Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Na Czerwonych Wierchach...
Nie zrażony krytyką, jestem gotowy na następną:D
***Zapraszam***
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/03/ok225281z12529-2.jpg
źródło (https://lh4.googleusercontent.com/-UKqzpIW_J7Q/UyDF291_eqI/AAAAAAAAA4Q/PvJsjdSgN6Q/w900-h580-no/ok2-%25281-z-1%2529.jpg)
Pozdrawiam
Janusz
fotoMichal
12-03-2014, 23:47
...to nie są Czerwone Wierchy
a zdjęcie kiepsko bo i warunki kiepskie, mało śniegu.
Januszowi chodziło pewnie w nazewnictwie o Czerwone bo na nie szedł, trzymając się szczegółów to przed Kopą Kondracką.
Warunki nie były szałowe, ale zdjęcie w swojej postaci poprawne.
Mało śniegu nie oznacza wg. mnie kiepskiego zdjęcia. Nie wiem co tak krytycznie do tego podszedłeś ?
jarekf34
13-03-2014, 19:03
Czy w głębi jest Kasprowy ? ha... kiedyś idąc właśnie od Kasprowego w kierunku Kondrackiej Kopy myslałem, że jestem na Czerwonych Wierchach... ale co tam, tak się znał "gorol" z nad morza :):) Samo zdjęcie jak to mawiają... z butów nie wyrywa, ale czy zawsze musi ;) Przyjemna górska odsłona.
Tak, to jest Kasprowy:) co do butów, to zdaję sobie sprawę, przecie to ani pora, ani warunki do fotografowania:D A ja dalej, uparcie robię zdjęcia o złych porach;)
Pozdrawiam i dzięki za wpisy
jarekf34
13-03-2014, 20:33
Czyli Czerwone Wierchy są pomiędzy Kondracką Kopą a Ciemniakiem ??
Czyli Czerwone Wierchy są pomiędzy Kondracką Kopą a Ciemniakiem ??
Nie chcę się wygłupić, ale myślę że tak... Kopa Kondracka, Małołączniak, Krzesanica i Ciemniak, ale tak się przyjęło, że wszyscy którzy idą od Kasprowego w stronę Ciemniaka, idą na Czerwone Wierchy;)
jarekf34
13-03-2014, 20:55
tak się przyjęło, że wszyscy którzy idą od Kasprowego w stronę Ciemniaka, idą na Czerwone Wierchy;)
Tak jak pisałem... ja idąc z Kasprowego na Giewont przez Kondracką Kopę myslałem, że idę przez Czerwone Wierchy :)
Ale jam znad morza, tak że wybaczcie :):)
Tak jak pisałem... ja idąc z Kasprowego na Giewont przez Kondracką Kopę myslałem, że idę przez Czerwone Wierchy :)
Ale jam znad morza, tak że wybaczcie :):)
Zwróć mi uwagę, że Michał tez mi zwrócił uwagę o to;)
A wg. mnie to całkiem "porządne" zdjęcie.
Kadrowo OK, śnieg w kolorze śniegu, a to że go mało, ...sory, ale taką mamy zimę :)
Wisienka na torcie to "rogalik" nad Kasprowym ;)
No teraz żałuję że się z Tobą nie zabrałem.
Miejsce z potencjałem i myślę, że zastane warunki o ile nie należały do tych najprzyjemniejszych, to na pewno są te beznadziejne ;).
Nie rozpisując się zbytnio, pozwolę sobie zasugerować cięcie do kwadratu, a przy tym szybka konwersja do BW (https://dl.dropboxusercontent.com/u/52875289/Hosting/ok2-%281-z-1%29.jpg) :).
Miejsce z potencjałem i myślę, że zastane warunki o ile nie należały do tych najprzyjemniejszych, to na pewno są te beznadziejne ;).
Nie rozpisując się zbytnio, pozwolę sobie zasugerować cięcie do kwadratu, a przy tym szybka konwersja do BW (https://dl.dropboxusercontent.com/u/52875289/Hosting/ok2-%281-z-1%29.jpg) :).
Hubert, co do kwadratu to chciałem by świnica i kasprowy były na tym zdjęciu, a co do BW, hm... powiem tak, nie raz podchodziłem do tego i jakoś nie umiem, nigdy mi nie pasuje mój BW;/
Hubert, co do kwadratu to chciałem by świnica i kasprowy były na tym zdjęciu, a co do BW, hm... powiem tak, nie raz podchodziłem do tego i jakoś nie umiem, nigdy mi nie pasuje mój BW;/
No cóż, jeśli chodzi o kadr i to co chciałeś w nim pokazać, to pozostaje mi to uszanować ;).
Natomiast jeśli chodzi o konwersję do BW, to powiem Ci tak: miałem bardzo podobnie w tej kwestii, ale zacząłem coś kombinować, przy tym trochę czytać na ten temat, starając się ten proces zrozumieć z innej strony. Ale przede wszystkim próbowałem i pokazywałem zdjęcia innym. A dopiero wtedy mogłem stwierdzić, że obrany kierunek konwersji jest odpowiedni ;). Dlatego nie poddawaj się, bo czasami można osiągnąć na prawdę ciekawe efekty. Przecież nie zawsze udaje się nam fotografować o złotej godzinie ;).