOWEPRO TOPLOADER PRO, tylko że wersję 70 AW, dodatkowo podczepiam etui na obiektyw. W futerale mieści się d90 z gripem z podpiętym 18-105 mm + 50 mm albo lampa sb-700, do podpiętego etui wkładam Sigmę 10-20 albo Nikkora micro 60 mm. W kieszonkach mieszczą się filtry, dodatkowy komplet baterii. Jest również dodatkowy pasek, który owijamy wokół bioder, wtedy torba się nie 'majta' :). Jest możliwość dokupienia specjalnych dedykowanych szelek, wtedy torbę można nieść na klacie, co przy wędrówkach może być nawet przydatne. Na górskim szlaku widziałem gościa z dużym plecakiem, a z przodu z właśnie taką torbą (największa wersja) i jakoś dawał radę.
Podsumowując polecam tę torbę.

Kaczy_M
03-04-2014, 08:41
Do 65 AW też spokojnie zmieści się 18-105. Ja z powodzeniem nosiłem d90+grip+18-200. A jeżeli chodzi o szelki to jest to sprytny pomysł, chociaż przy dłuższych wędrówkach trochę niewygodny, bo mam wrażenie że torba na klatce piersiowej zwyczajnie poddusza ;) Może po prostu nie potrafię dobrze wyregulować, ale podczas kilku wyjazdów w góry z takim zestawem miałem takie odczucia. Wolę założyć torbę na pas biodrowy w plecaku - też jest taka opcja.

Szumek
03-04-2014, 08:48
Zastanawiałem się na tymi szelkami, obawiam się tylko tego, że torba zasłoni mi nieco podłoże i zaliczę glebę na szlaku :D