Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Nocny prom
Nikonozaur
04-03-2014, 20:44
Zdjęcie z września 2013. Pogoda trafiła się piękna i parę fotek dało się ustrzelić, coś tam już pokazywałem.
Razem z nocą przypłynął prom i tak go podszedłem:
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/03/30iguw7-2.jpg
źródło (http://i57.tinypic.com/30iguw7.jpg)
Zapraszam.
Deczko szkoda, że centralnie się ułożyły te światła.
Gdyby tak zmierzały od prawej w kierunku tego światła na horyzoncie...! No, ale jak się nie ma (chyba że masz? ;) ) co się lubi...
Bardzo klimatycznie i tak rodem z s/f co poczytuję na duży plus. Ciężkie granatowe niebo dodaje dużego uroku widokowi.
jarekf34
05-03-2014, 00:08
Bardzo fajne... ciekawie się na niebie działo, do tego prom jak widmo i wyszło ciekawe, klimatyczne foto. Duzy plus za pomysł.
kurczeblade
05-03-2014, 00:18
zazdraszczam widoku ! :)
zazdraszczam widoku ! :)
Ja tez :) Inspirujaco ...
porzadnie obrobiona , przemyslana fota, zatrzymuje, bdb :)
Dopiero po chwili dostrzegłem ten prom :). Ciężka ale klimatyczna fota i przyciąga wzrok a to już coś.
przemas-J
05-03-2014, 15:41
Jest klimacik
Jest niespodzianka rozmyte światła promu ,można powiedzieć taka nie co dzienna
Gratulacje pozdrawiam
Jak dla mnie mocno dobra odsłona :).
Jest mrocznie, czyli tak jak lubię ;).
Jest klimatycznie, czyli tak jak lubię ;).
Odpowiednio w barwach i oryginalnie w kadrze.
Jedynie ogolić się mogłeś po skończonej ekspozycji :twisted:;).
Ładnie pokazane, trochę tak fantasy ;)
Dla mnie troche za ciemno (troche bardzo... :twisted:) i ten promik przydalby sie na dluzszym odcinku bo teraz bardziej przeszkadza niz pomaga. Warunki niezle, brakuje mi troszke dolu ale wiem, ze wtedy horyzont poszedlby wyzej i moglo by byc gorzej ;)
Nikonozaur
06-03-2014, 12:44
Dla mnie troche za ciemno (troche bardzo... :twisted:) i ten promik przydalby sie na dluzszym odcinku bo teraz bardziej przeszkadza niz pomaga. Warunki niezle, brakuje mi troszke dolu ale wiem, ze wtedy horyzont poszedlby wyzej i moglo by byc gorzej ;)
Nocami bywa ciemno, szczególnie patrząc na wschód w pierwszej jej połowie. ;)
Z dołem mogę się zgodzić, ciut więcej terenu nie zaszkodziłoby, wystarczyło poczynić dwa kroki w tył. Sytuacja była jednak wbrew pozorom bardzo dynamiczna. Prom płynie dość szybko i na kombinacje kadrowe i sprzętowe nie ma po prostu czasu. Zrobiłem parę pięciosekundowych ujęć (kadry takie same), na tym jednak prom z niebem zagrał mi najlepiej.
maniak666
06-03-2014, 19:00
Dobra, z mocnym ciężkim klimatem fota.
Fakt w takiej sytuacji trzeba wbrew pozorom sporo refleksu. Nie jest łatwo wszystko zgrać z ruchomym obiektem na długim czasie. Szans na powtórki niem ma bo prom się nie wróci a kadr zmienia się dynamicznie. Podsumowując dla mnie jedno z lepszych zdjęć tego typu. Gratulacje :)
dobutrex
07-03-2014, 01:37
Fajna praca, ale jakbyś nie napisał że to prom to bym nie zgadł :)
Dla mnie bardzo dobra odsłona, skojarzyło mi się z enterprise ;)
Pozdrawiam Mirek
Podoba mi się podejście do tematu i efekt finalny.
Mało oglądam takiej fotografii, więc tym bardziej masz moje uznanie :).
Dobrze zrobiona fota nocna więc jestem jak najbardziej na tak :)
wolverine6000
11-03-2014, 13:48
Klimat na PLUS!
SUPER - jak nie z tego świata