PDA

Zobacz pełną wersję : Skradziono sprzęt foto, Kraków 2.03.2014

4hunter
02-03-2014, 19:18
Witam, skradziono całą torbę sprzętu foto, info co i jak niżej, jakby ktoś widział dobra okazję cenowa na te przedmioty proszę o info, przewidziana nagroda dla znalazcy,
wyparowało:
NIKON D700 nr 2411267,
obiektyw AF-S 14-24/2,8 nr 261264
obiektyw AF-S 85mm 1,8g nr 257449
obiektyw AF-S 50/1,4g nr 255437
lampa SB800 nr 3147315
lampa SB900 nr 2473229
troba lovepro nova190
wyzwalacze pixel king nikon
karta color checker
grip nikon MB-D10
oryginalny gary fong
Dużo baterii eneloop
filtr polaryzacyjny 55mm
filtr UV 55mm

jeżeli ktoś coś wie, albo będzie widział tanią okazje do nabycia sprzętu foto proszę o kontakt, pana złodzieja też proszę o kontakt, ubijemy deal 503 798 920

zolton
02-03-2014, 19:24
Rozumiem, że jesteś wściekły ale nie musisz publicznie klnąć z tego powodu :)
Jak na coś trafię to dam znać :)

Tommy
03-03-2014, 00:24
dobrze by tak dopisać w jakich okolicznościach i jaka dzielnica miasta, bo lokalnie można łatwiej coś zdziałać

krzysztof jot
03-03-2014, 01:56
gdzieś mi się obiło o uszy, że kolejna jakże typowa nieroztropność właściciela - z samochodu na parkingu centrum handlowego.... ale może mylę zdarzenia.

jamirq
03-03-2014, 11:51
gdzieś mi się obiło o uszy, że kolejna jakże typowa nieroztropność właściciela - z samochodu na parkingu centrum handlowego.... ale może mylę zdarzenia.

z bagaznika czy z fotela?

wunat
03-03-2014, 13:29
Z dachu. Co za roznica? Ktos jest zlodziejem niezaleznie od tego skad wyjal.

Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka

jamirq
03-03-2014, 13:59
a to jest roznica. Bo jak z bagaznika to wlasciciel niewiele mogl zrobic poza tachaniem sprzetu caly czas ze soba. Jak na widoku na fotelu to sam sobie winien.

RobertMiernik
03-03-2014, 14:01
a to jest roznica. Bo jak z bagaznika to wlasciciel niewiele mogl zrobic poza tachaniem sprzetu caly czas ze soba. Jak na widoku na fotelu to sam sobie winien.
tak samo jak dziewczyna idąca nocą przez park jest winna gwałtu.

rozsądek, rozsądkiem i autor na pewno sobie 'pluje w brodę', że nie wozi sejfu w aucie, ale wina jest tylko z jednej strony. Nawet jakby zostawił tą torbę przed budką z piwem na dworcu to powinna tam leżeć jak wróci pojutrze!

wunat
03-03-2014, 14:56

Powala mnie Twoja logika.

jamirq
03-03-2014, 15:36
tak samo jak dziewczyna idąca nocą przez park jest winna gwałtu.

rozsądek, rozsądkiem i autor na pewno sobie 'pluje w brodę', że nie wozi sejfu w aucie, ale wina jest tylko z jednej strony. Nawet jakby zostawił tą torbę przed budką z piwem na dworcu to powinna tam leżeć jak wróci pojutrze!

Winna nie jest, ale świadomie zwiększa ryzyko wiedząc jaka jest rzeczywistość i realia. To, ze coś powinno być a , że z oczywistych względów nie jest nie jest niestety wytłumaczeniem. Do Ciebie należy minimalizacja danego ryzyka chyba, ze masz wszystko gdzieś i potem tylko pretensje do innych co nie zmienia faktu, ze coś wydarzyć się nie powinno.

Powala mnie Twoja logika

A mnie Twoje oderwanie od rzeczywistości.

Wejdź w szaliku Polonii na żylete. Dostaniesz w******* i oczywiście będzie wina tych co Cie pobili bo przecież nie mieli prawa. Jednak wiedząc od samego początku jak to może się skończyć nie powinieneś tam wchodzić.

Wiadomo, ze cokolwiek wartościowego (lub tak wyglądające) pozostawione na widoku w samochodzie jest dla złodzieja okazją którą pewnie wykorzysta. Dlatego jeżeli ktoś ma w nosie rzeczywistość i jest idealistą niestety zderza się boleśnie z rzeczywistością, która niestety jest jaka jest.

Tommy
03-03-2014, 17:27
Nawet jakby zostawił tą torbę przed budką z piwem na dworcu to powinna tam leżeć jak wróci pojutrze!

w dzisiejszych czasach to by mandat najwyżej na niego czekał, a torbę mógłby odebrać na poligonie ;)

4hunter
05-03-2014, 20:54
panowie skradziono w galeri krakowskiej na parkingu na dachu, aparat był w bagażniku, a wcześniej na przednim siedzeniu, ale przekładałem go do bagażnika gdy brałem albumy ślubne, bieg na spotkanie po dokłądnie 20 minutach torby z aparatem nie było, ktoś musiał sie przyczaić jak przekładałem i trafiło sie ślepej kurze ziarno... bo kurde kto by pomślał że ślepy traf i akurat ktos szyje bagażnik w moim aucie z aparatem....