Zobacz pełną wersję : d70s kit i stabilizacja...
ze stabilizacja oczywiscie zart :D ale blisko: chodzi o stabilnosc. zaopatrzylem sie w nowego d70s kit (18-70) i aparat (z obiektywem oczywiscie) po postawieniu na plaskiej, rownej powierzchni przechyla sie do przodu - opiera sie na koncu obiektywu. jak go klade, to musze ostroznie, bo jak po prostu poloze to lup i koniec 18-70 wali w blat (a sam obiektyw do wytrzymalych raczej nie nalezy). znajomy z d50 twierdzi, ze u niego jest ok, a z tego co na dpreview wyczytalem to d70s jest ciezszy wiec tez nie powinien tak sie przechylac. i w zwiazku z tym: czy dla d70s z kitem to normlane, ze obiekty go przewaza? bardzo bym prosil posiadaczy tego zestawu o info jak jest u nich.
pozdrawia -> zaniepokojony :)
ps - pierwszy post wiec nie bic, tylko wytlumaczyc co nie tak...
a do szkoły podstawowej chodził? na fizyce spał? W d50 nie przeważa, bo ma niższe body. Jak go sobie kolega np na szybkozłączce postawi, to też mu się będzie kładł na ryj. Podłóż sobie pod tulipana pudełko zapałek, to się nie będzie przeważał.
czyli to normalne i jest ok - kazdy d70s z kitem przechyla sie? jesli tak, to ok. po prostu zmylily mnie wszystkie zdjecia na sieci, gdzie aparat jest prosto np.:http://www.dcresource.com/reviews/nikon/d70s-review/camera-side1.jpg
nie pomyslalem, ze tam ktos go palcem trzyma/podlozyli cos/przykleili go itp itd :D
D50 też się przechyla, mam nadzieję że to Cię uspokoi :)
Potwierdzam, przechyla się, właśnie sprawdziłem na swoim D70s z 18-70:)
ufff... no to uspokoiliscie mnie - szkoda, ze sie przechyla, ale dobrze, ze nie tylko jak mam :D w takim razie z czystym sumieniem moge wroci do poznawania aparatu (meczyly mnie troche luzy, ale wyszukiwarka pokazala, ze ten obiektyw tak juz ma).
dodam moze tylko, ze jestem raczej laikiem w kwestii foto (co prawda wiem o co chodzi z iso,pomiarem swiatla, balansem bieli itp ale doswiadczenia to za wiele nie mam), jest to moj pierwszy powazny aparat, wybany po przegladaniu niezliczonej ilosci stron, testow i wiadomosci na forach i jestem 100% zadowolony :) ostatnio, zanim d70s zamowilem, mialem w domu przez krotki czas (dwa dni, kupilem dla kogos innego) pentax`a k100d i zastanawialem sie mocno nad nim, bo nie jest drogi. ale ergonomia nikona... wybor szkiel... pasek z napisem NIKON ;) na moje potrzeby d70s jest wystarczajacy i mimo, ze pare lat starszy niz k100d, to znaczniej przyjemniej mi sie nim zdjecia robi, a wychodza dla mnie w pelni zadowalajaco (tylko jeszcze musze zrobic rozeznanie w programach do raw).
dzieki za pomoc :)