PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Dumbier

deemes
01-03-2014, 21:33
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img22.imageshack.us/img22/5469/8g6r.jpg)

Celeborn
02-03-2014, 10:06
Świetne, klimatyczne zdjęcie.

Paul01
02-03-2014, 14:34
Super widoczek... Mnie sie podoba...

biegly
02-03-2014, 17:45
Trochę czuję niedosyt w kadrze, jednak po czasie uznałem że jest wystarczająco ;)
Dobra praca :)

harb
02-03-2014, 19:57
ładny zimowy minimal, z klimatem

deemes
02-03-2014, 20:22
Trochę czuję niedosyt w kadrze, jednak po czasie uznałem że jest wystarczająco ;)

Miało być więcej w kadrze wg planu pierwotnego lecz mgła nieźle bawiła się w chowanego. Jak się gdzieś pojawił horyzont, nie zdążyłem wbić statywu i już po horyzoncie, to jest jedyne zdjęcie z tego miejsca gdzie w ogóle widać jakiś skrawek gór w tle:)) Robiłem co mogłem lecz z natura dzieżko walczyć:) Ale jak widać czasem niepowodzenia dają jakieś plony:))

PS. Pytanie do profesjonalistów propo złotej godziny;
Wg różnych portali fotograficznych informujących o zachodach/wschodach/złotych godzinach, złota godzina w tym miejscu i tym czasie powinna się zawierać między 16:20-17:00 mimo to 17:31 (czas wykonania zdjęcia) słońce wciąż jest dość wysoko, a liczyłem na półmrok i połowę tarczy słońca. Co jest nie tak, blednę dane na portalach czy to norma bo byłem wysoko?

Kulten
02-03-2014, 21:27
Ciekawy spektakl.
Odczuwam niedosyt szerszego kadrowania :).

Co do złotej godziny moim zdaniem szkoda na to czasu, co da natura z tego się korzysta. Niejednokrotnie zapowiedzi pogodowe nijak miały się z realiami jakie zastałem na miejscu o wyznaczonej godzinie :) .

MarianS
04-03-2014, 07:56
Podoba się ,ładne delikatne formy.Pozdrawiam

jarekf34
04-03-2014, 21:55
Bardzo fajny klimacik... ja to łykam w całości :)

PABLOOK
05-03-2014, 20:49
Fajowego klimatu odmówić powyższej odsłonie nie można.
Ale...

...
Odczuwam niedosyt szerszego kadrowania :).

...

...mam tak samo ;).

deemes
06-03-2014, 12:16
Fajowego klimatu odmówić powyższej odsłonie nie można.
Ale...

...mam tak samo ;).

nie przecze, że szerzej byłoby korzystniej, tak też przewidywał pierwotny plan lecz cofając sie do tyłu, w kadrze znalazłyby się inne nieporządane kwestie:)) jak wiadomo, nie zawsze można jak sie chce:):):)

maniak666
06-03-2014, 19:18
nie przecze, że szerzej byłoby korzystniej, tak też przewidywał pierwotny plan lecz cofając sie do tyłu, w kadrze znalazłyby się inne nieporządane kwestie:)) jak wiadomo, nie zawsze można jak sie chce:):):)
Przyjęte do wiadomosci, co nie zmienia faktu że niedosyt szerokosci pozostaje. Niemniej klimat przedni.

Spróbuj cofac się do przodu:p

Nikonozaur
06-03-2014, 20:27
ładny zimowy minimal, z klimatem
Prosto i na temat, podpisuję się. ;)

dobutrex
07-03-2014, 01:59
W prostocie siła :)

nimnull
07-03-2014, 11:43
Bardzo przyjemne zdjęcie, lubię zimę ... na zdjęciach :)
Pozdrawiam Mirek

deemes
10-03-2014, 00:45
..Spróbuj cofac się do przodu:p

Kiedyś próbowałem do przodu lecz przez fakt, iż patrzyłem się w tym czasie przez wizjer, prawie spadłem w przepaść, więc teraz cofam się tylko do tyłu:)

lortek
10-03-2014, 11:20
Autorze, zerkając na Twoje poprzednie zamieszczane zdjęcia na forum śmiem twierdzić, ze wstawiajac to zdjecie zrobiles.....krok do tyłu. Nie podzielam ani jednej pochlebnej opinii, w sumie jestem troche zdziwiony, bo moim zdaniem to zdjecie sie nadaje do kosza. Ja bym takiego zdjecia nie zamiescil. Wiem jak to jest z warunkami w górach :) co do godzin wschodów i zachodów na portalach... tak, można od nich dostać białej gorączki.
Dziękuje i zycze udanych warunkow i zdjec :)

deemes
10-03-2014, 11:47
Autorze, zerkając na Twoje poprzednie zamieszczane zdjęcia na forum śmiem twierdzić, ze wstawiajac to zdjecie zrobiles.....krok do tyłu. Nie podzielam ani jednej pochlebnej opinii, w sumie jestem troche zdziwiony, bo moim zdaniem to zdjecie sie nadaje do kosza. Ja bym takiego zdjecia nie zamiescil. Wiem jak to jest z warunkami w górach :) co do godzin wschodów i zachodów na portalach... tak, można od nich dostać białej gorączki.
Dziękuje i zycze udanych warunkow i zdjec :)

Heh, Drogi współforumowiczu, wziąłbym Twoja wypowiedzieć na poważnie gdybyś poważnie ją uargumentowywał. Pisanie, że coś jest złe, niepodając przyczyn, świadczy tylko o skrajnej niedorzeczności. Jak na razie jesteś czarną owcą, w tym wątku, o tak radykalnych poglądach na temat mojego zdjęcia, więc chyba musiałbyś się bardziej wysilić jeśli już tak bardzo chcesz siać zamęt..:) Oczywiście każdy ma prawo do słowa, tego nie podważam lecz rozmawiajmy na poziomie:)

lortek
10-03-2014, 12:56
Proszę Cię :) Trzy kupy zmrożonego śniegu, w tle za mgłą słońce mizernie sie przebija. Co to ma być? Tez mam milion nieudanych zdjęć z fajnych miejsc. To ze wysoka góra i złota godzina nie oznacza ze ma mi sie podobac taki pstryk o niczym. Zwyczajnie nietrafiles warunków i tyle. Rozumiem Twoja frustracje, był ambitny plan ale sam przecież powiesz ze wyszła lipa, no bo chyba nie po takie zdjecie tam sie fatygowałes nie? Pokaż cos lepszego z tego wyjazdu albo przyznaj mi racje. ;)