Zobacz pełną wersję : Dwa darmowe miejsca dla chętnych poznania jak robi się zdjęcia kulinarne
Piotr Bławicki
02-03-2014, 21:18
Obiecałem Wam czas temu, że postaram się co jakiś czas zabrać kogoś z Was, abyście mogli podpatrzeć jak fotografuję. I jest okazja :) Co prawda nie zobaczycie jak ja pracuję, ale myślę, że to równie atrakcyjna oferta.
Mam dwa darmowe miejsca dla chętnych poznania jak robi się zdjęcia kulinarne. Wszystko dzięki uprzejmości Piotrka Kucharskiego i jego wspólniczce Gosi. Dla mniej zorientowanych przypominam, że Piotr Kucharski jest nie tylko kucharzem, ale prowadzi też studio fotografii kulinarnej. Osoby zainteresowane niech wyślą do mnie na priva link ze swoim dorobkiem.
Rafał_Sz
02-03-2014, 21:38
Czy możemy mieć pewność, ze jest absolutnie niekomercyjne działanie?
Piotr Bławicki
02-03-2014, 21:44
Ludzie co z wami? To wyjaśnię, że nie tylko nie zarabiam na tym, ale jeszcze dokładam do tego, bo za własną kasę i własnym samochodem wiozę ludzi na trasie Warszawa-Wrocław-Warszawa.
Rafał_Sz
02-03-2014, 21:48
Co z nami? Raczej wszystko ok. ;-)
Dziękuje za dodatkowe info.
Osoby zainteresowane niech wyślą do mnie na priva link ze swoim dorobkiem.
A ten dorobek to po co? Jak ktos bedzie mial slaby dorobek albo nie bedzie mial w ogole to go nie wezmiesz czy bedzie biegl za samochodem?
Może chodzi o to by adept sztuki nie był lepszy od mistrza.
Albo żeby robił dobre foty to się je wykorzysta później za darmo :P
skarcity
03-03-2014, 13:30
Podziwiam Twój upór, ale powinieneś chyba przemyśleć sens dalszej działalności na tym forum, w stylu takim jak to robisz do tej pory. Mam tu na myśli chęć do odsłaniania tajników zawodu, bo to bardzo drażni, obecnych tu w większości, kotleciarzy. Choćby Twe intencje były czyste jak łza to i tak będą dziobać, aż zadziobią.
Pozdrawiam
jakie tajniki zawodu ? Temat zdjęć kulinarnych owego "guru" się tu już przejawiał i niestety okazało się że to posługując się kulinarnym porównaniem: żadna wołowina argentyńska kulinarnej fotografii a zwykła parówka.. :) Więc wiesz - tłumów tu raczej nie będzie :) Ot zwyczajowo - przyjdziemy tu, pośmiejemy się a autor za kilka dni będzie tupał nózkami w cafe że go skrzywdzono :)
RobertMiernik
03-03-2014, 14:07
Może więcej chętnych by było gdyby w temacie znalazła się informacja o terminie, albo może o miejscu chociaż...
Piotr Kucharski jest nie tylko kucharzem, ale prowadzi też studio fotografii kulinarnej.
nie wypowiem sie jesli chodzi o bycie kucharzem choc dla mnie uczestnictwo w programie o gotowaniu nie robi z czlowieka kucharza. Ale jesli chodzi o prowadzenie studio kulinarnego to proponuje przed zgloszeniem uczestnictwa przejrzec portfolio na
http://piotrkucharski.com/przepisy
jako przyklad:
http://piotrkucharski.com/wp-content/uploads/2012/02/zakwas3.jpg
źródło (http://piotrkucharski.com/wp-content/uploads/2012/02/zakwas3.jpg)
żadna wołowina argentyńska kulinarnej fotografii a zwykła parówka.. :)
piekne ...
miron19j
03-03-2014, 15:24
a ja myślę, że Was po prostu zadrość zżera. Ma studio? Ma. Fotografuje w nim żywność? Fotografuje. No to ma studio fotografii kulinarnej.
A co do kucharza. Teraz każdy, komu uda się nie rozgotować makaronu, zasługuje na to, by prowadzić program kulinarny. A co najmniej prowadzić bloga.
:-D ;-)
Piotr Kucharski jest nie tylko kucharzem, ale prowadzi też studio fotografii kulinarnej.
Najs, ale na stronie napisał: "Od wielu lat współpracujemy z profesjonalnym fotografem kulinarnym".
Więc jakby jakaś niekompatybilność się stała. Prowadzi studio, ale współpracuje z profesjonalnym fotografem? To co robi się w takim studio? Prowadzi się i tyle?
Krzychu, PK tylko gotuje/wynajmuje... ale to juz odkrylismy poprzednim razem. Ja sie chce dowiedziec co ma z tym wspolnego czyjes portfolio... chyba, ze tu chodzi o dorobek jakikolwiek - ja dorobilem sie 6 kotow, co wygralem? ;)
Zapraszam do siebie na gotowanie i focenie, ale minimum laureatow World Press Photo bo plebsu przez prog domu nie puszczam... :twisted:
RobertMiernik
03-03-2014, 16:59
A to gotowanie to też kotów? ;]
Najs, ale na stronie napisał: "Od wielu lat współpracujemy z profesjonalnym fotografem kulinarnym".
z tego co da sie wyczytac pan Kucharski w tiwi zaistnial na koniec 2010r, studio kulinarne zalozyl odpowiednio pozniej. Tak wiec pisanie "od wielu lat" jest lekko na wyrost. chyba ze dwa przyjmiemy jako wiele
Zapraszam do siebie na gotowanie i focenie,
stawiasz bilet, wikt, opierunek i brak kontroli na chinskiej odprawie celnej i sie pakuje :)
Kotów się nie gotuje, bo się gorzkie robią. Z kotów to kisiel i ciastka :)
Robercie, dla Ciebie wszystko ;)
stawiasz bilet, wikt, opierunek i brak kontroli na chinskiej odprawie celnej i sie pakuje :)
Te dwa w srodku to bez problemu, to pierwsze jak zasluzysz, a ostatnie to zalezy czy przy wjezdzie czy wyjezdzie ;)
Co do studia kulinarnego to jego wlasciciel na szczescie nie kryje sie z tym, ze jest gotowaczem, a nie pstrykaczem... Nie wiem tylko co ma na celu to reklamowanie go przez PB (oprocz samego reklamowania ;)) bo jezeli na takim spotkaniu bedzie znowu/tylko o blanszowaniu to ja chyba ide po baozi ;)