Zobacz pełną wersję : Photoolex mb-d10
Witam. Czy używał ktoś takiego wynalazka http://www.photoolex.pl/index.php?option=com_hikashop&ctrl=product&task=show&cid=6&name=photoolex-dslr-battery-grip-nikon-d300-d700&Itemid=59 ? Szukajka nic na temat tego gripa nie mówi.
Delta mi nie zadziałała w ogóle i właśnie będę kupował Photoolexa.
Dam znać czy działa z D300s.
Mam tego chińczyka z pierwszego posta. Po dłuższym używaniu z D300s i D700 mam bardzo mieszane uczucia.
-jak się go mocno dokręci, nie zawsze kontaktuje (pokazuje info, że bateria jest rozładowana)
-wykonanie dość słabe, brak gumy, więc może się ślizgać
-zamek od "szuflady" ma tendencję do odchylania się, można przypadkiem otworzyć gripa
-kółka plastikowe
-zbyt czuły spust pionowy (czasem nie kontaktuje)
Plusy
-tani (ja miałem za darmo, bo na dokładkę do aparatu)
-pilocik działa, nie trzeba bawić się wężykiem
-ma ładowarkę samochodową
Niezależnie od tego mam MB-D10. Nie ma porównania i jak wielu tutaj polecam to rozwiązanie.
Dark dzięki za spostrzeżenia. Powiem tak; pomacałem i faktycznie plastic-fantastic, śliski jak.... i dlatego został w sklepie a do plecaka wpadł Newell, który jak na razie hula, ale to dopiero dwa dni.Co do oryginała to wiem-wiem, ale....
Dzięki i pozdrawiam.
Właśnie dzisiaj Photoolex dotarł do mnie. Mam też oryginalny MB-DB10. Jest różnica w jakości wykonania, ale nie przesadzajmy. Plastik jest ok, nie ma gum anty poślizgowych. Porównałbym jego jakość do posiadanego kiedyś Canona 300D, co nie jest wg mnie wadą. Zaleta jest taka, że wszystko działa z D300s i można mieć pilota bez poświecania gorącej stopki. Coś czego ...bisty nikon nie ogarnął i karze sobie słono bulić. Generalnie jestem zadowolony z zakupu :-)
-zamek od "szuflady" ma tendencję do odchylania się, można przypadkiem otworzyć gripa
Właśnie zaliczyłem pierwsze samoczynne wyskoczenie szufladki z baterią. Na szczęście w trawę. Tak więc sprzęt się z czasem coraz bardziej wyrabia :>