Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Jump, Jump
Walter K.
14-03-2014, 21:02
Witam
Wstawiam ponownie ponieważ poprzedni hosting coś mieszał.
Oto kolejny kadr z Tower Bridge, szukałem innego kadru i perspektywy jestem ciekaw co myślicie ??
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/03/plfoto_zps68b7e079-2.jpg
źródło (http://i820.photobucket.com/albums/zz124/walt8383/pl-foto_zps68b7e079.jpg)
wolverine6000
17-03-2014, 15:11
mnie się podoba, ciekawe inne ujęcie, fajne kolorki....
Kiedy tę fotkę robiłeś? Ile razy nie podchodzę do tematu tej fontanny, to nic z niej nie tryska :)
A kadr fajny - lekko bym poprawił perspektywę.
Sam miałem pomysł na podobny, tylko ta "niema" fontanna. Któregoś razu udało mi się złapać księżyc w pełni wyłążący zza chmur w "oknie z kończyn" pomiędzy delfinem, a tą panienką :)
Bylo by lepsze jakby bylo proste i troche dluzszy czas bo teraz wyglada jakby ktos wymiotowal na delfina ;) Wyciagnalbym tez odrobine z cienia. Fota na +.
szymon708
19-03-2014, 15:13
Zdecydowanie na plus. Ja kupuje ją w całości tak jak jest.
Zdecydowanie za dużo w kadrze i to jest niestety niekorzystne dla tego ujęcia.
Sądzę, że gdyby nie tytuł zdjęcia toczyła by się polemika co autor miał na myśli naciskając spust, ale skoro tematem jest "jump" to w ten prosty sposób widz został klasycznie zmanipulowany...
Ja nie kupuję tego zdjęcia :(
Za Radkiem - za dużo grzybów w tym barszczu. I rzeźba, i most, i The Shard, a na dokładkę człowiek. Gdyby z czegoś zrezygnować, lub rozbić to na kilka zdjęć, mogłoby być bardzo dobrze, bo technicznie (kolory, ekspozycja) bardzo mi się podoba. Perspektywa do poprawy.
Walter K.
22-03-2014, 01:21
Kiedy tę fotkę robiłeś? Ile razy nie podchodzę do tematu tej fontanny, to nic z niej nie tryska :)
A kadr fajny - lekko bym poprawił perspektywę.
Sam miałem pomysł na podobny, tylko ta "niema" fontanna. Któregoś razu udało mi się złapać księżyc w pełni wyłążący zza chmur w "oknie z kończyn" pomiędzy delfinem, a tą panienką :)
Zdjęcie zrobiłem 15 lutego jak spędzałem weekend w Londynie :)
Bylo by lepsze jakby bylo proste i troche dluzszy czas bo teraz wyglada jakby ktos wymiotowal na delfina ;) Wyciagnalbym tez odrobine z cienia. Fota na +.
Teraz widze, że jest lekko krzywe.... dłuższy czas nie wchodził w gre bo nie miałem statywu. Zdjęcie zrobilem z ręki. Następnym razem zabiore staty :))
Zdecydowanie za dużo w kadrze i to jest niestety niekorzystne dla tego ujęcia.
Sądzę, że gdyby nie tytuł zdjęcia toczyła by się polemika co autor miał na myśli naciskając spust, ale skoro tematem jest "jump" to w ten prosty sposób widz został klasycznie zmanipulowany...
Ja nie kupuję tego zdjęcia :(
Dziękuje za zwrócenie uwagi. Następnym razem pokombinuje troche innaczej.
Za Radkiem - za dużo grzybów w tym barszczu. I rzeźba, i most, i The Shard, a na dokładkę człowiek. Gdyby z czegoś zrezygnować, lub rozbić to na kilka zdjęć, mogłoby być bardzo dobrze, bo technicznie (kolory, ekspozycja) bardzo mi się podoba. Perspektywa do poprawy.
Również dziękuje za opinie :)) i już dzięki temu widzę, że można z tego kadru zrobić ze 3 inne o mniejszej zawartości detali. Na wakację napweno tam wrócę i zaprezętuje ponownie:))
Mi się podoba, ale ludzika mogłes wykopać:P