PDA

Zobacz pełną wersję : Fotograf klubowy - inspiracje

pudlox
27-03-2014, 23:55
Witam kolegów ;)
Proszę o jakieś nazwiska lub linki do portfolio fotografów godnych polecenia, którzy robią zdjęcia klubowe. Szukam inspiracji dotyczących kadrów jak i obróbki. Za każdą pomoc serdecznie dziękuję :)
Pozdrawiam
Michał :)

sokolnik
28-03-2014, 01:37
Pokaż swoje zdjęcia.
Temat klubowy to ciężki temat. Wejdź na fabrykęklubowiczów.pl tam są lepsze i gorsze fotorelacje.
Ja trochę robie zdjęcia w klubie... łatwo nie jest.

pudlox
28-03-2014, 07:17
Nie wiem czy jest sens pokazywać tutaj moje zdjęcia, bo są co najmniej mierne. Uczę się dopiero i sądzę że mogę wstawić jakieś moje prace, dopiero gdy będą tego warte

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka

pudlox
28-03-2014, 23:35
Nikt nie zna dobrych nazwisk?

sokolnik
29-03-2014, 01:25
To taki rodzaj fotografii hmm jakby to powiedzieć...mało dochodowy :-)
Wiec nikt się aż mocno tym nie zajmuje.
Są lepsze i gorsze zdjęcia z klubów...na fb na stronach klubów można znaleźć fotorelacje...może trafisz na coś ciekawego.

pudlox
29-03-2014, 11:39
Pytam, bo jest np taki Jon Zombie (patrz Youtube: jonzombiepro), który z lustrzanką w łapie i małą lampką działa cuda. Czy nie ma kogoś takiego, kto robi tak samo ze zdjęciami?

sokolnik
29-03-2014, 11:50
Zacznij Ty tak robić :-)

GonzoG
29-03-2014, 12:34
Pytam, bo jest np taki Jon Zombie (patrz Youtube: jonzombiepro), który z lustrzanką w łapie i małą lampką działa cuda. Czy nie ma kogoś takiego, kto robi tak samo ze zdjęciami?

Tu mylisz wiele rzeczy - Jon Zombie to reżyser i producent filmowy. Zajmuje się teledyskami, reklamami, czy filmami z koncertów/imprez.
Zdjęcia to tylko dodatek i raczej więcej w nich magii komputera niż samej sztuki robienia zdjęć.

Samą fotografią klubową nikt się z "wielkich" nie zajmuje. Co najwyżej raz na jakiś czas wpadnie do jakiegoś większego klubu na jakąś super ważną imprezę, gdzie są same VIPy. Po klubach natomiast latają młodzi adepci fotografii reporterskiej i w ten sposób próbują dostać się do wyższych kręgów.

pudlox
29-03-2014, 14:02
Ad Jona miałem na myśli jego filmy i szukam jego odpowiednika w fotografii... Czyli lipa, bo chciałbym podpatrzeć trochę naprawdę dobrych zdjęć, a tu albo widzę że mikrokontrast to sposób na zdjecia albo czas naświetlania 98723s, lampa na drugą kurtynę i wszędzie flary od świateł. Nic nie znalazłem po czym mi szczęka opada

cube
03-04-2014, 12:17
na naszym podwórku - Wojtek Rojek - https://www.facebook.com/rojo72/photos_albums

sokolnik
03-04-2014, 18:28
na naszym podwórku - Wojtek Rojek - https://www.facebook.com/rojo72/photos_albums

temat ciężki - co widać po zdjęciach