Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : IPAD - zgrywanie obrobionych zdjęć

Lyto
27-02-2014, 21:23
Witam,

zawsze robię dużo zdjęć na wyjazdach, zgrywam wieczorami na ipada, kasuje te gorsze, bardzo lubię kadrować na ipadzie..

Potem wszystko zaznaczam i powoli się zgrywa na dropboxa.

Problem polega na tym, że wszelkie obróbki są niewidoczne, czyli zdjęcia z dropboxa wyglądają identycznie jak z puszki.

(dokładniejszy opis: jeżeli w ipadzie utne pół zdjęcia, to na komputeerze będzie wciąż widoczne całe)

Jedynie jak wyślę skadrowane/obrobione zdjęcie pocztą to jest ok.
Mówie o formacie jpg.

Zatem, jak to zrobić, żeby te zdjęcia przesyłane na dropboxa była już po obróbce? tak samo jest jak chce importować zdjęcia za pomocą explorera..

Pozdr;)

GonzoG
27-02-2014, 22:45
W programie do obróbki zapisać wynikowy plik (eksport), albo użyć tego samego mechanizmu, co do wysyłania pocztą.
Bo wygląda, że działa identycznie jak LR - czyli zdjęcie nie ruszane, a obróbka zapisana oddzielnie.

Lyto
28-02-2014, 01:14
No, nie mam żadnych opcji zapisu, zdjęcie zapisywane automatycznie, (iPhoto)
Właśnie zapisuje się ok, przynajmniej ok wyglada na ipadzie/iphonie, a na komp jak zgram to jakbym nic nie zmieniał

GonzoG
28-02-2014, 09:42
No, nie mam żadnych opcji zapisu, zdjęcie zapisywane automatycznie, (iPhoto)
Właśnie zapisuje się ok, przynajmniej ok wyglada na ipadzie/iphonie, a na komp jak zgram to jakbym nic nie zmieniał
Przy wysyłaniu zdjęć z iPhoto na maila, są one najpierw eksportowane z programu, a dopiero wynikowe zdjęcie jest wysyłane.
Przy synchronizacji z DB wysyłana jest również biblioteka iPhoto - czyli informacje o obróbce. A zdjęcia są wysyłane w niezmienionej postaci.
Aby móc przeglądać obrobione zdjęcia, które są na DB, trzeba najpierw w odpowiednim programie załadować bibliotekę iPhoto.

Tyle z opisu jak działa iPhoto z DB i GoogleDrive, który znalazłem w internecie.

Lyto
28-02-2014, 11:11
Ok, dzięki!! poszukam czegoś..
Niestety wysyłanie emailem jest słabe, bo weź i wyślij 200+ zdjęć, kiedy możesz po 5 maks ;p Oraz ograniczenia skrzynek itp..

Może ktoś jakoś to ominął? inaczej kopiował zdjęcia na kompa?

paparazzi89
28-02-2014, 11:16
nie używam iPhoto na iPada ale może jest w iTunes opcja importu zdjęć? w zakładce programy na dole..

paparazzi89
28-02-2014, 11:25
zainstalowałem iPhoto i tak jak mówiłem :)
bierzesz robisz sobie zdjęcia, potem klikasz strzałkę udostępniania (prawy górny róg) wybierasz iTunes, i teraz przechodzisz na kompa w itunes zakładka programy, zjeżdżasz na dół i tam klikasz iPhoto, i po prawej masz folder udostępnione i zachowujesz go na kompie ;)

Lyto
10-03-2014, 13:44
Dzieki za pomoc ;) jest tak jak mówiłeś

eskimos
11-03-2014, 00:27
zainstalowałem iPhoto i tak jak mówiłem :)
bierzesz robisz sobie zdjęcia, potem klikasz strzałkę udostępniania (prawy górny róg) wybierasz iTunes, i teraz przechodzisz na kompa w itunes zakładka programy, zjeżdżasz na dół i tam klikasz iPhoto, i po prawej masz folder udostępnione i zachowujesz go na kompie ;)

Tak wyglada to intuicyjne i "najlepsiejsze" obslugiwanie produktow Apple ? Serio ? Nie mozna tak normalnie klik i wyslane ?

Borat1979
11-03-2014, 00:54
Tak wyglada to intuicyjne i "najlepsiejsze" obslugiwanie produktow Apple ? Serio ? Nie mozna tak normalnie klik i wyslane ?

Bez tego nie było by amejzingu :)

Greg77
11-03-2014, 02:41
Gadacie a LR ktorym sie tutaj polowa zachwyca ma tyle amejzingu, ze glowa mala, przez te importy i eksporty go nie trawie...!

eskimos
11-03-2014, 14:28
Bez tego nie było by amejzingu :)

Pytam z ciekawosci bo po kilku latach meczarni ze sluzbowym ipadem doszedlem do wniosku ze chyba jestem za stary na nowinki, skoro najlepszy i najbardziej intuicyjny sprzet sprawial same problemy. Ja sie wychowalem w czasach gdzie zeby cos wyslac to robilo sie klik i gotowe, prostacka winda, z ipadem gdzie nie pojechalem, klient, cargo czy cokolwiek innego to zaczynaly sie jaja.

p.s tak wiem, poczta, to teraz niech ktos sprobuje powiedziec cudzoziemcowi [email protected], oni nie potrafia przepisac tego z dowodu. Prawo jazdy mam jako Grezegoz a karte do banku jako Gzegozr :mrgreen: