Zobacz pełną wersję : Dla zainteresowanych jak sprzedawać swoje zdjęcia
Piotr Bławicki
02-03-2014, 21:34
Pora, abym podzielił się swoim wieloletnim doświadczeniem na temat sprzedawania zdjęć i uczynienia z fotografii prasowej sposobu na skuteczne zarabianie. Pomimo kryzysu w branży, to nadal pracując jako fotograf freelancer można czerpać spore dochody ze sprzedaży zdjęć do gazet.
Od 24 lat żyję ze sprzedaży zdjęć do prasy. Jako freelancer co miesiąc sprzedaję od 100 do 250 fotografii. Pewnie słyszeliście, że wiele gazet zwolniło swoich etatowych fotoreporterów. Ale jak przeglądacie gazety, to przecież nadal jest tam publikowanych mnóstwo fotografii. Zadawaliście sobie pytanie skąd gazety je biorą? No właśnie. Osoby zainteresowane tym tematem proszę o napisanie do mnie na priva.
Rafał_Sz
02-03-2014, 21:45
Proszę opisać tu warunki i zasady powyższego dzielenia się wiedzą. Jeśli nie jest się forumowiczem który ma opłacone wpisy komercyjne na tym forum, przejrzystość działania jest w tym przypadku wskazana, a działanie na PW jest co najmniej dwuznaczne.
Lena&TheShadow
02-03-2014, 23:28
Musi być naprawdę krucho skoro pan Piotr pojawia się na forum.
Mówiłam, mówiłam... najlepiej sprzedają się już tylko marzenia.
Od 24 lat żyję ze sprzedaży zdjęć do prasy.
Klikam Ci ja panie w >blog fotografia prasowa< a tu ... pajacyk :mrgreen: 100 % wiarygodny wpis :-D
Klikam Ci ja panie w >blog fotografia prasowa< a tu ... pajacyk :mrgreen: 100 % wiarygodny wpis :-D
Moderator widocznie zmienił podpis :D
W sumie to wystarczy wpisać " Piotr Bławicki" w google i będziesz mieć wyniki.
"Od 24 lat żyję z gry w lotto, jeśli chcesz dowiedzieć się więcej napisz na priva." :mrgreen:
"Od 24 lat żyję z gry w lotto, jeśli chcesz dowiedzieć się więcej napisz na priva." :mrgreen:
Masz kolekturę :D
Pomimo kryzysu w branży, to nadal pracując jako fotograf freelancer można czerpać spore dochody ze sprzedaży zdjęć do gazet.
Mialem watpliwa przyjemnosc widziec jak Pan pracuje na jednym pokazow. Zycze wszystkim fotografom by nie brali z Pana przykladu. Bez wzgledu na liczbe sprzedawanych zdjec.
Rada jest prosta: "zmien prace, wez kredyt". :)
Kristoforos
07-03-2016, 23:31
Ja poszedłem za ciosem i w pajacyka tez kliknąłem :)
Borat1979
08-03-2016, 00:01
Dziwie się, że administracja jeszcze go nie zbanowała. Każdy jego post to chamska próba darmowej reklamy.
Co by jednak nie mówić, zdjęcia dobre, a niektóre znakomite.
<Abstrahuję od celu wpisu>
Któryś z kolegów napisał, że coś nie tak z podejściem podczas fotografowania. Można rozwinąć?
Andrzej1974
08-03-2016, 08:50
Hmm... a czy go kliknąłeś? ;-)
Hmm... a czy go kliknąłeś? ;-)
Oczywista :-)