Zobacz pełną wersję : Jak wykorzystać pieniądze z konta na telefonie?
Witam
Co miesiąc mam doładowanie 30zł z czego ok 10-12 mi idzie na rozmowy i sms-y. Reszta się sumuje na koncie. Ktoś wie jak może wykorzystać te "pieniądze" aby otrzymać je na konto bankowe?
TOP67 pisał kiedyś, aby założyć bramkę premium sms, wysyłać tam wiadomości, a te ok. 50% wróci do Ciebie (druga połowa to prowizja dla usługodawcy).
Boryszuk
04-03-2014, 13:27
Poproś rodziców żeby przelewali Ci na konto.
Poproś rodziców żeby przelewali Ci na konto.
Nie chodzi o to, że mam mało na koncie ale o to, żeby wykorzystać to co na telefonie jakoś :)
RobertMiernik
04-03-2014, 14:13
Za różne rzeczy można płacić smsami, możesz sprzedawać to na allegro na przykład sprzedawać doładowania do gier jakiś czy nawet telefoniczne (często da się doładować swoimi środkami inne konto).
Zdecydowanie bardziej opłacalne, bo zamiast odzyskać ułamka pieniędzy, możesz prawie całość dostać.
To potrzebuje ktoś jakieś premium za powiedzmy 30 zł? :D
RobertMiernik
04-03-2014, 14:49
30 to mało, jak Ci te pieniądze nie przepadają to zbieraj do 100 albo 150 i dopiero sprzedawaj.
Niektórzy operatorzy wprowadzili rok ważności konta - myślę że to jest tutaj rozwiązaniem.
RobertMiernik
04-03-2014, 15:17
Niektórzy operatorzy wprowadzili rok ważności konta - myślę że to jest tutaj rozwiązaniem.
rozwiązaniem czego tak konkretnie?
Pewnie rozwiązaniem typu "przestań doładowywać i skonsumuj to co masz".
Borat1979
04-03-2014, 22:54
To potrzebuje ktoś jakieś premium za powiedzmy 30 zł? :D
To teraz dałeś :mrgreen: Myślałem, że kilka stówek się nazbierało a ty tu z 30 zł wyskakujesz jak gimnazjalista co kieszonkowego nie dostał :)
To teraz dałeś :mrgreen: Myślałem, że kilka stówek się nazbierało a ty tu z 30 zł wyskakujesz jak gimnazjalista co kieszonkowego nie dostał :)
Haha :D
Dopiero zaczynam zbierać i zrobiłem mniej więcej bilans rozmów i wyszło, że się może nazbierać :P
Nie rozumiem. Przecież po to właśnie jest prepaid, żeby doładowywać konto wtedy kiedy potrzeba - skąd ustalone 30 pln/miesiąc ?
Stąd, że albo chodzi o ofertę mix albo po 30 dniach od doładowania konta kwotą 30 zł blokowaną są połączenia wychodzące.
Przyjedz do mnie, zadzwon do Polski, moze Ci styknie na minute gadki. W koncu mowa o wykorzystaniu, a nie przeniesieniu... :twisted:
Najłatwiej sprzedać SMS-y premium z małą stratą do gier on-line: http://allegro.pl/gry-online-mmo-45715?order=qd
rychu_cmg
05-03-2014, 14:29
W takiej sytuacji nie warto brać telefonu w MIX-ach. Lepiej kupić telefon za gotówkę, albo na raty. Wyjdzie dużo taniej i w każdej chwili można zmienić sieć, albo zmodyfikować aktualną ofertę.
Borat1979
05-03-2014, 20:50
W takiej sytuacji nie warto brać telefonu w MIX-ach. Lepiej kupić telefon za gotówkę, albo na raty. Wyjdzie dużo taniej i w każdej chwili można zmienić sieć, albo zmodyfikować aktualną ofertę.
Niektórym trudno zrozumieć, że telefon za 1 zł od operatora kosztuje w ogólnym rozrachunku więcej niż ten kupiony w sklepie. Borą te mixy doładowują bo muszą a wygadają 1/10 tego co płacą.