Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Till The Sky Falls Down
Witam...
... i zapraszam dziś na taki oto "kwadratos" w czerniach, tudzież szarościach, a gdzie indziej jeszcze bielach :D.
Miejsce było już tutaj kilka razy prezentowane, aczkolwiek ze względu na wciąż zmieniające się pływy,
każda wizyta okazuje się odkryciem nowego motywu/kadru :).
Dlatego tak bardzo lubię tam wracać...
Muckross Head, hrabstwo Donegal, IE
Zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (https://dl.dropboxusercontent.com/u/52875289/Hosting/Untitled_1c_850p.jpg)
Pozdrawiam :)
piękna faktura na pierwszym planie, zdjecie bardzo zjawiskowe!:)
dól jest swietny, ale niebo wyglada jakby było za bardzo odszumione, bardzo sie to gryzie z dołem - szkoda bo zdjecie ma bdb dynamikę i grozę
Pretorius26
14-03-2014, 01:50
Gdzie robiona fotka?:)
Dol piekny ale za Janem - gora troszke mi nie pasuje bo wyglada jak blurnieta (zwlaszcza z lewej nad horyzontem), a nie ruszona dlugim czasem ;) calosc wyglada troche jak sklejka... na szczescie moge zjechac nizej i obciac niebo - mozna podziwiac dol w spokoju ;)
Memłanie mi się nigdy nie znudzi, niebo faktycznie wygląda jakby zbyt mocno pojechane blurem albo za bardzo odszumiane.
Będzie kolor ? :)
Pozdrawiam Mirek
Zawsze dobrze poczytać jak inni obiektywnie patrzą na swoje prace :).
Macie racje, niebo było odszumiane, ale czy aż tak mocno, żeby nie dało się nań patrzeć? :D
Dość długi czas, w połączeniu z tak bogatym niebem, a do tego zbyt mocne przesunięcie tym czy innym suwakiem, powoduje, że zabieg ten jest wymagany ;).
Ale sami dobrze o tym wiecie, przynajmniej posiadacze starszych modeli puszek Nikona :D.
Mi osobiście, jako całość, wydaje się "do przełknięcia"...
Niemniej dziękuję za sugestie i zapraszam do dalszego komentowania :).
P.S. Kolor może kiedyś powstanie... MOŻE ;). Od samego początku zakładałem tutaj konwersję do BW.
RobertMiernik
14-03-2014, 10:44
Też jestem za opcją odcięcia góry obrazka (zaraz nad wodą), skały wyglądają świetnie, mógłbym mieć takie zdjęcie nad łóżkiem*.
*gdyby nie to, że tak akurat okno jest...
Dość długi czas, w połączeniu z tak bogatym niebem, a do tego zbyt mocne przesunięcie tym czy innym suwakiem, powoduje, że zabieg ten jest wymagany ;).
Ale sami dobrze o tym wiecie, przynajmniej posiadacze starszych modeli puszek Nikona :D.
Nie zgodze sie, trzeba obrobic tak zeby nie robic z tego plastiku, masz takie doswiadczenie Hubercie, ze powinienes szukac innej drogi obrobki, bo za mocne odszumianie robi ze zdjecia cos co przestaje wygladac jak zdjecie.
Mi osobiście, jako całość, wydaje się "do przełknięcia"...
Niemniej dziękuję za sugestie i zapraszam do dalszego komentowania :).
Kazdy ma inny gust.
zgodze sie jednak z chlopakami, dol jest ciekawy, ale gora jest plastikowa.
Pozdrawiam serdecznie.
Miejsce jest megaśne :). Waruny także były niekiepskie. Fajowy test dla sprzętu i fotografa.
Walka na całego :shock:. Nie wiadomo co najpierw wycierać. Po pewnym czasie problem rozwiązał się sam, bo nie było i tak już nic suchego :twisted:;).
A fota klimat trzyma. Dobrze jej w czerniach i bielach :).
jarekf34
14-03-2014, 21:48
Lubię "wymemłane" fotki więc podobać się musi... ale tak jak większości, dół jest po prostu zarąbisty a niebo...;):)
ostrytux
14-03-2014, 23:05
Jestem przekonany że wydruk z białym passe-partout i czarną ramką wyglądałby na ścianie zacnie!
Ok - macie Koledzy w sobie mocną siłę przekonywania, więc... postaram się jakoś naprawić to nieszczęsne niebo.
Wiem już na pewno, że nie będzie ono na długim czasie, bo niestety ze względu na deszcz nie udało mi się zgromadzić wystarczająco dużo zadowalających naświetleń ;).
Ale zobaczymy, co z tego wyjdzie :D.
Jak powiedziałem, tak zrobiłem, czyli poprawka w kwestii nieba :).
Czy na lepsze? Oceńcie sami, proszę :D.
* 2 *
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (https://dl.dropboxusercontent.com/u/52875289/Hosting/Untitled_2b_850p.jpg)
Druga wersja zdecydowanie lepsza w pierwszej przy tak "chropowatym "dole góra była za bardzo wygładzona.Pozdrawiam
jarekf34
17-03-2014, 22:02
No teraz to Panie miód malina :)
Nikonozaur
17-03-2014, 23:53
Jeśli pierwsze było do "przełknięcia" to drugie jest po prostu bardzo smaczne Hubercie. BW i cała reszta wskoczyły na odpowiedni poziom. ;)
teraz jest bdb , fota zagrała :)
Jeśli pierwsze było do "przełknięcia" to drugie jest po prostu bardzo smaczne Hubercie. BW i cała reszta wskoczyły na odpowiedni poziom. ;)
Co się będę produkował, jak Andrzej właściwie wyłożył co trzeba :).
RobertSoul
19-03-2014, 21:36
Powiesiłbym taki obrazek u siebie na ścianie :) elegancko wygląda :)
Dzięki serdeczne Panowie :).
Fajowsko, że teraz jest jak piszecie... ;).
Pozdrówki!
Jest jak to u nas "luwly" ;) Świetna robota, przy drugiej odsłonie zyskało :)
meshsmoth
21-03-2014, 10:34
Piękny kadr - wydłużony czas dał świetną dynamikę chmur :)