Zobacz pełną wersję : Czyszczenie matrycy w ramach NPS
Witam.
W zeszłym roku jakoś przeoczyłem :D czyszcenie matrycy i planuję zrobić to na dniach.
Chciałem się zapytać, czy usługa ta jest dalej bezpłatna (chyba 1 czy 2 w roku)?
To samo tyczy się wymiany gum...
Z góry dziękuje.
Pozdr.
RobertMiernik
24-03-2014, 18:06
1 raz czyszczenie body, żeby je wyczyścić podobno muszą zdjąć gumy więc przy okazji wymieniają (moje były jak fabryczne, więc nie zauważyłem różnicy, może przeoczyłem, bo pod wrażeniem czystości pryzmatu byłem i nie oglądałem reszty z zewnętrza...)
Ja chciałem tylko przeczyścić matrycę, ale ktoś coś mi powiedział, że teraz jest to już płatne i chciałem się Was dopytać jak to jest w tej chwili.
Najłatwiej zapytać u źródła...
Wysłałem maila, ale liczyłem, że ktoś ma aktualne informacje na ten temat.
Mini, masz tu wątek z lutego - http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=243873 Wynika z niego, że czyszczenie w dalszym ciągu raz w roku za friko, ale kasują już niestety za wymianę gum. Niedługo będę czyścił swoje aparaty, więc sam się przekonam jak to jest.
Właśnie dostałem odp. z serwisu (brawo za błyskawiczną odp):
"Czyszczenie matrycy jak i wymiana gum, podobnie jak w latach poprzednich raz w roku jest gratis.Jednak wymiana gum gratis jest realizowana wyłącznie do naprawy wymagającej rozebrania aparatu".
Dziękuje FHR za info.
Jeśli wyjazd do Łodzi się uda, to po powrocie chciałbym wyczyścić matrycę (w końcu po prawie dwóch latach nieużytku, należy jej się) :D