Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Sylwia
Ned Stark
23-03-2014, 20:51
Przedstawiam wam jeden kadr z Sylwią. Gdzieś czytałem, że bardzo trudno swoją żonę sfotografować i rzeczywiście.. Wszelkie uwagi mile widziane.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/855/4zc9.jpg)
zbyszekD7000
23-03-2014, 21:00
Ta mina pokazuje że chyba coś przeskrobałeś ;-)
Powiedział pewno żonie, że kupi Fx jak ta fota nie wyjdzie.
Ned Stark
23-03-2014, 22:54
Powiedział pewno żonie, że kupi Fx jak ta fota nie wyjdzie.
Zamiast nabijać sobie liczbę postów głupimi żartami daj jakieś swoje zdjęcie pod ocenę.
No nie wiem co Cię uraziło. Fotografowanie ma przynosić radość a nie śmiertelną powagę. Odrobina żartu to chyba na tym forum nie przestępstwo - a na ilości postów to naprawdę mi nie zależy.
A mi się podoba - prosto i przyjemnie, bez żadnych udziwnień. Mógłbyś się ewentualnie pokusić o wystemplowanie tych kilku odstających włosów.
P.S. Nie jest bezpieczne wstawianie zdjęć bliskich na forum, bo nie patrzymy na nie subiektywnie
Ned Stark
23-03-2014, 23:33
Ja patrzę zawsze obiektywnie i krytycznie ;-) Masz rację co do włosów. Tu nie mam jeszcze umiejętności w ich retuszowaniu. Choć z drugiej strony nie zawsze musi być czysto.
Podoba mi się przekaz zdjęcia - dla mnie brzmi on "mądrość". Fajne, naturalne i nie przekombinowane foto.
Jeśli chcesz wejść na wyższy pułap, poczytaj o obróbce świateł i cieni - musnąłbym tu i tam żeby było lepiej i bliżej oryginału.
Ned Stark
24-03-2014, 13:18
Dziękuję, ale gdzie byś "musnął tu i tam"? :D Cały czas pracuję nad obróbkowym warsztatem i wszelkie uwagi i podpowiedzi są dla mnie niezwykle cenne.
barracuda
24-03-2014, 13:35
Zamiast nabijać sobie liczbę postów głupimi żartami daj jakieś swoje zdjęcie pod ocenę.
Nie ma co się oburzać. Po prostu Twój komentarz do zdjęcia w połączeniu z mina modelki od razu narzuca taką myśl, że żona pewnie nie bardzo chciała być fotografowana i trochę patrzy tak jakby chciała powiedzieć "no dalej, pstrykaj, bo już mam dość" :) Ale nie należy tego traktować jako złośliwość.
A co do zdjęcia to ładny portret, chociaż cieni trochę brakuje. Spróbuj lampę ustawić trochę bardziej z boku, żeby było mnie płasko.
Ned Stark
24-03-2014, 13:44
Tutaj nie ma lampy. Światło jest z okna. Słabe światło, pochmurno strasznie i ciemno wczoraj było. Co do miny i oburzenia. Nie oburza mnie ocena miny, ale zmierziło mnie co innego.. nie ważne, offtop by się zrobił.
Pawulon160883
26-03-2014, 12:57
kadr jest dobry, przydalby sie lekki usmiech ;) Ned Stark - "winter is coming"
pozdro